Szukaj
obstawiam 26999 PLN
Wbudowanego WiFi i gps, iso na poziomie nowego Canona... choćby tyle. Nie liczyłem na rewolucję, ale to co pokazali, jak dla mnie, nic nie zmienia, i jest nawet pół kroku za Canonem. Kosmetyczne zmiany i video ok, np. usunięcie guzika L i wstawienie tam trybu pomiaru. Ale to żadna "nowość". Ja bym to nazwał D3s mark II
Chyba, że nadal coś mi umyka, nie wykluczam tego.
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
Jeśli cena z początkowych 27000 spadnie w kwietniu-maju do 22000 to będzie dobrze. O ile droższy od D4 jest 1Dx ?
Ostatnio edytowane przez burton ; 08-01-2012 o 08:39
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
Eh, uwielbiam to forum. Przeczytanie tego wątku dało mi z 20 razy więcej niż przeglądanie newsów.
Powiem tak- Nikon wykonał kawał solidnej roboty. Puszka sprawia wrażenie przygotowanej w porozumieniu z userami, dostosowana do ich potrzeb.
To nie jest rewolucja, tylko ewolucja najlepszej puszki na świecie.
Oczywiste są teraz porównania z Canonen. Jednak zarówno N jak i C to korporacje, więc chyba nie musimy się zastanawiać 'czemu Nikon totalnie i definitywnie nie zniszczył Canona".
Są korporacje, ważny jest kontekst. Oczywiście, Ja tylko wróże z fusówAle chyba fajnie sobie powróćyć:
-Może D4 to ewolucyjna puszka przejściowa, a Nikon szykuje coś naprawdę grubego? "Teraz nie na to czas"
-Nikon D3 to ogromny i spektakularny sukces Nikona. Fantastyczne opinie, legenda ale przede wszystkim bardzo mocna rzesza userów, którzy czekali na następce. Może N sobie policzył, że w tym momencie ważna jest solidna rozbudowa, dopieszczenie, ewolucja a nie rewolucja coby niezniechęcić profesjonalistów, którzy nie mają złudzeń?
Oh, przyjemnie się zastanawiać.
Ale najprzyjemniejsze jest to, że D4 JUŻ JEST. Nie jest wirtualną propozycją i papierowym szpanem a gotową, profesjonalną puszką FX.
Fajne wieści![]()
No własnie nie do końca
Proszę wskaż, choć jednego właściciela D3/D3s, który nie chciał by choć po jednym punkcie krzyżowym po bokach, nawet kosztem 2 takich punktów z okolic środka kadru.....
Jeśli chodzi o mnie to pierwsza i najważniejsza zmiana jakiej bym chciał w swoim D3.
Puszka jest raczej przygotowana w porozumieniu z konkurencją i księgowymiTo w pierwszej kolejności..... userzy gdzieś tam pod koniec są....
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
OK - tu jestemDla mnie jest dobrze tak jak jest
oczywiści gdyby było lepiej to nie będę protestował, ale mnie rozkład punktów AF w obecnym rozkładzie w w 99% zadowala - ten raz na ileś tam (myślę że raz na hmmm 500?) fotek to sobie zablokuję i przekaduję. Oczywiście gdyby AF przy obecnym układzie pól działał jeszcze lepiej to jasne że fajnie. Ale ja nie chciałbym redukcji iluś pól żeby dostać ich połowę ale innego rodzaju
Jak już ma to być upgrade to nich będą krzyżowe w większej ilości w tym co jest
![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Skontaktuj się z nami