Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Oddawanie zdjęć PM

Witam,

jak wygląda kwestia oddawania zdjęć parze młodej? Tzn Ile ich mniej więcej oddajecie i w jakiej formie- czy WSZYSTKIE obrabiacie? Będę działał w kwestii- tylko ceremonia w kościele i zabawa na sali na ok 25 osób do oczepin + plener. Rozumiem, że zdjęcia z pleneru oddajecie np 10-15 obrobionych i tyle. A jak wygląda kwestia kościół + sala? To akurat mały ślub, ale chcę się postarać i wypaść jak najlepiej pod każdym względem.

Z góry dziękuję za pomocne wskazówki.
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

Skoro prosisz o pomocne wskazówki, to proszę --> LINK. Zdaje się, że otrzymasz tam więcej odpowiedzi, niż się spodziewasz, a przed PM wyjdziesz już tylko PRO!

Cool

PRO już jestem, ale dzięki za link.

Domyślnie

MZ 60 fotek w jednym albumie. Za mała impreza na dwa albumiki, zresztą to chyba rzadkość.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelg Zobacz posta
    Witam,

jak wygląda kwestia oddawania zdjęć parze młodej? Tzn Ile ich mniej więcej oddajecie i w jakiej formie- czy WSZYSTKIE obrabiacie? Będę działał w kwestii- tylko ceremonia w kościele i zabawa na sali na ok 25 osób do oczepin + plener. Rozumiem, że zdjęcia z pleneru oddajecie np 10-15 obrobionych i tyle. A jak wygląda kwestia kościół + sala? To akurat mały ślub, ale chcę się postarać i wypaść jak najlepiej pod każdym względem.

Z góry dziękuję za pomocne wskazówki.
    Wszystkie obrabiane ,szczególnie te z parą młodych / ew pryszcze,błyszczące nosy,czoła itp/ to sam wiesz. W jakiej formie oddasz to kwestia umowy .Jeżeli papier - album to oczywiście sam to robisz reszta na płytce.Ilość w zależności od tego czy będzie się coś "działo na sali " weselnej bo przy 25 osobach może być problem z ciekawymi i niepowtarzającymi się kadrami i osobami w nich.Jeżeli oczepiny i konkursy będą ciekawe i oryginalne a goście skłonni do zabawy to nie oszczędzaj na ilości kadrów.Pokaż wszystko co ciekawego się będzie działo.Myślę, że jakieś 100-150 ujęć z sali powinno byc wystarczające.

Domyślnie

Prawdziwego mistrza poznaje się po tym kiedy wciska klawisz Delete.

Nie rozumiem rozróżnienia na obrabiane i nieobrabiane. Czyli masz limit na obróbkę 50 z kościoła i resztę pakujesz takie byle jakie? Ja wychodzę z założenia, że jeżeli jest dobre zdjęcie to siedzę i pieszczę do tej pory, aż mi się spodoba, inne idą do śmietnika bo nie będą mi zawalać hdd.

Thumbs up

Dzięki, tyle w temacie jak dla mnie.

Dziękuję wszystkim pomocnym.

Uprawnienia umieszczania postów