Close

Strona 9 z 37 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

Nie masz na stanie szkieł manualnych, więc nie widze sensu na dzień dzisiejszy kupowania od razu F100. Jak was wciągnie F80 a bedzie mu brakować czegoś co ma F100, to wtedy warto pomysleć..
    Völkchlor

żeglarz
    Gość

Domyślnie

Jak wygląda praca F 100 / F80 z nikkorem 24/2,8D ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żeglarz Zobacz posta
    Tak samo. Naciskasz do połowy i ostrzy, jak wyostrzy, to naciskasz do końca i robi zdjęcie.
    Może F100 ma mocniejszy silnik AF, ale w tak szerokim kącie, to nie będzie miało większego znaczenia.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Fenomenalnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Jak ktoś chce się zrazić do analoga, to najlepiej poradzić mu zapięcie szkieł G do puszki typu F90 czy F801.
    bez pierścienia przysłon , rzecz mało fajna
    wiec zaraz po zakupie 801 kupiłem f100

i jako dziecko AF, chyba zostawie sobie te 801

Domyślnie

Male wyjasnienie, o F90 od razu zapomnij. Jak juz warto sie zainteresowac F90x tylko i wylacznie z x-em.
    F601/F801/F801s o to pytales, to reszta serii zapoczatkowej F401.

F601 - amatorska puszka, jest nastepcami byly F60 i F65
    F801/F801s mozna w prostej linii odniesc do F70 i F80
    F90/F90x protoplasta F100

Najwieksze problemy mam z uplasowaniem dziwolaga F75, ktory chyba powstal tylko po to, aby byla bezposrednia konkurencja dla Minolty Dynax 5 i utrzec nosa EOSowi 300. F80 jednak wystawalo ponad Dynaxowa 5. Mozna smialo powiedziec, ze D70 bylo cyfrowa wersja F75.

To byly ciekawe czasy, kiedy Minolta miala swietne aparaty (np. Dynax 7) a gorzej z dostepnoscia i gama szkiel (mowie o krajowym grajdole).

żeglarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mi1980 Zobacz posta
    Fenomenalnie.
    Dzięki, miałeś moze taki zestaw w użyciu ?
    Mam ten obiektyw i tak się zastanawiam jakie analogowe body by z nim swietnie wspólpracowało.

Domyślnie

F80 dziala sprawnie ze szklami AF, AF-D i AF-G oraz bez AF ze szklami MF seria P. Problemy mozesz miec z tele AF, gdzie silnik ledwo zipie przy ustawianiu ostrosci (np. 80-200/2.8 wersja I - pompka)

Domyślnie

Dzięki, miałeś moze taki zestaw w użyciu ?
    Mam ten obiektyw i tak się zastanawiam jakie analogowe body by z nim swietnie wspólpracowało.
    Generalnie te wszystkie szerokie stałki 20-24-28 / 2.8 D byly robione pod analogi i na nich się swietnie spisują.
    Völkchlor

żeglarz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Generalnie te wszystkie szerokie stałki 20-24-28 / 2.8 D byly robione pod analogi i na nich się swietnie spisują.
    To wiem i dla niego szukam analogowego body ( tzn, zastanawiam się nad powrotem na ścieżkę analogową ) na cyfrze z tym obiektywem mam niedosyt.

Strona 9 z 37 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów