czyżbyś robił zdjęcia w magazynie manekinów? makabryczna edycja.
pozdrawiam
Szukaj
czyżbyś robił zdjęcia w magazynie manekinów? makabryczna edycja.
pozdrawiam
ogólnie analogowo..
www.lizakowski-photo.art.pl
Put some fun between your legs
-ride a horse
a mi się podoba i wyznaję taką samą zasadę "klient nasz pan"![]()
A dla mnie supertak trzymać .....może plastik ale ja te zdjęcia już kilka razy oglądam. Jeśli spodobało się klientce to znaczy że jesteś dobry bo robiłeś to dla niej
![]()
NIKON D90 + 18-105 VR + NIKORR 35mm 1.8G + Metz 48 AF-1
Dars
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Myślę, że jest to po prostu kwestia pewnej konwencji, w której pracuje fotograf. Jeżeli taki efekt jak na zdjęciu nr 1 był zamierzony i ŚWIADOMIE użyty przez fotografa to jest w porządku (czy się innym podoba taki styl to inna kwestia), natomiast jeżeli tak wyszło bo tak to jest to nie konwencja a ignorancja lub brak umiejętności... po prostu różne zdjęcia mogą mieć różne zastosowania i odpowiedni dla nich sposób wykonania/obróbki... W przypadku Hannibala (oglądając już wiele jego zdjęć i zaglądając na stronę) uważam, że zdecydowanie jest to świadomy wybór i zamierzone wpasowanie się w taką konwencję i świadczy to właśnie o umiejętnościach a nie ich braku...
ooo dziekuje sruba... zaczynamy powoli łapac moje podejscie.
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Szanowna Pani, pozwolę sobie zauważyć, iż ludzie to nie konie, więc i OCZEKIWANIA co do uwiecznienia swej osoby na fotografii, mają mieć prawo !!!) Poza tym Hani nie robił sesji dla siebie tylko realizował zlecenie !!! Bycie pro polega na spełnieniu oczekiwań klienta, który za to płaci a nie teroryzowaniu go swoimi wizjami !!! Owszem, fotograf może coś zaproponować, ale klient nie ma obowiązku tego zaakceptować !!!
Hani, sesja pro... Uważam, że w 100 % spełniłeś oczekiwania klientki, skoro chciała mieć floty jak z gazety to je otrzymała... w bardzo dobrej jakości wykonania !!! Dziwią mnie wypowiedzi typu:" plastik ") Zrozumienia czytanego tekstu uczyli w szkole podstawowej, jeżeli ktoś przeczytał Twoją wypowiedz odnośnie oczekiwań klientki a potem wypisuje takie bzdury to według mnie albo nie zrozumiał tego co przeczytał, albo jest poprostu żałosny, gdyż świadomie takie bzdury wypisuje !!!!
)))
Ostatnio edytowane przez capt.Nemo ; 18-02-2012 o 00:49
Z ciekawością przeczytałem i trochę poczułem klimat takiej pracy. Gratuluję zdjęć i zazdroszczę trochę satysfakcji z małej misji (produkt uboczny) uszczęśliwiania ludzi.
Pomijając dobrą pracę nad obróbką i kadrowaniem na całości, wybieram:
5. za pozę (i wspięcie na palcach)
7. za włosy
8. za wyraz twarzy
Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.
Skontaktuj się z nami