Close

Strona 24 z 328 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    skoro zabierasz nad morze 3 aparaty, to co za problem dolozyc ze 3 statywy, 3 lampy stud. kilka softboxow, oplacic pobyt pomagierowi i bedziesz mial zdjecia jak perelki... czym dluzszy ten watek tym konkretniejsze banialuki wypisuja ludzie, zeby usprawiedliwic samych siebie ze nie kupia d4...

A na jakiej podstawie wywnioskowałeś, że biorę tyle sprzętu, Sherlocku? Akurat podróżuję dość skromnie bo nawet zooma nie biorę. Specjalnie dla Ciebie to co zapakowałem w tym roku.

- Nikon D3
    - 35mm/1.8
    - 50mm/1.4
    - 15mm/3.5
    - Hasselblad 500 C/M
    - Zeiss 80mm/2.8

Brak lampy i brak statywów. Z czasem, im dłużej fotografuję tym mniej sprzętu biorę. Kiedyś na daną sesję bym brał całą walizkę sprzętu, a teraz często wyskakuję do pracy z korpusem i 50mm.

No a po drugie ja nie mówiłem, ze nie kupię D4. Zrobię to jak tylko będę mógł, bo mi się podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    A na jakiej podstawie wywnioskowałeś, że biorę tyle sprzętu, Sherlocku? Akurat podróżuję dość skromnie bo nawet zooma nie biorę. Specjalnie dla Ciebie to co zapakowałem w tym roku.

- Nikon D3
    - 35mm/1.8
    - 50mm/1.4
    - 15mm/3.5
    - Hasselblad 500 C/M
    - Zeiss 80mm/2.8

piszesz powaznie :O myslalem ze na wakacje to sie zabiera kompakta do kielni i cieszy sie wypoczynkiem... no ale kazdy lubi inaczej. wracamy do tematu

Domyślnie

Ale mz Michał ma jak najbardziej rację, w pełni się z nim zgadzam...
    Z6, Z50

Domyślnie

Ja śledzę ten wątek od samego początku i widzę że niektórym to się nigdy nie dogodzi Jak puszki nie ma to lament bo nie ma puszki. Jak jest to jest zła i za droga - a to wszystko jeszcze przed obejrzeniem jej/ przed zobaczeniem cen w sklepach Poza tym ludzie - wyluzujcie
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Obejrzałem oficjalne sample (duże) i te "wycieknięte" z pokazów w Rumunii. Przypomina mi się sytuacja z pokazów D3/D300. Na pokazach były puszki z beta softem i miały nieaktywne odszumianie jpg (zmiana na low/normal/high nic nie wnosiła). Oficjalne zdjęcie panczenistki na iso 6400 wygląda już normalnie jak na Nikona Poza tym przypomina mi szumy na 2000-2500 z D700, czyli jest wery gut
    Jeszcze chwilę trzeba poczekać na normalne zdjęcia. Jak dorwę D4 z NPS to będę wiedział co ta puszka potrafi. Netowe wycieki są zwykle mało znaczące. Rumuńskie foty mają od podstaw skopany WB, co też ma swój wpływ na odbiór zdjęć.
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Rumuńskie foty mają od podstaw skopany WB, co też ma swój wpływ na odbiór zdjęć.
    Nie tylko WB, profile też są z d... . Jak można robić w sztucznym, żarowym świetle na skopany WB z profilem VIVID albo Krajobraz a potem na tej pdostawie wyciągać wnioski o żółtaczce na zdjęciach
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Nie tylko WB, profile też są z d... . Jak można robić w sztucznym, żarowym świetle na skopany WB z profilem VIVID albo Krajobraz a potem na tej pdostawie wyciągać wnioski o żółtaczce na zdjęciach
    sporo z tych zdjęć ma też włączony Active D-Lighting na auto...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

i tak, przy cenie 6k $ zakup najwcześniej za rok, t.j po tym sezonie ślubnym... ale fajnie ze jest...
    ... i tak was lubie ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AlleG Zobacz posta
    i tak, przy cenie 6k $ zakup najwcześniej za rok, t.j po tym sezonie ślubnym... ale fajnie ze jest...
    chyba 6k euro
    http://www.foto-video-sauter.de/shop/

Domyślnie

matko bosko ile to ma guziczków i pokrętełek..
    Völkchlor

Strona 24 z 328 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów