Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Asia

Domyślnie

ja tam lubie swoje gnioty
    Pozdrawiam, Kasia Wrońska

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Wiesz co ? Ja uwazam , ze najwazniejsze jest , ze tobie sie te gnioty podobaja i masz z tego satysfakcje Pozdrawiam i dziekuje za ciekawa konfrontacje....

Domyślnie

@ Element7 tylko, że dla mnie to nie są gnioty. Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Wiem, że nie jest to typowa amatorka, nie jest to także profeska. Napisałam wczesniej, że brak ostrości jest wynikiem kompresji. Zdjecia w rawach są ostre, fakt, że nie przemyślałam docięcia kadru pierwszego, nie powoduje, że trzeba przekreslić całą pracę... To że ktoś nie uczestniczy w dyskusji tylko wrzuca stwierdzenie, to już nie jest mój ból
    Dla mnie najważniejsze, jest to, że te zdjecia sprawiły komuś przyjemność, a wyłacznie dla mnie niosą ogromny ładunek pozytywnych emocji - POZYTYWNYCH... Nie wstawiłam ich tu po to, żeby pokazać jaką jestem wspaniałą artystką, tylko dlatego, że jestem z nich zadowolona i mam ochote się nimi pochwalić. Być może nie wymagam od siebie zbyt wiele w mniemaniu super fotografów artystów niegniociarzy, reporterów,portrecistów - no wiesz, poprostu prawdziwych artystów Interesuję się tym na tyle, że wiem, o tym, że w fotografii i wogóle w sztuce ludzie dzielą się na dwie grupy: geniuszy i tych którzy są lubiani przez geniuszy. Pierwsi istnieją dzieki swojemu talentowi, a drudzy dzięki temu, że się umieją zakręcić. Ja się nie zaliczam ani do pierwszych ani do drugich, poprostu fotografuję gdy mam na to ochotę, potem umieszczam gdzieniegdzie, czasem coś zarobię, czasem nie.
    Robię zdjecia, które mi i zainteresowanym sprawiają przyjemność, a reszta jest na dalekim drugim planie... Jęsli ktoś docenia jest miło, jeśli ktoś ktrytykuje jest przykro, ale samo tworzenie jest cudem, wspaniałym doznaniem i jest ważne zawsze, bo jest czymś innym niż szara codzienność i 8 godzin w fabryce swoje "gnioty" zawsze będę bronić, bo to moje dzieci
    Ostatnio edytowane przez Sygrida ; 10-02-2012 o 23:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez element07 Zobacz posta
    mi sie tam podoba jedno i drugie Uwazam ze zdjecia sa najlepsze takie, ktore sa jak najmniej przerobione....takze moje zdanie super!!.
    jest duzo zdjec ktore nic ciekawego nie wyrazaja i sa proste jak budowa cepa...albo sa malo ostre....i kazdy pisze ze sa super...dlaczego? bo ktos jest znanym fotografem i tylko dlatego sa takie komentarze..pozdrawiam
    Przerobione czy obrobione? Kilka literek a róznica kolosalna.Czasami wystarczy pobawić się kontrastem,jasnością,wyostrzyć i zdjęcie nabiera smaku.
    D90/N50 1.8D/T17-50 2.8/Nissin Di622 MII

Domyślnie

Zmniejszając zdjęcia ustaw im jakość w okolicach 80-85 ("procent"). Chyba każdy program ma taką opcję przy eksporcie do JPEGów. Teraz są zdecydowanie za "lekkie" (za mało kilobajtów) i za mocno skompresowane. Powinny mieć powyżej 100kB, a czasem w większych rozmiarach przekraczać nawet 300kB. Zdjęć słabej jakości nie da się oceniać - kolory nie te, detale nie te. Aha, zawsze w sRGB przy publikacji w sieci.

Domyślnie

Dzięki mOSAD... zastosuje

Domyślnie

Sygrida ja tak wcale nie napisalem, ze to sa gnioty. Jak bys nie zauważyła to stwierdzilem ze twoja praca mi sie podoba ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez element07 Zobacz posta
    Sygrida ja tak wcale nie napisalem, ze to sa gnioty. Jak bys nie zauważyła to stwierdzilem ze twoja praca mi sie podoba ....
    element07 wiem, ze nie napisales dzieki Ci

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów