Close

Strona 7 z 348 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hektor Zobacz posta
    To właśnie bardzo zły znak. Ten format nie jest jeszcze powszechnym standardem i jesli kilka firm się skrzyknie to powstanie nowy standard a ten zostanie zapomniany. Historia techniki zna takie przypadki a w ostatnich latach na czele peletonu takich "wprowadzaczy" nowych standardów jest Sony, który wtopił w ten sposób wiele pieniędzy.
    tylko z tego co pamietam to poprzedni format sony nie byl promowany przez CFA a ten jest, dodatkowo przy dzisiejszej technice "stare" CF troche zaczely tracic myszka. fajnie by bylo jakby bylo dwa nowe sloty + CF albo dwa CF i jeden nowy ale to by bylo juz za duzo.

Nikon Z6_2, N Z35/1.8S, Viltrox AF 85/1.8_II, Angelbird CFexpress 512GB, SanDisk SDXC 128GB, plecak i torba +filtry UV

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Jak wyszedł 1DX każdy po nim jechał, jaki to beznadziejny sprzęt. Teraz jak D4 się pojawił to wszyscy brawo, brawo. Prawda jest taka, że 1DX kładzie D4 na łopatki (dzisiaj, nie w praktyce), wystarczy wejść w specyfikacje tych sprzętów. Drugi joy, XQD, nowa bateria? Brawo Nikon.
    1Dx nie ma podświetlanych guziczków - więc D4 jest lepszy

serio to akurat mnie bardziej ciekawi D800 vs 5d3 - chyba się kiedyś pojawią

Domyślnie

dziwne....
    nikt jeszcze nie napisał że za drogi.....
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamz Zobacz posta
    tylko z tego co pamietam to poprzedni format sony nie byl promowany przez CFA a ten jest, dodatkowo przy dzisiejszej technice "stare" CF troche zaczely tracic myszka. fajnie by bylo jakby bylo dwa nowe sloty + CF albo dwa CF i jeden nowy ale to by bylo juz za duzo.
    dla mnie to biznes, czyli nowe aku (trzeba by było mieć dwa) nowy system karty (czyli możliwe wydatki) lub biznes sony, czyli my dajemy matryce (prawdopodobnie), ale musisz nas promować, (slot na ich karty)
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Jestem ciekaw po co sklepy mają zamawiac te karty, jak nie ma żadnego urządzenia do którego można je włożyć. A nawet jak D4 już będą , to ile ich będzie? Kilkanaście w naszym duży mieście. Na jeden aparat wystarczą ze 4 karty. Co to za rynek dla sklepu z elektroniką? Kupno tylko w wysyłce.
    Powinni je dawać razem z body Dostepność CF to był atut - w razie awarii wszędzie można je kupic od ręki. A teraz wypuszczono UDMA 7 1000x (lexar)
    Chyba video (i Sony, faktycznie) wymusiło te XQD.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 06-01-2012 o 12:48
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Chyba video wymusiło te XQD.
    Możliwe, choć przy bitrate jaki jest w D4 czyli 24Mbps, wystarczy chyba obecnie dowolna karta CF. Tak więc może na przyszłość się to przyda (albo jak Hacka zrobią i zwiększą bitrate tak do 200Mbps )
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Ja tam nie wiem jak się zachowuje prawie pełna karta (ale mój dysk twardy zapełniony w 90% znacząco zwalnia), a jak tu można nagrywać 30 minut, to szybkie karty będą potrzebne, choćby po to by szybko zrzucać materiał na komputer.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jestem ciekaw po co sklepy mają zamawiac te karty, jak nie ma żadnego urządzenia do którego można je włożyć. A nawet jak D4 już będą , to ile ich będzie? Kilkanaście w naszym duży mieście. Na jeden aparat wystarczą ze 4 karty. Co to za rynek dla sklepu z elektroniką? Kupno tylko w wysyłce.
    Powinni je dawać razem z body Dostepność CF to był atut - w razie awarii wszędzie można je kupic od ręki. A teraz wypuszczono UDMA 7 1000x (lexar)
    Chyba video (i Sony, faktycznie) wymusiło te XQD.
    Trzeba wierzyć, że Nikon wie co robi
    Na euro i olimpiadę zawodowcy zaopatrzą się odpowiednio. Natomiast reszta wyjadaczy też da sobie radę (rynek także). Na tę chwilę też uważam, że Nikon wyszedł przed szereg z tymi nowymi kartami ale czas pokaże.
    Ostatnio edytowane przez burton ; 06-01-2012 o 13:02
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    czyli my dajemy matryce (prawdopodobnie), ale musisz nas promować, (slot na ich karty)
    Nie ich karty tylko oni wypuścili je jako pierwsi. Za chwilę sandisk i lexar wypuszczą szybsze i lepsze XQD niż playstation.

Strona 7 z 348 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów