Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: born to ride

Domyślnie born to ride

Witam serdecznie
    No więc po raz kolejny znalazłem się w miejscu, gdzie znajduje się pewna fabryka i to nie byle jaka, bo jednego z najbardziej prestiżowych producentów motocykli na świecie, czyli fabryka Harley Davidsona. Tym miejscem jest mieścina* Milwaukee w stanie Wisconsin. Oprócz fabryki całkiem niedawno (nie jestem pewny ale w 2008 roku ) otwarto muzeum marki, wiec nie zastanawiając się długo, postanowiłem wybrać się i obejrzeć te bestyjki na dwóch kołach. Jednak uprzedzam jak ostatnio, ze jestem amatorem i dla mnie to czysty fun, nie znam się na fotografii tego typu, wiec możecie wytykać wszelkie niedociągnięcia, cobym następnym razem zrobił lepsze foty !

*mieścina - wiem, ze brzmi śmiesznie jak na 3 milionowe miasto, ale po wizycie w Nowym Jorku to inaczej tego miasta nazwać nie mogę

Ok, dość przynudzania - zapraszam do oglądania !

1) Siedziba muzeum

2) Tak, tak to Harley (jeden z pierwszych, seryjnie produkowanych)

3) Tutaj w całej okazałości

4) Podobny model

5) Przeskakujemy kilka lat do przodu - firma nie próżnuje, coraz bardziej zróżnicowane modele:

powiem szczerze, że jest tego trochę:

6) Jak każda firma motoryzacyjna Harley wypuszcza modele specjalne

7) Ok wracamy do klasycznych rozwiązań :

wersja dla kobiet

8 Teraz kolej na "custom buildy"

starsi kojarzą, młodsi zapewne nie bardzo

tutaj wersja jedyna w swoim rodzaju - dwa silniki, jedna rama (ponad 5metrow dl), czyli "KING KONG" by Felix Predko (swoja droga jakoś polsko brzmiące nazwisko, nie sądzicie ? Facet był jednym z najlepszych mechaników w firmie)

kolejne

9) Wracamy do teraźniejszości, faza projektowania

wycinek działu testowania

Jak ktoś ma wyobraźnie może zbudować swój własny i niepowtarzalny model

10) Ponieważ jestem farciarzem to wpadłem do muzeum w dniu zlotu fanów dwoch kółek (żeby było jeszcze śmieszniej tow tym samym dniu zjechało się kilkanaście rożnych oddziałów policji )

OK to by było na tyle - generalnie, pomimo, ze nie jestem maniakiem motorów, to wypad bardzo mi się spodobał i polecam wszystkim, jeśli akurat są w Milwaukee całodzienny wypad (muzeum jest dość duże i jak ktoś chce na spokojnie pooglądać, to musi poświecić minimum parę godzin )

Domyślnie

Bardzo fajna relacja - Dominik (Honda Shadow 750)

Chyba wszyscy forumowicze z tego wątku będą Ci wdzięczni
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

kurde super, zazdroszcze wycieczki do fabryki !!! sam ujerzdzam harłanowa i musze powiedziec jedno te motocykle maja cos w sobie !!! super zdjecia !
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

ŁAŁ!!!!!!!! Kurna tylko pozazdrościć wycieczki
    | D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

Też mi się spodobała relacja , co widać nie miałeś problemów z pstrykaniem w środku ?
    G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gramus Zobacz posta
    Też mi się spodobała relacja , co widać nie miałeś problemów z pstrykaniem w środku ?
    G
    Powiem więcej - przyjechałem na miejsce, kupiłem bilet, zacząłem zwiedzać, robić foty i po 5 minutach uświadomiłem sobie, ze bez statywu, to mogę sobie pogrzebać palcem w nosie. Wracam do punktu, w którym sprawdzają bilet i mówię, ze zapomniałem statywu i czy mógłbym wyskoczyć po sprzęt, odpowiedz - pewnie, daj rękę, walniemy pieczątkę i będziesz mógł wejść ponownie bez nowego biletu. heh deczko innego podejścia się spodziewałem.

Domyślnie

fajwskie ogladam juz ze 5 raz ! Kapitam Ameryka ten z Easy Ridera to replika orginal spalil sie na planie filmowy a drugi gdzies wcielo
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    fajwskie ogladam juz ze 5 raz ! Kapitam Ameryka ten z Easy Ridera to replika orginal spalil sie na planie filmowy a drugi gdzies wcielo
    A milo mi, ze sie spodobalo - w takim razie jeszcze dorzuce kilka (bo na szybko wrzucalem i wybralem te, ktore uwazam za najciekawsze). A co do repliki, to nawet nie wiedzialem, ale jakbym mial jeszcze te wszystkie tabliczki i opisy czytac, to musialbym chyba konczyc zwiedzanie w drugim dniu.

Tak przy okazji nadmienię, ze muzeum sprzedaje również bilety, które umożliwiają wjazd do fabryki i przyjrzenie się z bliska jak wygląda produkcja tych cacek. Niestety, ale nie skorzystałem, bo nie miałem czasu na takie wypady (fabryka jest na obrzeżach Milwaukee, a muzeum praktycznie w samym centrum).
    Ostatnio edytowane przez locos ; 20-01-2012 o 12:44

Domyślnie

Fajna relacja, czasami dość pstrokato (np. tutaj: http://img850.imageshack.us/img850/1...7620111022.jpg), tak, że ciężko wzrok skupić - przydałaby się mniejsza głębia ostrości. No i pomimo statywu o którym wspomniałeś kilka zdjęć wydaje mi się nieostrych. Zazdroszczę możliwości zwiedzania!

Uprawnienia umieszczania postów