Close

Strona 19 z 37 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moira Zobacz posta
    Mam nadzieje ze bedzie na tyle ok ze pojde za ciosem.
    No wlasnie i tu jest pies pogrzebany

Oceniając wyniki weź tez poprawkę na skanowanie jesli zlecisz to labowi (jakość skanu, kontrast). Dobre lub własnoręczne skanowanie daje duzo lepsze efekty od labowego.
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta

Oceniając wyniki weź tez poprawkę na skanowanie jesli zlecisz to labowi (jakość skanu, kontrast). Dobre lub własnoręczne skanowanie daje duzo lepsze efekty od labowego.
    Z tym skanowaniem to i ja ma obawy. Rolka w F80 powoli znika, a ja jeszcze nie mam pomysłu jak później zobaczyć wyniki
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Z tym skanowaniem to i ja ma obawy. Rolka w F80 powoli znika, a ja jeszcze nie mam pomysłu jak później zobaczyć wyniki
    Biorąc pod uwagę moje doświadczenia, które m.in. wrzuciłem do AO:

Na początek kolorowy, dobry C41 (polecam Portrę 160), lab ze skanem.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

To jak ją wypstrykasz to się rozejżyj za czymś porządnym

Bo wszystkie Zenity to się powinno wziać i zatopić gdzieś na pacyfiku albo wysłać z Bajkonuru w stronę słońca.
    NA
    SKLEPOWEJ
    PÓLCE

"...handel z ZSSR...rok 1982 był rekordowy:udało się kupić 478106 aparatów fotograficznych!Mniej więcej połowa została zakupiona na zwykłych zasadach, a połowa na zasadzie wymiany za węgiel. Co jest godne niemal zachwytu, to fakt, iż udało się sprowadzić dużo aparatów wyższej klasy....,tym razem udało się kupić 86480 Zenitów TTL"

Nic dziwnego że jeszcze tyle tego.

FOTO 6 1983

Domyślnie

Zlecić w labie albo komuś innemu, kto to faktycznie zrobi skanerem.
    Skany koloru C41 z takiego Rossmanna nie są takie złe. Fakt, że kolory nieco żarówiaste i mocny kontrast, ale ogólnie nie ma co narzekać za 11 PLNów za skanowanie rolki 135.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Jaki skaner do małego obrazka możecie polecić... coś na allegro znajdę i czym się kierować przy wyborze?

Domyślnie

Jaki skaner do małego obrazka możecie polecić... coś na allegro znajdę i czym się kierować przy wyborze?
    Na początku się nie baw w kupowanie skanera, opanuj konie umysłu...

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Rozumiem ze tu dziala zasada "jezeli chcesz zrobic cos dobrze to zrob to sam". Narazie nie pozostaje mi nic innego jak lab a potem pomyslimy.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
    Aparat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moira Zobacz posta
    Rozumiem ze tu dziala zasada "jezeli chcesz zrobic cos dobrze to zrob to sam". Narazie nie pozostaje mi nic innego jak lab a potem pomyslimy.
    No coś w ten deseń, po prostu w przeciętnym labie jadą z automatu nie analizując poszczególnych klatek. Ja jak skanuję sam to przedmucham sobie kazdą klatkę gruszką, przetrę szybę, ładnie wsadzę w ramke, zrobię duzy podgląd etc.. ale ja nie skanuje kilku cudzych filmow dziennie

Z drugiej strony - film mozna zawsze zeskanować jeszcze raz, to nie wołanie.
    Völkchlor

Domyślnie

Z drugiej strony - film mozna zawsze zeskanować jeszcze raz, to nie wołanie.
    Właśnie, właśnie... tyle tylko, że to zawsze kosztuje... po pewnym czasie zwraca się skaner

Strona 19 z 37 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów