Close

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 118

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorcik Zobacz posta
    +1! Arch rlz c(o:
    puki arch nie wymyśli live cd, nie podchodzę do niego

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

"mientka pauka" jesteś
    Prosta i logiczna dystrybucja, liveiso możesz zrobić sobie sam, jak w każdym innym distro Szybkością ustępuje jedynie dobrze zoptymalizowanemu gentoo

PS. Postaw VMware lub VirtualBoxa i bezpiecznie potestujesz
    Ostatnio edytowane przez M_J ; 06-02-2012 o 23:47 Powód: edytka
    N

Domyślnie

A powie mi ktoś jak zainstalować digikam na Ubuntu 11.10? Ściągnąłem, próbowałem coś z tym zrobić ale mnie przerosło. Moje doświadczenie z linuksem jest zerowe, od kilku dni próbuję się oswoić z tym systemem.
    D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
    Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
    Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M_J Zobacz posta
    "mientka pauka" jesteś
    Prosta i logiczna dystrybucja, liveiso możesz zrobić sobie sam, jak w każdym innym distro Szybkością ustępuje jedynie dobrze zoptymalizowanemu gentoo

PS. Postaw VMware lub VirtualBoxa i bezpiecznie potestujesz
    mientka nie mientka ... z live'a odpalam, sprawdzam czy wszystko chodzi jak należy i ewentualnie instaluję, nie chce mi się siedzieć na forach i rozkminiać dlaczego mi karta wifi nie działa w popularnym lapku (debian - wiem trzeba doinstalować odpowiednie paczki ze starownikami ale najpier muszę podpiąć kablem do cieci) albo stara jak świat karta telewizyjna nie działa (fedora - tak, wiem zedytujemy modprobe, dodamy odpowiednie kody i śmiga) ...

po co mam to robić jak na mint i suse dział wszystko z marszu

ale przekonaj mnie czymś do tego archa może jakiś ładny zrzut twojego ekranu ?

Domyślnie

A co ma zrzut ekranu do sistro? Przecież wygląd to głównie zasługa Xów ;oP a co do szybkości - przesiadłem się z ubuntu, niebo a ziemia. A gentoo swoja droga tez obczaję kiedyś.

Aha, co do zalet archa (oprócz "arch way") - aur.
    Ostatnio edytowane przez thorcik ; 07-02-2012 o 09:32
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasin Zobacz posta
    A powie mi ktoś jak zainstalować digikam na Ubuntu 11.10? Ściągnąłem, próbowałem coś z tym zrobić ale mnie przerosło. Moje doświadczenie z linuksem jest zerowe, od kilku dni próbuję się oswoić z tym systemem.
    sprubuj tak (na mincie poszło):
    Kod:
    sudo apt-add-repository ppa:philip5/extra
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install digikam
    digikam jest dedykowany dla KDE, lepiej będzie jak poszukasz jakiejś aktualnej dystrybucji z KDE, np http://www.linuxmint.com/rel_lisa_kde_whatsnew.php#kde najnowszy mint z KDE, digikam będzie już zainstalowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorcik Zobacz posta
    A co ma zrzut ekranu do sistro? Przecież wygląd to głównie zasługa Xów ;oP a co do szybkości - przesiadłem się z ubuntu, niebo a ziemia. A gentoo swoja droga tez obczaję kiedyś.

Aha, co do zalet archa (oprócz "arch way") - aur.
    chciałbym zobaczyć jeśli można twój pulpit z odpalonym np. digikam'em, darktable'm i photivo jeśli można, uspokoi mnie to trochę i w wolnej chwili z chęcią zerknę na tą dystrybucję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    sprubuj tak (na mincie poszło):
    Kod:
    sudo apt-add-repository ppa:philip5/extra
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install digikam
    digikam jest dedykowany dla KDE, lepiej będzie jak poszukasz jakiejś aktualnej dystrybucji z KDE, np http://www.linuxmint.com/rel_lisa_kde_whatsnew.php#kde najnowszy mint z KDE, digikam będzie już zainstalowany
    Tylko gdzie ja mam to wpisać?
    D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
    Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
    Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II

Domyślnie

wciśnij ctrl+alt+t

tam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos

po co mam to robić jak na mint i suse dział wszystko z marszu

ale przekonaj mnie czymś do tego archa może jakiś ładny zrzut twojego ekranu ?
    I tu właśnie tkwi sedno. Arch nie jest od wyglądania, tylko od szybkiego działania
    Jeśli nie lubisz grzebać, by uzyskać odpowiedni efekt - nie jest dla Ciebie.
    N

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów