Close

Strona 26 z 348 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Proszę Cie Za taką puszke z TAKIM AF wołaliby nie 6000$ tylko 60.000$ Marzenie. Najbardziej żałuję, że w D4 nie dali szerzej punktów krzyżowych. Nie mówiąc o szerszym pokryciu matówki. W tym temacie pozostało "po staremu". Oczywiście poprawili czułość ale zobaczymy w praktyce, na ile lepiej.
    Nie wiem nie znam się pytam tylko co oznacza postawienie skrótu FX obok nazwy modułu AF, bo jeżeli tylko zwiększenie czułości oraz ilości punktów+, no cóż to ma wspólnego z FX. - Czytam tu opinie jakoby Nikon chciał się upodobnić do Canona ulepszając kręcenie filmów lustrzanką. Moim zdaniem powinien w tym upodabnianiu zacząć od darmowego softu (NXII) dodawanego przynajmniej do topowych modeli.
    Ostatnio edytowane przez Stryj ; 07-01-2012 o 11:55
    D610; D300S; Nikkor: 50mm 1.4G; 70-300 VRII; Tamron 17-50 2.8 VC; Samyang 8mm FE; SB-900; few pieces of manual lens

http://www.fotozwardon.blogspot.com/

Domyślnie

Skrót FX oznacza że jest to wersja modułu pod pełną klatkę.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebod Zobacz posta
    no dobra chciałem zabrać głos w dyskusji. ale dzisiejsza premierą jestem lekko rozczarowany. myslałem ze nikon powali kanona na deski skopie go i na zawsze odsunie w przeszłość. a tu tylko taki lifitng. Jak z vectry A do B.
    To może podziel się z nami w jaki sposób Nikon miałby powalić Canona na kolana? Co niby miałby zmienić w świetnej puszce jaką jest D3s, żeby znokautować Canona i równie doskonałego 1Dx-a?
    Ja nie wiedzę póki co przewagi nad D3s w samplach ale widzę wiele udogodnień, które bardzo by mnie ucieszyły w codziennej pracy jak choćby wygodniejsze gripy, które w D3s doprowadzają mnie do szału, przyciski +/-, przeniesienie sterowania pionowego gripa, lepszy lcd z automatyczną reg. podświetlenia, podświetlane przyciski, filmowanie, kilka mpx też się przyda.
    Jedyne na co bym narzekał nadal to wąskie umieszczenie punktów AF i żółtaczka Nikonowa w WB. Widziałbym też chętnie uchylny lcd.
    Czego wg Ciebie brakuje do pełni szczęścia? Czym jeszcze producenci mają się detronizować? Fontannę mają Ci zaimpletować?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jatin Zobacz posta
    Skrót FX oznacza że jest to wersja modułu pod pełną klatkę.

Racja, w poprzednich modelach też dodawano ten skrót do nazwy modułu. Dzięki za info.
    D610; D300S; Nikkor: 50mm 1.4G; 70-300 VRII; Tamron 17-50 2.8 VC; Samyang 8mm FE; SB-900; few pieces of manual lens

http://www.fotozwardon.blogspot.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Rozczarowanie? Zachwyt
    Preferencje fotografów będą zawsze różne, co widać po moim poprzednim poście.
    Ciężko zrobić uniwersalną puszkę. D4 jest superuniwersalny. Co mu brak?
    Dla mnie nic mu nie brak ale jak przeczytałem te 24 strony to każdy tylko narzeka, ktoś miał racje w wątku w spekulacjach najpierw ludzie nie mogą się doczekać a potem tylko ubolewanie bo przydałoby się żeby miał wiertarkę itp Nie pamiętam jak było z D700 a później same zachwyty. Z drugiej strony za prawie 30 klocków każdy ma pełne prawo sobie ponarzekać
    Oszczędny w słowach...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz1ostrowski Zobacz posta
    potem tylko ubolewanie bo przydałoby się żeby miał wiertarkę itp
    Hmmmm, myślę że bez wiertarki bym jakoś wytrzymał, natomiast nie zaszkodziło by po tych prawie 4 latach od premiery D3 wysłuchać jęczenia wyznawców i dać choć po jednym krzyżowym punkcie AF po bokach. Tak sobie myślę.....

.... i tak sobie myślę ponownie, że Nikon znowu pozytywnie nas zaskoczy, jak dostanie porządnie w dupę od Canona
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

.... i tak sobie myślę ponownie, że Nikon znowu pozytywnie nas zaskoczy, jak dostanie porządnie w dupę od Canona
    Kruk krukowi...
    Właściciel (Mitsubishi) nie dopuści do tego.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 07-01-2012 o 13:36
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Hmmmm, myślę że bez wiertarki bym jakoś wytrzymał, natomiast nie zaszkodziło by po tych prawie 4 latach od premiery D3 wysłuchać jęczenia wyznawców i dać choć po jednym krzyżowym punkcie AF po bokach. Tak sobie myślę.....

Rafał, w 100% się z Toba zgadzam - szerszy rozstaw AFw + crossy na brzegach byłby fajnie. Ale poczekajmy - dostalismy AF wymagający do poprawnej i pewnej pracy o 50% mniej światła więc liniowe sensory też powinno chodzić zauwazalnie lepiej, poza tym "skupiający" podobno znacznie szybciej niż to co znamy z d3 czy d3s/d3x.
    Jeśli jeszcze porpawiono tryb śledzenia 3D (a zapwne tak, skoro wspomaga go 90000 a nie 1000 matryca) to jeszcze łatwiej będzie można znajdować ostrość na crosie i przekadrowywać zdjęcie zachowując śledzenie na wybranym obiekcie
    Sam jestem ciekaw czy canon modelem 1dX naprawdę pogoni nikona i da mu mtywację do prężniejszego działania - pożyjemy, zobaczymy
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta

"Lubię to"
    W takim razie nie mając jeszcze D4 w sklepach czekamy już na D4s Piszę poważnie (z lekką ironią)
    Za miesiąc, dwa zaczną pojawiać się testy użytkowników, robione na spokojnie i bez marketingowej papki. Wtedy może będzie więcej zadowolenia ? Sprzęt dobry.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Strona 26 z 348 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów