Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonnatus Zobacz posta
    tu nie chodzi o to, że gazety nie chciały opublikować tego materiału, bo był na 10 stron, tylko o to, że w ogóle nie były nim zainteresowane.
    Do tego przepadła zajebista szansa na reklame tytułu: "oto w naszej gazecie wydrukowano materiał, z którego zdjęcie otrzymało nagrodę na WPP" i tyle. tak oto "oszczędzanie" powoduje jeszcze większe straty. po mojemu koleś, który o tym zdecydował kompletnie się na tym nie zna. przecież od razu widać, że materiał jest świetny. ehhh
    A jakiej podstawie stwierdziles to, ze szansa przepadla. Skad wiedziales, ze koszta publikacji to X, a zysk to np. 2 x X? A moze bylo tak, ze wydatki to X, a przychod to 1/2 X.
    Znowu zaczyna sie placz, jak to sie zle traktuje fotografow. Tak samo, jak Wy (My) traktujecie inne zawody. Dlaczego nie jedziecie do autoryzowanego serwisu moto, nie jadacie w dobrych restauracjach i nie dajecie zlecen na zlecenia.przez.net tylko naprawiacie u szwagra, jecie w knajpie i pytanie na forum?
    Ja robie to samo, ale nie jestem hipokryta i nie pieprze glupot.

Domyślnie

Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie, ale od kilku lat ponad połowa zdjęć jest albo zrobiona przez amerykanów, albo na fotografii są amerykanie lub wydarzenia z nimi związane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie, ale od kilku lat ponad połowa zdjęć jest albo zrobiona przez amerykanów, albo na fotografii są amerykanie lub wydarzenia z nimi związane.
    Którego albumu bym do ręki nie wziął to żaden kraj nie ma takiej ilości fotografów wysyłających swoje foty na WPP jak Amerykanie. USA bije ilością wszystkich. Nie chce być inaczej Myślę, że tu jest jeden z powodów.

PS. Na końcu każdego albumu (katalogu jak kto woli) są wymienieni wszyscy, którzy nadesłali zdjęcie (cia). Kraj, imię, nazwisko.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

A kto ocenia? To nie pytanie retoryczne. Serio, wiecie jak i przez kogo są oceniane nadesłane zdjęcia?

W kontekscie mego pytania wyżej ciekawa recenzja http://www.iczek.pl/2012/02/10/wpp-z-czym-to-sie-je/
    Ostatnio edytowane przez swider ; 11-02-2012 o 23:06 Powód: Łączenie.
    sprzęt: fotografuję sercem

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Internet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jędrula Zobacz posta
    A kto ocenia? To nie pytanie retoryczne. Serio, wiecie jak i przez kogo są oceniane nadesłane zdjęcia?
    Jak? Zapewne naocznie, bo chyba raczej tego nie mierza. A przez kogo? To mozesz zobaczyc na stronie w skladzie jury.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jędrula Zobacz posta
    W skład jury najczęściej wchodzą dyrektorzy agencji fotograficznych, fotoedytorzy, fotoreporterzy. Różnie. Mieszany skład. Przynajmniej te nagradzane, po wcześniejszym przesiewie wybierają przez głosowanie. Czasem są spory, przekonywanie innych. Tak w skrócie.

Domyślnie

najzabawniejsze ze dajecie tu linki do tvn24 lub gazety w., które to brukowce wymyśliły portale dla wszystkich i możliwość publikacji zdjęcia w nagrodę za darmo sic. Zwolniono etaty dla reporterów a cena zdjęcia w prasie drukowanej a internetowym wydaniu (niby dlaczego?) różni się wielokrotnie... ja rozumiem nastolatków, którzy cieszą się z faktu zobaczenia swojego zdjęcia z komórki w gazecie ale inni? Akurat to, że nikt nie chciał opublikować tych zdjęć w polsce to pokazuje jedno, że zarządzają prasa w Polsce debile i myślą, że mają z debilami do czynienia. To tyle... myślę, że najwyższy czas propagować postawę, iż to obciach udostępnić swoje zdjęcie za darmo... nawet ktoś taki, a może szczególnie taki jak robiący zdjęcia do pudelka, faktu itp to wiedzą..
    Ostatnio edytowane przez jarvik ; 11-02-2012 o 16:02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarvik Zobacz posta
    najzabawniejsze ze dajecie tu linki do tvn24 lub gazety w., które to brukowce wymyśliły portale dla wszystkich i możliwość publikacji zdjęcia w nagrodę za darmo sic. Zwolniono etaty dla reporterów a cena zdjęcia w prasie drukowanej a internetowym wydaniu (niby dlaczego?) różni się wielokrotnie... ja rozumiem nastolatków, którzy cieszą się z faktu zobaczenia swojego zdjęcia z komórki w gazecie ale inni? Akurat to, że nikt nie chciał opublikować tych zdjęć w polsce to pokazuje jedno, że zarządzają prasa w Polsce debile i myślą, że mają z debilami do czynienia. To tyle... myślę, że najwyższy czas propagować postawę, iż to obciach udostępnić swoje zdjęcie za darmo... nawet ktoś taki, a może szczególnie taki jak robiący zdjęcia do pudelka, faktu itp to wiedzą..
    Przecież fotoreporterka przeżywa kryzys już od dawna na całym świecie. Wiem, u nas w kraju jest to spotęgowane i rynek bardziej skopany społeczniakami. Wychodzi na to, że jesteśmy bardziej "oszczędnym" narodem niż Szkoci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    W skład jury najczęściej wchodzą dyrektorzy agencji fotograficznych, fotoedytorzy, fotoreporterzy. Różnie. Mieszany skład. Przynajmniej te nagradzane, po wcześniejszym przesiewie wybierają przez głosowanie. Czasem są spory, przekonywanie innych. Tak w skrócie.
    Dzięki. Przejrzałem stronę WPP, skład jury, posłuchałem opinii przewodniczącego. Zwyciężył kolejny raz z rzędu Nikon. Cieszmy się. A fotoreporterom życzę samych niespokojnych czasów.
    sprzęt: fotografuję sercem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    A jakiej podstawie stwierdziles to, ze szansa przepadla. Skad wiedziales, ze koszta publikacji to X, a zysk to np. 2 x X? A moze bylo tak, ze wydatki to X, a przychod to 1/2 X.
    Znowu zaczyna sie placz, jak to sie zle traktuje fotografow. Tak samo, jak Wy (My) traktujecie inne zawody. Dlaczego nie jedziecie do autoryzowanego serwisu moto, nie jadacie w dobrych restauracjach i nie dajecie zlecen na zlecenia.przez.net tylko naprawiacie u szwagra, jecie w knajpie i pytanie na forum?
    Ja robie to samo, ale nie jestem hipokryta i nie pieprze glupot.
    uspokój się.
    "znów to wszędobylskie - jakby - ", ... skąd wiesz? na jakiej podstawie?
    fakt jest taki, że zdjęć nie wydrukowano i dlatego szansa przepadła, bo nie można już wydrukować tych zdjęć w gazecie i potem mówić, że myślmy pierwsi poznali się na tych fotach.

nie ogarniam co ma szwagier, traktowanie innych zawodów i warsztat samochodowy do tych zdjęć. nie o tym piszę.czytaj z uwagą. jak Ciebie czytam, to mam wrażenie, że wypałeś wprost z wątku o ślubach, gdzie ten argument jest ZAWSZE przytaczany.

i jeszcze jedno, pisząc: "nie jestem hipokrytą" implicite zarzucasz mi - autorowi wątku do którego się łaskawie odnosłeś - że ja nim jestem. nie znasz mnie więc daruj sobie takie komenty i panuj nad jezorem kolego, bo sam zdaje się "pieprzysz głupoty".
    Ostatnio edytowane przez nonnatus ; 12-02-2012 o 12:58
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów