Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Domyślnie

Ja zawsze mówię tak: ,ilośc do fotografii miłością a życie życiem. Jeśli cały czas będę robił zdjecia takie jakie tylko ja bym chciał to mi szybko d4 w marzenia pójdzie. Nie jestem artysta ani nawet dobrym fotografem. Staram się robić To cok kocham.. A ze siebie szanujem wiec tfp tylko!!!!!! Kiedy mam swój projekt dom zrealizowania. Jeśli klientka do mnie dzwoni.. To dostaje cenę zgadza się więc się z nią spotykam przed sesja i mówię co robię i jak ona daje mi swoją wizje siebie... Lacze to do kupy... I macie moje sesje... Kadry ogólne spojrzenie moje... Stroje klientki.mwizaz Justyny a obróbka.... I taka i taka.. Czyli i dla mnie.. Nr 8 i dla modelki nr 1 bo wiem ze jej to się będzie podobało. I naprawdę mam To w d.. ze plastik czy nie. I możecie mnie za to zjeść...
    Ale ja wykonuje prace.. Skoro się sprzedaje jako tako to znaczy ze robię ja dobrze... Bo jak bym ciagle na mm siedział i pytał.. Może ty a może ty... To znaczy ze albo się nie cenie albo robię gowno..
    To samo mam odnośnie ślubów i innych zdjęć z ludźmi.... Ostatnio robilem dymki i owoce w wodzie... Ot tak bo nie miałem nic innego do roboty. Bo chciałem spróbować.. Robię widoki... Bo chce fotografować i są mizerne itd... Ale moje i publikowane i ludzie na canvasy biorą...
    I nie mówcie mi ze nikt z was do takiej sytuacji nie dąży... Ze chciałby robić to co kocha i jescze zarabiać na tym...
    Ja to robię i linczujcie mnie ze głośno o tym mówię.. Jak przestanie się podobać i sprzedawać... Wtedy się przekwalifikuje.
    I nie jestem ani snibem ani materialista. Mam satysfakcję z tego co robię i podoba mi się to... Takie jakie dokładnie jest.. I chciałbym robić inne rzeczy tak jak wielu z Was tu. Czasami brakuje wiadomości techniki czy czucia. Czasami chęci lub modelek. Ale trwam tu dzięki niektórym ludziom głownie dzięki tym co piszą... A nie czekają kiedy by tu tylko zjechać....
    Każdy z nas robi swoje skoro pokazuje znaczy ze mu się podoba.. Każdy z nas ma styl i własne widzenie swiata.
    I każdy z nas stara się być najmadrzejszy i naj.. I wszechwiedżacy. I każda racja jest mojsza...
    I jeździliscie i jezdzicie mi mnie od 2006 to już 5 lat ponad... I wiele się zmieniło... I sprzęt i technika i wiedza i podejście do tematu. Z tym ze ja od swojej fotografii płace podatki i musi się podobać... Nie Wam. Ale tym co je kupują... I jak bedą chcieli gowno w słoiki to ja dostaną..l za odpowiednia cenę... I to nie jest sprzedawanie siebie... Tylko spełnianie marzeń...i potrzeb do tego by robić to co chce się robi i tak jak się chce to robić.
    Ja wykonał 10 sesji na których rzygam... Będę się użerać ze slubniakami i śledząc nad ps robiąc plastki. A po 10 sesji sobie odbije... Nowy,i lampami czy akcjami do PS. .. Chyba wiecie chce przekazać prawda ?
    Pozdrawiam i dziękuje za krytykę... Może kiedys zadowolimy wszyskich ))
    Ostatnio edytowane przez hanibal ; 18-02-2012 o 02:37
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Konrad, zrób je raz jeszcze ,ale po swojemu i wstaw tu bez tego plastic-shitu i wszyscy będą przebierać nóżkami z zachwytu
    po mojemu - nie musisz przecież wstawiać tu produktu, który oddajesz dziewczęciu. wstaw tu foty - jak Ty ją widzisz i czujesz... przeciez produkt, który oddałeś, bo klient nasz pan, nie wiąże Cię koniecznością wystawiania li tylko takich fot na forum.

więc może ogarnij te fotiszcza raz jeszcze po swojemu i kaman.
    Ostatnio edytowane przez nonnatus ; 18-02-2012 o 04:31
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

dziekuje nonnatus za wizyte i sugestie...

cos pomyslimy
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

No chyba, że na forum szukasz klientek. Wówczas to co innego.

Domyślnie

Zdjecia komercyjne wiec skoro klienci placa to nie ma co tego komentowac, wypada sie jedynie cieszyc
    Pytanie jest czy tobie sie te zdjecia podobaja bo z tekstu wynika jedno a z faktu ze je tu prezentujesz drugie
    Road to Manila

Domyślnie

No ja przepraszam Hani , bo tu chyba między innymi mi sie dostało leciutko
    Nie czepiam się plastiku , bo to odgrzewane kotlety. Wszyscy Ci go zarzucają od lat.
    Ba.....rok temu nawet chciałem umieć robić taki plastik . Już parę sposobów znam .
    Nie zarabiam na zdjęciach , więc ja nie konkurencja. Pstrykam sobie latając po świecie..... Na d4 zbierać nie muszę.

Jak napisałeś : Po swojemu zrobiłeś nr 8 , a pod dyktando dziewczęcia nr 1. Sam wyjaśniłeś, które uważasz za dobre i swoje, a które jest kompromisem dla potrzeb klientki...... I to samo wykazała np. moja subiektywna ocena...
    Ta dla potrzeb klientki dla mnie jest gorsza (dla Ciebie też) , ale oczywiście klientka pieje z zachwytu.... W tym sensie super.
    I tyle.....
    Bardzo podobają mi się zdjęcia B-W. Jedynki nie powinienem oceniać , bo Ty jej nie powinieneś wklejać, jako zdjęcia którego sam nie czujesz....
    Pozdrawiam i bez urazy
    Ostatnio edytowane przez fufinek ; 18-02-2012 o 17:08
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

7 mi się b. podoba ale ja zwierzę jestem

Domyślnie

Ale jazda......
    Hani dlaczego piszesz że nie jesteś dobry... ???
    Ja np. jak chce zobaczyc jakies dobre zdjęcia to wchodzę na Twoją stronę bo uwielbiam to Twoje pstryki coś w sobie mają.
    Wchodze również na strony Tych co Ciebie tak opluwają ale tylko raz bo niektórzy nie mają tego czegoś..... zdjecia zwykłe ...
    a do Twoich zawsze jakoś wracam. Widać po komentarzach że Twoje zdjęcia dają ludziom emocje i coś w tym jest
    Powiem wprost jesteś dobry i tyle ! Raczej staram się nikomu nie słodzić.... ale lubie oglądac Twoje zdjęcia i to bardzo
    i chciałbym kiedyś robić takie jak Ty bo po prostu się podobają są świetne. Możecie się śmiać ale tak jest. A jeśli sprzedajesz swoje prace to znaczy że trafiłeś ...
    jeśli klientce nie za bardzo by się podobały a Tobie tak czy miałbyś satysfakcje? bo ona się nie zna, myśle że nie. Robisz dla ludzi a nie dla siebie, fakt lubisz fotografować ale na samym końcu jest klient i on ma być zadowolony to i Ty będziesz... spełniasz ich marzenia ja to tak widze... i robisz to świetnie i rób tak dalej...
    NIKON D90 + 18-105 VR + NIKORR 35mm 1.8G + Metz 48 AF-1

Dars

Domyślnie

Moim zdaniem z Julii wydobyłeś wiele fajnego. Obejrzałem film w drugim wątku, na którym była i wracając jeszcze raz tutaj mogę to tylko powtórzyć.

PS. dziewczę na niektórych zdjęciach bardzo podobne do Sandry.
    red light, dark room...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów