Szukaj
"mientka pauka" jesteś![]()
Prosta i logiczna dystrybucja, liveiso możesz zrobić sobie sam, jak w każdym innym distroSzybkością ustępuje jedynie dobrze zoptymalizowanemu gentoo
PS. Postaw VMware lub VirtualBoxa i bezpiecznie potestujesz![]()
Ostatnio edytowane przez M_J ; 06-02-2012 o 23:47 Powód: edytka
N
A powie mi ktoś jak zainstalować digikam na Ubuntu 11.10? Ściągnąłem, próbowałem coś z tym zrobić ale mnie przerosło. Moje doświadczenie z linuksem jest zerowe, od kilku dni próbuję się oswoić z tym systemem.
D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II
mientka nie mientka ... z live'a odpalam, sprawdzam czy wszystko chodzi jak należy i ewentualnie instaluję, nie chce mi się siedzieć na forach i rozkminiać dlaczego mi karta wifi nie działa w popularnym lapku (debian - wiem trzeba doinstalować odpowiednie paczki ze starownikami ale najpier muszę podpiąć kablem do cieci) albo stara jak świat karta telewizyjna nie działa (fedora - tak, wiem zedytujemy modprobe, dodamy odpowiednie kody i śmiga) ...
po co mam to robić jak na mint i suse dział wszystko z marszu
ale przekonaj mnie czymś do tego archamoże jakiś ładny zrzut twojego ekranu ?
A co ma zrzut ekranu do sistro? Przecież wygląd to głównie zasługa Xów ;oP a co do szybkości - przesiadłem się z ubuntu, niebo a ziemia. A gentoo swoja droga tez obczaję kiedyś.
Aha, co do zalet archa (oprócz "arch way") - aur.
Ostatnio edytowane przez thorcik ; 07-02-2012 o 09:32
The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.
sprubuj tak (na mincie poszło):
digikam jest dedykowany dla KDE, lepiej będzie jak poszukasz jakiejś aktualnej dystrybucji z KDE, np http://www.linuxmint.com/rel_lisa_kde_whatsnew.php#kde najnowszy mint z KDE, digikam będzie już zainstalowanyKod:sudo apt-add-repository ppa:philip5/extra sudo apt-get update sudo apt-get install digikam
wciśnij ctrl+alt+t
tam![]()
I tu właśnie tkwi sedno. Arch nie jest od wyglądania, tylko od szybkiego działaniaZamieszczone przez chaos
Jeśli nie lubisz grzebać, by uzyskać odpowiedni efekt - nie jest dla Ciebie.
N
Skontaktuj się z nami