Close

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 118

Domyślnie

co nie przeszkadza susłom i mintom wyglądać i działać jednocześnie, do tego się łatwo instalować i konfigurować szybko

nie zrozum mnie źle, nie twierdzę, że arch jest kiepski, absolutnie, może nawet jest lepszy, ale do puki będę musiał się doktoryzować jak go uruchomić lub używać to dziękuję, wolę posiedzieć nad zdjęciami

ps. może ty wrzucisz screen arch z jakimiś programami do obróbki foto ?

Domyślnie

A Ty myslisz ze tak latwo jest zrobic screen na archu?!
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła Awatar matys
    Miasto
    szczecin / chesterfield

Domyślnie

hehehe fajnie wam idzie gadka....
    .

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    co nie przeszkadza susłom i mintom wyglądać i działać jednocześnie, do tego się łatwo instalować i konfigurować szybko

nie zrozum mnie źle, nie twierdzę, że arch jest kiepski, absolutnie, może nawet jest lepszy, ale do puki będę musiał się doktoryzować jak go uruchomić lub używać to dziękuję, wolę posiedzieć nad zdjęciami

ps. może ty wrzucisz screen arch z jakimiś programami do obróbki foto ?

Jeśli uważasz, że screen programu do obróbki foto będzie inny niż w innej dystrybucji, to szkoda mojego wysiłku z robieniem screena

Co do czasu podchodzę do tego inaczej, wole dłużej pokonfigurować by później odzyskiwać to w lekkości systemu, co ma wpływ na czas obróbki.

PS. sugeruję pisać póki.

PSS. Wersja liveiso: http://godane.wordpress.com/2012/01/...01-24-release/ w komentarzu "żywy" link.
    Ostatnio edytowane przez M_J ; 07-02-2012 o 16:32 Powód: edytka 3
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    sprubuj tak (na mincie poszło):
    Kod:
    sudo apt-add-repository ppa:philip5/extra
    sudo apt-get update
    sudo apt-get install digikam
    Próbowałem, nie działa, dlaczego instalacja czegokolwiek w linuksie musi być taka porąbana.
    D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
    Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
    Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II

Domyślnie darktable 0.9.3.

oj tam, oj tam, dobra niech wam będzie, nie ma sensu się spierać o system, arch czy nie arch w końcu to też linux
    ( choć nurtuje mnie dlaczego nie chcecie zamieścić zrzutu )

a w temacie mały test darktable jak kolega Danko zauważył jest już wersja 0.9.3.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos
    ( choć nurtuje mnie dlaczego nie chcecie zamieścić zrzutu )
    Odpowiedź padła już dwa razy.
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasin Zobacz posta
    Próbowałem, nie działa, dlaczego instalacja czegokolwiek w linuksie musi być taka porąbana.
    Nie musi być. Można to samo zrobić w Synapticu.

Tylko to co w Windzie było jedyną możliwością w Linuxie masz 10 innych szybszych możliwości. Jak ktoś mnie o coś prosi jak co zrobić pod Linuxem to na szybko z głowy 3, 4 polecenia i gotowe. Jak ktoś mnie pyta jak coś zrobić w Windowsie to... "przeczytaj mi to menu z góry na dół, ok, to teraz kliknij w tamto, tak, Start, teraz Zamknij"... Ale ja to jestem dzieckiem konsoli

I sprawdzone przed chwilą pod najnowszym Ubuntu:

W konsoli
    Kod:
    sudo apt-get install digikam
    Musi zadziałać. Ale pamiętaj, że masz graficzne programy (jak Synaptic) do instalacji programów. Tam też znajdziesz digikam i go zainstalujesz.
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 07-02-2012 o 21:12
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    Ale ja to jestem dzieckiem konsoli
    Konsola to główne, czego mi brakuje w Windowsie ;oP

btw: ostatnio w pracy, na szkoleniu z troubleshootingu, na hasło "nie działa wifi" zaproponowałem lspci ;oD
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Konsola to główne, czego mi brakuje w Windowsie ;oP
    google: Windows PowerShell. Mozesz zrobic na prawde sporo.
    d70s + N18-70 + N55-200

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów