Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Wątek: chustka

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Wystarczy grzeczniej
    Grzeczny jestem ja a Tobie radze nabrac dystansu , chociaz to trudna sztuka i trzeba sie tegio uczyc wiele dni lub lat. Jeszcze nie raz kazdy z nas spotka sie z ostra lub natarczywa a moze i chamska krytyka i dlatego trzeba miec stalowe nerwy aby nie popasc w zatracenie i obled . Dodam, ze wlasnie o to chodzi aby byla dyskusja i krew sie polala, zeby

Domyślnie

Uwierz mi, to że publikuję jeszcze tu cokolwiek świadczy i o moich stalowych nerwach i o dystansie jak stąd do tamtąd i o jeszcze kilku rzeczach A z resztą nie musisz wierzyć, prześledź jakieś moje inne wątki ze zdjęciami i się przekonaj. Mam tu grupkę "fanów" za każdym razem entuzjastycznie podchodzących do nowych publikacji W tym konkretnym wątku postanowiłem że temat jest na tyle poważny że nie dam się sprowokować, w innym natychmiast bym Ci odpyskował

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Uwierz mi, to że publikuję jeszcze tu cokolwiek świadczy i o moich stalowych nerwach i o dystansie jak stąd do tamtąd i o jeszcze kilku rzeczach A z resztą nie musisz wierzyć, prześledź jakieś moje inne wątki ze zdjęciami i się przekonaj. Mam tu grupkę "fanów" za każdym razem entuzjastycznie podchodzących do nowych publikacji W tym konkretnym wątku postanowiłem że temat jest na tyle poważny że nie dam się sprowokować, w innym natychmiast bym Ci odpyskował
    Gdybys odpyskowal to bys dostal bana , hehe.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Rzecz w tym żeby odpyskować w miarę nie pyskując
    i tego sie trzymaj a teraz ide spac, dobranoc.

Domyślnie

A weź się cofnij 4 strony i przeczytaj pierwszy post, tam masz wszystko wyjaśnione, jeżeli jesteś jedną z niewielu osób która ma problem ze zrozumieniem to nie jest problem wystarczająco jasnego opisu.
    Ha! zaraz, zaraz, napisałeś: "Takie przedstawienie bohaterki wg mnie najlepiej oddaje kim jest...", a teraz każesz mi czytać pierwszy post bo tam jest wszystko wyjaśnione, to w końcu zdjęcia - przedstawienie bohaterki oddają kim jest czy Twój opis do tych zdjęć, wróciliśmy do meritum, te zdjęcia nic nie mówią o osobie, którą przedstawiają, bez Twojego opisu, osoba przedstawiona na tych zdjęciach równie dobrze może być odebrana jak zbuntowana małolata, która nie wie czego chce od życia, która ma w głębokim poważaniu wszystko i wszystkich (fuck i napis na ikonopodobnym tle na drugim zdjęciu) itp., itd. Jeżeli już chciałeś oprzeć się na sztuce religijnej to trzeba było w tych zdjęciach użyć jakiegoś atrybutu, który kojarzy się jednoznacznie z tą chorobą tak jak święci są przedstawiani z reguły z atrybutami swojego męczeństwa np. Św. Wawrzyniec z rusztem, na którym był przypalany, kombinuj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BorysR Zobacz posta
    Teraz wszystko sie uznaje za bezczeszczenie symboli religijnych. Jest to taka nowa moda w Polsce.
    Nie wiem co mogę jeszcze napisać, nie było moją intencją obrażanie kogokolwiek, a zdjęcie to nie jest madonna z fakiem zrobiona tylko po to żeby wywołać wzburzenie tylko konkretna osoba sfotografowana z konkretnej przyczyny w konkretny sposób. Intencje są jasne i niezależnie od tego jak sam pomysł jest oceniany urazić nikogo z założenia nie miały. Swoją drogą, obraza uczuć religijnych to wynalazek głównie Polski i krajów islamskich.
    Założenia sa inne niż odczucia wiec chyba cos nie tak. Pewne sprawy warto przewidywać.
    Co do jak to okresliłes "wynalazków" to niestety to co tobie wydaje się nieobraźliwe kogoś może dotknąć. Samo okreslenie wynalazek w takim znaczeniu przybiera negatywną i ośmieszającą barwę. Nie jestem ekstremistą, ale chodzi mi o coś dla ciebie niedostrzegalnego. Trudno to wytłumaczyć chyba osobie niewierzącej.
    Calkiem niezly aparat, takie sobie szkła, marne umiejętności i niewiele czasu...

Domyślnie

1 mi się podoba, 2 już troszkę mniej.
    Wg. mnie ok od strony technicznej, a i fajna obróbka bardzo.
    Motyw też dość ciekawy, ale jak tylko otworzyłem wiedziałem, że będę czytałem komentarze o "obrazie uczuć religijnych" .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    Założenia sa inne niż odczucia wiec chyba cos nie tak. Pewne sprawy warto przewidywać.
    Co do jak to okresliłes "wynalazków" to niestety to co tobie wydaje się nieobraźliwe kogoś może dotknąć. Samo okreslenie wynalazek w takim znaczeniu przybiera negatywną i ośmieszającą barwę. Nie jestem ekstremistą, ale chodzi mi o coś dla ciebie niedostrzegalnego. Trudno to wytłumaczyć chyba osobie niewierzącej.
    Piszesz o odczuciach zdecydowanej mniejszości, zakładałem że takie reakcje się pojawią ale przykro mi, nie będę dostosowywał swoich prac do garstki osób które mogą się czuć urażone, zwłaszcza że zasięg tych prac jest raczej niewielki. To zdjęcie to nie jest madonna z fakiem i tyle, intencje są szczere i czyste nie więcej chyba nie mam do dodania.

Domyślnie

Dobre...odwazne!
    Dobry warsztat....gratuluje pomyslu i odwagi.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 21-02-2012 o 23:02 Powód: literówka

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów