Witam serdecznie
No więc po raz kolejny znalazłem się w miejscu, gdzie znajduje się pewna fabryka i to nie byle jaka, bo jednego z najbardziej prestiżowych producentów motocykli na świecie, czyli fabryka Harley Davidsona. Tym miejscem jest mieścina* Milwaukee w stanie Wisconsin. Oprócz fabryki całkiem niedawno (nie jestem pewny ale w 2008 roku ) otwarto muzeum marki, wiec nie zastanawiając się długo, postanowiłem wybrać się i obejrzeć te bestyjki na dwóch kołach. Jednak uprzedzam jak ostatnio, ze jestem amatorem i dla mnie to czysty fun, nie znam się na fotografii tego typu, wiec możecie wytykać wszelkie niedociągnięcia, cobym następnym razem zrobił lepsze foty !
*mieścina - wiem, ze brzmi śmiesznie jak na 3 milionowe miasto, ale po wizycie w Nowym Jorku to inaczej tego miasta nazwać nie mogę![]()
Ok, dość przynudzania - zapraszam do oglądania !
1) Siedziba muzeum
2) Tak, tak to Harley (jeden z pierwszych, seryjnie produkowanych)
3) Tutaj w całej okazałości
4) Podobny model
5) Przeskakujemy kilka lat do przodu - firma nie próżnuje, coraz bardziej zróżnicowane modele:
6) Jak każda firma motoryzacyjna Harley wypuszcza modele specjalne
7) Ok wracamy do klasycznych rozwiązań :
8 Teraz kolej na "custom buildy"
starsi kojarzą, młodsi zapewne nie bardzo![]()
tutaj wersja jedyna w swoim rodzaju - dwa silniki, jedna rama (ponad 5metrow dl), czyli "KING KONG" by Felix Predko (swoja droga jakoś polsko brzmiące nazwisko, nie sądzicie ? Facet był jednym z najlepszych mechaników w firmie)
kolejne
9) Wracamy do teraźniejszości, faza projektowania
wycinek działu testowania
Jak ktoś ma wyobraźnie może zbudować swój własny i niepowtarzalny model
10) Ponieważ jestem farciarzem to wpadłem do muzeum w dniu zlotu fanów dwoch kółek (żeby było jeszcze śmieszniej tow tym samym dniu zjechało się kilkanaście rożnych oddziałów policji )
OK to by było na tyle - generalnie, pomimo, ze nie jestem maniakiem motorów, to wypad bardzo mi się spodobał i polecam wszystkim, jeśli akurat są w Milwaukee całodzienny wypad (muzeum jest dość duże i jak ktoś chce na spokojnie pooglądać, to musi poświecić minimum parę godzin )
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami