Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Asia

Domyślnie Asia

Sesja z Asią

Pozdrawiam, Kasia Wrońska

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

modelka ma potencjał ale zdjęcia jak na razie nie przekonuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    modelka ma potencjał ale zdjęcia jak na razie nie przekonuje
    pierwsze koty za płoty... jak naprawię komputer wstawię jeszcze inne fotografie Joanny... może będą bardziej przekonujące

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sygrida Zobacz posta
    pierwsze koty za płoty... jak naprawię komputer wstawię jeszcze inne fotografie Joanny... może będą bardziej przekonujące
    Tylko przed wstawieniem popatrz trzeźwym wzrokiem bo powyższe nie powinno się tutaj pojawić: kiepski kadr, słaba jakość ( prześwietlenia, brak ostrości) te oczywiste rzeczy powinnaś autorko widzieć. Więc jeśli kolejne prace są zbliżone jakościowo to lepiej powtórz sesję bo modelka bardzo ciekawa i napewno można zrobić jej piękne zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez Robert_P ; 10-02-2012 o 15:13
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Tylko przed wstawieniem popatrz trzeźwym wzrokiem bo powyższe nie powinno się tutaj pojawić: kiepski kadr, słaba jakość ( prześwietlenia, brak ostrości) te oczywiste żeczy powinnaś autorko widzieć. Więc jeśli kolejne prace są zbliżone jakościowo to lepiej powtórz sesję bo modelka bardzo ciekawa i napewno można zrobić jej piękne zdjęcia.
    A dlaczego nie powinno? Nie rozumiem, takiego toku rozumowania? Jeżeli Tobie Drogi Użytkowniku, nie podoba się wykonane przeze mnie zdjecie, to znaczy, że ja nie mam go tu umieszczać? - wybacz, nie zgadzam się z tym. Oczywiscie dziękuję, że zechciałeś pochylić się nad moją pracą, ale dotyka mnie taki sposób komentowania. Rozumiem, że wykonane przeze mnie zdjecie nie godzi się z TWOIM poczuciem estetyki, ale nie z moim i uważam, że jak najbardziej powinno się tu znaleźć, bo jest to Forum użytkowników marki NIKON, a nie PROFESJONALISTÓW marki NIKON. Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził.

Brak ostrości spowodowany jest zapewne kompresją, bo w oryginale jest ostre. Spróbuję to poprawić. Co do prześwietleń, to ściana jest prześwietlona - zgadzam się, ale twarz nie jest prześwietlona, jest jasna, światło jest miękkie, rozproszone, bezcieniowe. Ale poprawię i dodam jeszcze raz... Wierzę, że napewno niejeden fotograf zrobiłby Asi lepsze zdjecia, i pewnie taki sie znajdzie... Byc może nawet Ty sam zrobiłbyś lepsze niż ja, ale ja to ja, a Ty to Ty
    a dlaczego kadr jest kiepski? co jest w nim nie tak? bałagan, kompzycja, ręka, ? coś konkretnego w tym temacie?
    Przeprzaszam, ale nie mogę sie powstrzymać, bo i w Twojej wypowiedzi jest także coś co mnie osobiście razi: rzeczy pisze się przez "rz" - powinieneś to wiedzieć drogi użytkowniku

Domyślnie

bardzo lubię urażonych artystów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    bardzo lubię urażonych artystów
    Jacek, nie czuję się ani urażona, ani artystka - tylko działa na mnie jak płachta stwierdzenie: "to zdjecie nie powinno się tu znaleźć"

Domyślnie

Napisałem że nie powinno się pojawić ponieważ nie zostało odpowiednio przygotowane i jest kiepskie technicznie.
    Obecnie zdjęcie wygląda jak wykonane komórką . Jest nie ostre przez kompresję, zapewne masz rację skoro orginał jest ostry... więc dlaczego go nie wyostrzyłaś ? Co do prześwietleń to może i modelka nie jest prześwietlona(monitor w pracy więc nie chcę się spierać) ale bijący po oczach prześwietlony kawałek ściany zajmujący 1/4 kadru to uwierz niekorzystnie wpływa na cały odbiór zdjęcia. I pisząc o kadrze to przede wszystkim miałem na myśli, choć dolne cięcie ręki mz też mało ciekawe.
    Przed zamieszczeniem postu można kliknąć podgląd wtedy widać jak zdjęcie wygląda i je poprawić jeśli coś jest nie tak.

ps.
    1. nie traktuj mojej wypowiedzi jako atak tylko małą uwagę , może źle wypowiedzianą
    2. dzięki za uwagę o orcie , też nie lubię byków w tekście ale jak widać każdemu się zdarza ...
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

tu też jest coś z kompresją... wydaje się trochę nieostre... ciekawa jestem co o tym powiecie, dla mnie jest zbyt plastikowe i go jakoś nie lubię, ale ciekawa jestem jaki będzie Wasz odbiór...

Domyślnie

Jest nieostre, może coś nie tak robisz pomniejszając zdjęcie, wyostrzasz je po zmniejszeniu ? Ogólnie mi się podoba, fajny kadr ciekawa mina ale... konkretnie zerknę w domu na skalibrowanym monitorze

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów