Close

Strona 60 z 338 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lazik_s Zobacz posta
    Dlatego zaraz po instalacji folder Users najlepiej przenieść na inny dysk a SSD pozostawić na najważniejsze rzeczy.
    Tak zeby sie upewnic, jak przeniesiemy "Users" to "Desktop" tez poleci na inny dysk prawda?

Domyślnie

Wlasnie o tym przenoszeniu roznych rzeczy mam dosc mgliste pojecie czyli mowicie folder users normalnie wyciac z systemu i wkleic sobie na inny dysk ?

Grzesiek, wlasnie o tym pomyslalem też... Co sie stanie z pulpitem ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Tak zeby sie upewnic, jak przeniesiemy "Users" to "Desktop" tez poleci na inny dysk prawda?
    Tak, wszystko co masz w Users, czyli i Desktop i wszystkie Moje dokument, Moje obrazy itp.

Domyślnie

cały profil użytkownika nie wiem jak przenieść, bo nigdy tego nie robiłem, ale google pewnie zna odpowiedź

co do pulpitu, to wejdź w C:\Users\%user%\, prawym myszy na katalog pulpitu i masz tam zakładkę "lokalizacja", klikasz przenieś, wybierasz jakiś folder na innym dysku i po ptokach
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Wlasnie o tym przenoszeniu roznych rzeczy mam dosc mgliste pojecie czyli mowicie folder users normalnie wyciac z systemu i wkleic sobie na inny dysk ?
    Tak, wyciąć cały users na dysk drugi. W sumie chyba nie masz najważniejszych danych na pulpicie, a zazwyczaj tylko skróty (ja zapewne wogóle jestem ewenementem, bo na pulpicie to mam wyłączone wszystkie ikony )

To samo się robi z %ProgramFiles(x86)% i %ProgramFiles% - to są domyślne foldery instalacji. Zawsze przy instalacji można świadomie wybrać dysk SSD i tam zainstalować jakiś program. Zazwyczaj i tak większość instaluje się śmiecia na drugim dysku, więc odpada ciągłe zmienianie ścieżek.

Domyślnie

Grzesiek, wlasnie o tym pomyslalem też... Co sie stanie z pulpitem ?
    Ni cnie wycinasz, to bedzie gdzies w opcjach systemu, w pracy nie moge za bardzo pogrzebac bo mi blokuja wiekszosc opcji na kompie, ale poszukaj w googlach jak przeniesc users w W7....w opcjach wybierasz sciezke do nowego users na innym dysku
    Pulpit dziala normalnie tylko wszystko zapisuje sie na innym dysku a nie na C: w katalogu users

No i mnie chlopaki ubiegli

Cytat Zamieszczone przez lazik_s Zobacz posta
    Zazwyczaj i tak większość instaluje się śmiecia na drugim dysku, więc odpada ciągłe zmienianie ścieżek.
    To akurat dziwne, bo z tego co wiem, od czasow Windowsa 95 wszystko domyslnie instaluje sie na C:

Domyślnie

Panowie, a moze ktos by sie pokusil o zebranie najwazniejszych porad dotyczacych optymalizacji win7 do pracy z SSD i podpiac je pod pierwszy post w watku. Tak od A do Z. Przydaloby sie pewnie wielu osobom.

Pamietam ze ktos tu mial Samsunga - czy dolaczony soft zalatwia wsio co trzeba czy moze i tak wypada cos recznie zrobic?

Dzieki za info. Poszperam. Dysk i tak dopiero w przyszlym tygodniu bede mial ale wole podpytac wczesniej
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 03-01-2012 o 11:54

Domyślnie

Panowie, a moze ktos by sie pokusil o zebranie najwazniejszych porad dotyczacych optymalizacji win7 do pracy z SSD i podpiac je pod pierwszy post w watku. Tak od A do Z. Przydaloby sie pewnie wielu osobom.

Pamietam ze ktos tu mial Samsunga - czy dolaczony soft zalatwia wsio co trzeba czy moze i tak wypada cos recznie zrobic?
    Poszperaj w tym dziale, kiedys zalozylem watek o optymalizacji W7, kilka rad bylo ciekawych i pare spraw sie wyjasnilo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    cały profil użytkownika nie wiem jak przenieść, bo nigdy tego nie robiłem, ale google pewnie zna odpowiedź

co do pulpitu, to wejdź w C:\Users\%user%\, prawym myszy na katalog pulpitu i masz tam zakładkę "lokalizacja", klikasz przenieś, wybierasz jakiś folder na innym dysku i po ptokach
    Tak, tylko trzeba się naklikać i robić to dla wszystkich użytkownikó, jak masz komputer np. rodzinny i każdy ma swoje śmiecie. Z tego co pamiętam przy przenoszeniu Users jest trochę kombinacji i uruchamia się specjalny tryb windowsa audit mode czy coś takiego. Po tym zabiegu wszystko dosłownie z usersa jest na innym dysku.

Domyślnie

OK znalazłem tutorial do przenosin z którego korzystałem: http://www.sevenforums.com/tutorials...tallation.html

A do optymalizacji windy pod SSD używałem chyba tych dwóch linków:
    http://www.sevenforums.com/tutorials...ndows-7-a.html
    http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...ws_7-3230.html
    Ostatnio edytowane przez lazik_s ; 03-01-2012 o 12:03

Strona 60 z 338 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów