Close

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 118 z 118

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    Taak, to dokładnie to, o czym pisałem wcześniej - malowanie zaznaczeniem.

P.S. Hm, chyba Jacek dokładnie nie posprzątał, bo subskrypcja o nowych postach w wątku mi nie przychodzi :/
    mi też nie przychodzi ....

ale przyszła za to nowa wersja delaboratory 0.7

Domyślnie

chaos tego rodzaju przykłady jak zrobiłeś są bardzo pomocne dla nowych użytkowników więc jak chcesz mogę zamieścić linka na stronie projektu tylko nastaw się wtedy na odwiedziny z zagranicy

a co do komentarza w tekście:

"Skoro program, jak sądzę, ma być dedykowany również dla fotografa fajnie by było, żeby łatwiej zarządzało się zdjęciami, jakiś panel z podglądem katalogu z miniaturkami, czy inne rozwiązanie ułatwiające wczytywanie zdjęć,"

nie planuję tego, bardzo mi się nie podobało, gdy RawTherapee poszło tą drogą, być może nie jest to nigdzie wprost napisane, ale najwygodniej odpala się delaboratory z nazwą pliku jako parametrem, ja do tego używam geeqie, tzn. w geeqie przeglądam zdjęcia a potem robię klik i otwiera mi się ono w delaboratory

"brakuje „normalnego” narzędzia do zoom’owania ( powiększa na zasadzie zaznaczenia prostokątnego wybranego fragmentu zdjęcia ), "

w momencie zmiany zoomowania program musi przeliczyć wszystkie warstwy, to nie będzie płynne, po eksperymentach ze "zwykłym" zoomowaniem przestawiłem się dlatego na takie

"kasowania dowolnej warstwy ( teraz można usuwać tylko wierzchnią warstwę )"

można wyłączać warstwę ptaszkiem

"oraz możliwości obracania, prostowania perspektywy i kadrowania."

kadrowanie będzie na 100%, obracanie prawdopodobnie, perspektywy nie planowałem bo nigdy tego nie używam, ale może kiedyś dorobię
    Ostatnio edytowane przez Jacek z Nikonem też ; 15-04-2012 o 23:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek z Nikonem też Zobacz posta
    chaos tego rodzaju przykłady jak zrobiłeś są bardzo pomocne dla nowych użytkowników więc jak chcesz mogę zamieścić linka na stronie projektu tylko nastaw się wtedy na odwiedziny z zagranicy
    jak ma to pomóc w projekcie to proszę bardzo

nie planuję tego, bardzo mi się nie podobało, gdy RawTherapee poszło tą drogą, być może nie jest to nigdzie wprost napisane, ale najwygodniej odpala się delaboratory z nazwą pliku jako parametrem, ja do tego używam geeqie, tzn. w geeqie przeglądam zdjęcia a potem robię klik i otwiera mi się ono w delaboratory
    moim zdaniem powinieneś pomyśleć o jakimś innym mechanizmie otwierania plików z poziomu programu, rozumiem że tobie nie jest potrzebny ale może przydać się innym użytkownikom, mi również

w momencie zmiany zoomowania program musi przeliczyć wszystkie warstwy, to nie będzie płynne, po eksperymentach ze "zwykłym" zoomowaniem przestawiłem się dlatego na takie
    ten sposób jest mało praktyczny i wydaje się być trochę archaiczny, ale skoro inaczej się nie da ... dobre i tyle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chaos Zobacz posta
    moim zdaniem powinieneś pomyśleć o jakimś innym mechanizmie otwierania plików z poziomu programu, rozumiem że tobie nie jest potrzebny ale może przydać się innym użytkownikom, mi również
    Będzie ale nie na zasadzie menadżera obrazków tylko pamiętania katalogu gdzie byliśmy, etc... obecnie po prostu używam standardowego otwierania plików wxWidgets co na Linuksie oznacza standardowe otwieranie plików gtk+ stąd jest jak w Gimpie.

Domyślnie

Koledzy, czy Wasze wersje Darktable są stabilne? Zainstalowałem sobie wczoraj (dotychczas robotę robił RawTherapee) i działał sobie do czasu zawiechy. Siłą zamknąłem program, przy następnych uruchomieniach wywala mnie nieregularnie, czasami przy drugim obrabianym zdjęciu, czasami przy dziesiątym, ale dłużej nie pochodzi :/
    System to Ubuntu 11.04 na jądrze 2.6.38-8.
    FF + szkła

Domyślnie

Jaka wersja darktable? Czy samoistne wyłączenie sie programu jest powiązane z użyciem jakiejs opcji? Dlaczego taka stara wersja jądra systemu? Nie wiem czy aktualizacja systemu cos pomoże... Sprawdź. Po uruchominiu kompa ponownie jest tak samo?

Błędy w działaniu programu można zgłaszać do ekipy czuwającej nad projektem: http://www.darktable.org/contact/

Domyślnie

a, odkopałem temat

nowy digiKam już jest 3.5.0. (też na windę)

Domyślnie

LightZone dostał drugie życie za darmo (również dla windows)

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów