Szukaj
Nikon Z6_2, N Z35/1.8S, Viltrox AF 85/1.8_II, Angelbird CFexpress 512GB, SanDisk SDXC 128GB, plecak i torba +filtry UV
dziwne....
nikt jeszcze nie napisał że za drogi.....![]()
maniak ciemniowy minoltowy
ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
spotter.pl
Jestem ciekaw po co sklepy mają zamawiac te karty, jak nie ma żadnego urządzenia do którego można je włożyć. A nawet jak D4 już będą , to ile ich będzie? Kilkanaście w naszym duży mieście. Na jeden aparat wystarczą ze 4 karty. Co to za rynek dla sklepu z elektroniką? Kupno tylko w wysyłce.
Powinni je dawać razem z bodyDostepność CF to był atut - w razie awarii wszędzie można je kupic od ręki. A teraz wypuszczono UDMA 7 1000x (lexar)
Chyba video (i Sony, faktycznie) wymusiło te XQD.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 06-01-2012 o 12:48
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
Ja tam nie wiem jak się zachowuje prawie pełna karta (ale mój dysk twardy zapełniony w 90% znacząco zwalnia), a jak tu można nagrywać 30 minut, to szybkie karty będą potrzebne, choćby po to by szybko zrzucać materiał na komputer.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ostatnio edytowane przez burton ; 06-01-2012 o 13:02
Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8
Skontaktuj się z nami