Sesja z Asią
Szukaj
Sesja z Asią
Pozdrawiam, Kasia Wrońska
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
modelka ma potencjał ale zdjęcia jak na razie nie przekonuje
Tylko przed wstawieniem popatrz trzeźwym wzrokiem bo powyższe nie powinno się tutaj pojawić: kiepski kadr, słaba jakość ( prześwietlenia, brak ostrości) te oczywiste rzeczy powinnaś autorko widzieć. Więc jeśli kolejne prace są zbliżone jakościowo to lepiej powtórz sesję bo modelka bardzo ciekawa i napewno można zrobić jej piękne zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez Robert_P ; 10-02-2012 o 15:13
D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker
A dlaczego nie powinno? Nie rozumiem, takiego toku rozumowania? Jeżeli Tobie Drogi Użytkowniku, nie podoba się wykonane przeze mnie zdjecie, to znaczy, że ja nie mam go tu umieszczać? - wybacz, nie zgadzam się z tym. Oczywiscie dziękuję, że zechciałeś pochylić się nad moją pracą, ale dotyka mnie taki sposób komentowania. Rozumiem, że wykonane przeze mnie zdjecie nie godzi się z TWOIM poczuciem estetyki, ale nie z moim i uważam, że jak najbardziej powinno się tu znaleźć, bo jest to Forum użytkowników marki NIKON, a nie PROFESJONALISTÓW marki NIKON. Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził.![]()
Brak ostrości spowodowany jest zapewne kompresją, bo w oryginale jest ostre. Spróbuję to poprawić. Co do prześwietleń, to ściana jest prześwietlona - zgadzam się, ale twarz nie jest prześwietlona, jest jasna, światło jest miękkie, rozproszone, bezcieniowe. Ale poprawię i dodam jeszcze raz... Wierzę, że napewno niejeden fotograf zrobiłby Asi lepsze zdjecia, i pewnie taki sie znajdzie... Byc może nawet Ty sam zrobiłbyś lepsze niż ja, ale ja to ja, a Ty to Ty![]()
a dlaczego kadr jest kiepski? co jest w nim nie tak? bałagan, kompzycja, ręka, ? coś konkretnego w tym temacie?
Przeprzaszam, ale nie mogę sie powstrzymać, bo i w Twojej wypowiedzi jest także coś co mnie osobiście razi: rzeczy pisze się przez "rz" - powinieneś to wiedzieć drogi użytkowniku![]()
Pozdrawiam, Kasia Wrońska
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
bardzo lubię urażonych artystów![]()
Napisałem że nie powinno się pojawić ponieważ nie zostało odpowiednio przygotowane i jest kiepskie technicznie.
Obecnie zdjęcie wygląda jak wykonane komórką . Jest nie ostre przez kompresję, zapewne masz rację skoro orginał jest ostry... więc dlaczego go nie wyostrzyłaś ? Co do prześwietleń to może i modelka nie jest prześwietlona(monitor w pracy więc nie chcę się spierać) ale bijący po oczach prześwietlony kawałek ściany zajmujący 1/4 kadru to uwierz niekorzystnie wpływa na cały odbiór zdjęcia. I pisząc o kadrze to przede wszystkim miałem na myśli, choć dolne cięcie ręki mz też mało ciekawe.
Przed zamieszczeniem postu można kliknąć podgląd wtedy widać jak zdjęcie wygląda i je poprawić jeśli coś jest nie tak.
ps.
1. nie traktuj mojej wypowiedzi jako atak tylko małą uwagę , może źle wypowiedzianą![]()
2. dzięki za uwagę o orcie , też nie lubię byków w tekście ale jak widać każdemu się zdarza ...
D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker
tu też jest coś z kompresją... wydaje się trochę nieostre... ciekawa jestem co o tym powiecie, dla mnie jest zbyt plastikowe i go jakoś nie lubię, ale ciekawa jestem jaki będzie Wasz odbiór...
Jest nieostre, może coś nie tak robisz pomniejszając zdjęcie, wyostrzasz je po zmniejszeniu ? Ogólnie mi się podoba, fajny kadr ciekawa mina ale... konkretnie zerknę w domu na skalibrowanym monitorze![]()
Skontaktuj się z nami