Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 85

Wątek: Statyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Beson Zobacz posta

Może jakiś inny statyw?
    Może jednak nie manfrotto?
    Może poszukaj coś w stajni sirui Zamieniłem frotkę 055XPROB na sirui M3204 i wszystko jak na razie jest git!Jest lżej,mniejszy przy transporcie,stabilnie jak diabli!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luzaczek82 Zobacz posta
    Może poszukaj coś w stajni sirui Zamieniłem frotkę 055XPROB na sirui M3204 i wszystko jak na razie jest git!Jest lżej,mniejszy przy transporcie,stabilnie jak diabli!
    Tylko ta cena tak? 1269 zł to dużo za dużo.
    NORTHPHOTO.PL // PROFIL NA FACEBOOK'U // BLOG

Domyślnie

Nie musisz brać węglowego... ja tez rozważałem Sirui N-2004

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luzaczek82 Zobacz posta
    Nie musisz brać węglowego... ja tez rozważałem Sirui N-2004
    A jesteś wstanie porównać go do 055XPROB oraz do 190XPROB?

Domyślnie

Nie miałem w rękach Sirui N-2004 ale na pewno zyskasz na wadzę,kompatybilność w podróży bo jest niższy po złożeniu,dodatkowo w zestawie krótka kolumna i wysuwane kolce(korzystałem ostatnio na ubitym śniegu) Kolega vojager używa Sirui N-2004.Pisał Mi że wytrzymuje jego 90 kg bez problemu powiesił się na nim...Wiesza na nim D700 N 28-300.Ja już bym teraz nie kupił frotki 055XPROB(potrzebowałem coś lżejszego) Miałem też głowice manfrotto 488 RC4 sprzedałem i kupiłem Triopo B3 o wiele lepsza jak dla mnie...Przestałem się już rajcować manfrotto jak spróbowałem innych firm,ale to tylko moje skromne zdanie

Domyślnie

Ja właśnie wróciłem z cyfrowe.pl

Ponownie podpiąłem Triopo B3 do 190 i 055, trochę się pobawiłem i stwierdziłem, że chyba jednak będę się decydował na 055.
    Triopo B3 kupiłem i jest już u mnie w domu, statywu nie kupiłem bo bo u nich 601 zł kosztuje...

Teraz widzę Twój post odnośnie N-2004 i znów mam myślówę, w sumie waga dla mnie nie ma znaczenia.
    Priorytetem jest głównie stabilność. Szkoda, że tego sirui nigdzie u mnie nie ma.

Domyślnie

Zrobisz co uważasz, myślę że na Sirui też będzie stabilne...mnie jeszcze pasowało że jest opcja monopodu Ja zaryzykowałem i nie żałuje tu masz trochę opisane http://www.dslr-forum.de/showthread.php?t=968702

Domyślnie

Niestety, znam może z 10 słów po niemiecku.

Zrobiło się jeszcze ciekawiej, do Sirui N-2004 i Manfrotto 055XPROB dorzucam Triopo GE-3232X8C.

Domyślnie

Ja tez nie znam niemieckiego.Od czego jest google tłumacz? Sirui jest podobno lepiej wykonane niż Triopo

Domyślnie

Sirui N-2004 kupione, jutro powinno być u mnie, zobaczymy.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów