Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Asia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Napisałem że nie powinno się pojawić ponieważ nie zostało odpowiednio przygotowane i jest kiepskie technicznie.
    Obecnie zdjęcie wygląda jak wykonane komórką . Jest nie ostre przez kompresję, zapewne masz rację skoro orginał jest ostry... więc dlaczego go nie wyostrzyłaś ? Co do prześwietleń to może i modelka nie jest prześwietlona(monitor w pracy więc nie chcę się spierać) ale bijący po oczach prześwietlony kawałek ściany zajmujący 1/4 kadru to uwierz niekorzystnie wpływa na cały odbiór zdjęcia. I pisząc o kadrze to przede wszystkim miałem na myśli, choć dolne cięcie ręki mz też mało ciekawe.
    Przed zamieszczeniem postu można kliknąć podgląd wtedy widać jak zdjęcie wygląda i je poprawić jeśli coś jest nie tak.

ps.
    1. nie traktuj mojej wypowiedzi jako atak tylko małą uwagę , może źle wypowiedzianą
    2. dzięki za uwagę o orcie , też nie lubię byków w tekście ale jak widać każdemu się zdarza ...

OK teraz już wszystko jest dla mnie jasne
    spróbuje odciąć tę ścianę, po serwisiemojego komputerka i zobaczę jak to wyglada - zobacze tez co się dzieje z kompresją... Zdjecia w surowym formacie są jak żyleta, dopiero po kompresji do małego rozmiaru i JPG coś się z nimi dzieje - mam ten problem już nie pierwszy raz...

dzięki Robert i przepraszam jesli moja odpowiedź na Twój post zabrzmiała ostro <zgoda> jak już pisałam wczesniej Jackowi, jak płachta działa na mnie tego typu stwierdzenie, że coś się gdzies nie powinno znaleźć. Natychmiast mam takie wrażenie jakbym miała doczynienia z bóg wie kim, a mój "gniot" był niegodny, aby się znaleźć w oteczeniu takich wspaniałych zdjeć, jakie się tu prezentuje, co każdy wie, nie koniecznie jest prawdą - bo wszyscy sie uczymy - całe życie
    ściskam na zgodę :*

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Jest nieostre, może coś nie tak robisz pomniejszając zdjęcie, wyostrzasz je po zmniejszeniu ? Ogólnie mi się podoba, fajny kadr ciekawa mina ale... konkretnie zerknę w domu na skalibrowanym monitorze
    nic nie wyostrzam... prawie nigdy... w tym przypadku na 100% nie
    Ostatnio edytowane przez Jacek S ; 11-02-2012 o 01:47
    Pozdrawiam, Kasia Wrońska

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

To drugie zdjęcie ciekawsze, nie mam się czego przyczepić, smaczku dodaje ładnie i bez nadmiaru pokazany dekolt. Ale ja jestem facetem, więc takie coś musi się podobać
    Dodatkowo za sprawą rozwianych włosów jest życie w tym zdjęciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirq Zobacz posta
    To drugie zdjęcie ciekawsze, nie mam się czego przyczepić, smaczku dodaje ładnie i bez nadmiaru pokazany dekolt. Ale ja jestem facetem, więc takie coś musi się podobać
    Dodatkowo za sprawą rozwianych włosów jest życie w tym zdjęciu.
    hahahah miałam wiatraczek do dyspozycji i super pomocnika...

Domyślnie

Tak też myślałem, że to raczej nie z powodu przeciągów w domu
    Pozdrawiam,
    Mirek

Domyślnie

Mirku, sch Ty Bystrzacho !!!!

Domyślnie

mi sie tam podoba jedno i drugie Uwazam ze zdjecia sa najlepsze takie, ktore sa jak najmniej przerobione....takze moje zdanie super!!.
    jest duzo zdjec ktore nic ciekawego nie wyrazaja i sa proste jak budowa cepa...albo sa malo ostre....i kazdy pisze ze sa super...dlaczego? bo ktos jest znanym fotografem i tylko dlatego sa takie komentarze..pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez element07 Zobacz posta
    ktos jest znanym fotografem
    a wiesz skąd się biorą znani fotografowie? na pewno nie stąd, że robią nieostre i niepoprawne zdjęcia.
    Szkoda, że wielu podzielających Twoje pokrętne rozumowanie nie bierze pod uwagę, że na brak krytyki ktoś wcześniej ZASŁUŻYŁ.

Co do zdjęć... w pełni podzielam zdanie Roberta_P

Domyślnie

http://www.digart.pl/zoom/6779778/index.html

Zerknij sobie na link i powiedz co w tym zdjeciu widzisz takiego zeby otrzymalo wyroznienie w World Press Photo??
    Powiedz mi cos o kadrze i ostrosci...........

Domyślnie

EMOCJE.
    Chyba daleka droga przed Tobą... fotografia to nie tylko poprawność techniczna, to złapana chwila, emocje, czasem sentyment. Dobre zdjęcie musi mieć chociaż jeden ten element - inaczej jest gniotem, którego bronić nie warto.

Domyślnie

I tu sie z toba zgodze.... takze nie wazny jest kadr i ostrosci....wazna jest chwila.........

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów