Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ciągle mi się wydaje, że nie wyciągasz z modelek tego, co chciałbym oglądać - świetne kadry, cukierkowa obróbka, która z pewnością się podoba ale miny tej kobiety są hm... nie w moim guście

Domyślam się, że mało Cię interesuje moje zdanie, ale jakoś lepiej się poczuję pisząc to
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    nieprawda.. interesuje mnie tak naprawde kazdo zdanie... ale Panowie... musimy sobie cos wyjasnic...
    ja jestem człowiekiem ktory zyje z fotografii jak zapewne wielu z nas tu. przychodzi do mnie dziewczynka ktora ma 15 lat i tradzik na buzi jak karpaty. jest przed okresem i podskurniaków ma taka mase ze klase by obdzielił.
    przyjezdzaja we 3 i mowia za chca sesje ze tak bla bla bla.. celowo pokazałem rawa i celowo pokazałem sposob obrobki tego jednego zdjecia... by pokazac z czym walcze.. wizaz rto nie wszystko nie wszystko przykryje.
    teraz dziewczynka ma w klasie 25 osob... podczas sesji po rozmowie z nia wiemy ze ma kompleksy wiemy ze czuje sie ładna ale ta skóra i ta buzia i to i tamto i sramto.
    wiec robimy zdjecia... robimy robimy i mamy kilka kadrow z ktorych wybieam te najlepsze ktore MI sie podobaja..
    nastepnie obrabiam zdjecie selektywnie by kazdo bylo inne by dziewczyna miała wybór. i by byla zadowlonona!
    słyszycie ZADOWOLONA. wiec jesli wiem ze chce miec skóre jak plastik.. to na kilku zdjeciach robie tak - by byla zadowolona... jak na 1. tak to zdjecie sie jej podoba.. bo wyglada na nim tak jak by chciala wygladac...
    wiec jesli jej si epodoba... to i kolezankom sie podoba.. to .. dostaje 4 zapytania po tej sesji od jej psiapsiółek... by i im zorobic sesyje...
    i u mnie tak to działa.... ja tu nie mam mm gdzie łapie " idealne laski " ktore mi sie podobaja i maja piekna nieskazitelna buzie... ja ore jak moge... by i wilk byl syty i owca cała...
    i bog mi swiatkiem.. jesli nie musze czegos robic to nie robie... jesli nie trzeba wygladzac to nie wygladzam...
    blura nie uzywam...
    wszyscy bawimy sie fotografia.. wszyscy chcemy miec d4 i inne *******y... ja .. ja robie tak by to miec. a by to miec musisz mec i klientow i zadowolonych klientow.
    z tej sesji kilka jest takich jak 1 kilka takich jak np czb... ktore sa dla mnie do mojego pf.. reszta reszta ma sie podobac ogółowi... a zwlaszcza 16 letnim dziewczynom.. ktore chca byc ja te z magazynów

co do zdjecia.. nie uwazam by bylo ono przesadzone z wygladzeniem... nie uwazam by obrobka byla przesadzona.. jest dokladnie tak wystarczajaca by i ten wilk i ta owca byla zadowolona.

dziekuje za wzyty i oceny zdjec... i wazne to jest co piszecie. jak zawsze.
    Z ciekawością przeczytałem i trochę poczułem klimat takiej pracy. Gratuluję zdjęć i zazdroszczę trochę satysfakcji z małej misji (produkt uboczny) uszczęśliwiania ludzi.
    Pomijając dobrą pracę nad obróbką i kadrowaniem na całości, wybieram:

5. za pozę (i wspięcie na palcach)
    7. za włosy
    8. za wyraz twarzy
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

co moge powiedzieć jako fan Twojego stylu. Bardzo fajne jak zawsze

Domyślnie

czyżbyś robił zdjęcia w magazynie manekinów? makabryczna edycja.

pozdrawiam
    ogólnie analogowo..
    www.lizakowski-photo.art.pl

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Tylko 8 reszta to maska na twarzy pięknej dziewczyny.

Domyślnie

a mi się podoba i wyznaję taką samą zasadę "klient nasz pan"

Domyślnie

A dla mnie super tak trzymać .....może plastik ale ja te zdjęcia już kilka razy oglądam. Jeśli spodobało się klientce to znaczy że jesteś dobry bo robiłeś to dla niej
    NIKON D90 + 18-105 VR + NIKORR 35mm 1.8G + Metz 48 AF-1

Dars

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dars Zobacz posta
    ..... bo robiłeś to dla niej
    amen...

dziekuje wszystkim za oceny... i komantarze.. wiedziałem zdawalem sobie sprawe ze jedynka spowoduje polemike i konsekwencje..
    jednak niektorzy myla sie co do wygladzania innych zdjec... )

pozdrawiam
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Myślę, że jest to po prostu kwestia pewnej konwencji, w której pracuje fotograf. Jeżeli taki efekt jak na zdjęciu nr 1 był zamierzony i ŚWIADOMIE użyty przez fotografa to jest w porządku (czy się innym podoba taki styl to inna kwestia), natomiast jeżeli tak wyszło bo tak to jest to nie konwencja a ignorancja lub brak umiejętności... po prostu różne zdjęcia mogą mieć różne zastosowania i odpowiedni dla nich sposób wykonania/obróbki... W przypadku Hannibala (oglądając już wiele jego zdjęć i zaglądając na stronę) uważam, że zdecydowanie jest to świadomy wybór i zamierzone wpasowanie się w taką konwencję i świadczy to właśnie o umiejętnościach a nie ich braku...

Domyślnie

Konrad, zrób je raz jeszcze ,ale po swojemu i wstaw tu bez tego plastic-shitu i wszyscy będą przebierać nóżkami z zachwytu
    po mojemu - nie musisz przecież wstawiać tu produktu, który oddajesz dziewczęciu. wstaw tu foty - jak Ty ją widzisz i czujesz... przeciez produkt, który oddałeś, bo klient nasz pan, nie wiąże Cię koniecznością wystawiania li tylko takich fot na forum.

więc może ogarnij te fotiszcza raz jeszcze po swojemu i kaman.
    Ostatnio edytowane przez nonnatus ; 18-02-2012 o 04:31
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów