Close

Strona 35 z 348 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    dac mu przezroczyste lustro jak w starych jedynkach canona i bedzie 15 fps... bardzo bardzo podoba mi sie to rozwiazanie. tylko musialo byc takie sobie skoro juz nikt go nie stosuje... ciekawe jaka strata swiatla byla.
    Ależ stosuje. Sony. I zobacz ile fps ma amatorska lustrzanka slt A55 choćby.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no to Koledzy... teraz bez gadania - wpisujcie swoje typy na cene w PL ja juz znam, zobaczymy o ile sie mylicie
    Mowisz o realnej czy SRP? Jesli ta pierwsza po miesiacu od premiery zejdzie ponizej 20k to bedzie dobrze
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

obstawiam 26999 PLN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    A co by musiało być żebyś uznał przewagę D4 nad D3s?
    Wbudowanego WiFi i gps, iso na poziomie nowego Canona... choćby tyle. Nie liczyłem na rewolucję, ale to co pokazali, jak dla mnie, nic nie zmienia, i jest nawet pół kroku za Canonem. Kosmetyczne zmiany i video ok, np. usunięcie guzika L i wstawienie tam trybu pomiaru. Ale to żadna "nowość". Ja bym to nazwał D3s mark II

Chyba, że nadal coś mi umyka, nie wykluczam tego.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    To jak juz narzekamy... ktos zwrocil uwage na pojemnosc nowej baterii i osiagi.
    Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    troche dali ciała z tą wydajnością pewnie za jakiś czas pojawi się en-el18a z pojemnością 2500mAh i wydajność wróci "do normy" ale na razie blado w kontekście tego co był do tej pory w D3
    Mnie się wydaje że to nie kwestia słabszej baterii, tylko większej prądożerności D4.

Ps. Obstawiam cenę sugerowaną NP na 26k a normalna w kwietniu/maju 19500.
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Jeśli cena z początkowych 27000 spadnie w kwietniu-maju do 22000 to będzie dobrze. O ile droższy od D4 jest 1Dx ?
    Ostatnio edytowane przez burton ; 08-01-2012 o 08:39
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Eh, uwielbiam to forum. Przeczytanie tego wątku dało mi z 20 razy więcej niż przeglądanie newsów.

Powiem tak- Nikon wykonał kawał solidnej roboty. Puszka sprawia wrażenie przygotowanej w porozumieniu z userami, dostosowana do ich potrzeb.
    To nie jest rewolucja, tylko ewolucja najlepszej puszki na świecie.
    Oczywiste są teraz porównania z Canonen. Jednak zarówno N jak i C to korporacje, więc chyba nie musimy się zastanawiać 'czemu Nikon totalnie i definitywnie nie zniszczył Canona".
    Są korporacje, ważny jest kontekst. Oczywiście, Ja tylko wróże z fusów Ale chyba fajnie sobie powróćyć:
    -Może D4 to ewolucyjna puszka przejściowa, a Nikon szykuje coś naprawdę grubego? "Teraz nie na to czas"
    -Nikon D3 to ogromny i spektakularny sukces Nikona. Fantastyczne opinie, legenda ale przede wszystkim bardzo mocna rzesza userów, którzy czekali na następce. Może N sobie policzył, że w tym momencie ważna jest solidna rozbudowa, dopieszczenie, ewolucja a nie rewolucja coby niezniechęcić profesjonalistów, którzy nie mają złudzeń?

Oh, przyjemnie się zastanawiać.

Ale najprzyjemniejsze jest to, że D4 JUŻ JEST. Nie jest wirtualną propozycją i papierowym szpanem a gotową, profesjonalną puszką FX.
    Fajne wieści

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badabuzz Zobacz posta
    Puszka sprawia wrażenie przygotowanej w porozumieniu z userami, dostosowana do ich potrzeb.
    No własnie nie do końca
    Proszę wskaż, choć jednego właściciela D3/D3s, który nie chciał by choć po jednym punkcie krzyżowym po bokach, nawet kosztem 2 takich punktów z okolic środka kadru.....
    Jeśli chodzi o mnie to pierwsza i najważniejsza zmiana jakiej bym chciał w swoim D3.

Puszka jest raczej przygotowana w porozumieniu z konkurencją i księgowymi To w pierwszej kolejności..... userzy gdzieś tam pod koniec są....
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Proszę wskaż, choć jednego właściciela D3/D3s, który nie chciał by choć po jednym punkcie krzyżowym po bokach, nawet kosztem 2 takich punktów z okolic środka kadru.....
    OK - tu jestem Dla mnie jest dobrze tak jak jest oczywiści gdyby było lepiej to nie będę protestował, ale mnie rozkład punktów AF w obecnym rozkładzie w w 99% zadowala - ten raz na ileś tam (myślę że raz na hmmm 500?) fotek to sobie zablokuję i przekaduję. Oczywiście gdyby AF przy obecnym układzie pól działał jeszcze lepiej to jasne że fajnie. Ale ja nie chciałbym redukcji iluś pól żeby dostać ich połowę ale innego rodzaju Jak już ma to być upgrade to nich będą krzyżowe w większej ilości w tym co jest
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badabuzz Zobacz posta
    -Może D4 to ewolucyjna puszka przejściowa, a Nikon szykuje coś naprawdę grubego? "Teraz nie na to czas"
    Ciekawe co rewolucyjnego mozna jeszcze wymyslic w temacie D3s/D4

Strona 35 z 348 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów