pokuszę o taki tutorialek, ale dopiero za jakiś tydzień - będę miał wtedy nowy dysk (SSD) i będzie się szykowała instalacja systemu od podstaw.
Szukaj
pokuszę o taki tutorialek, ale dopiero za jakiś tydzień - będę miał wtedy nowy dysk (SSD) i będzie się szykowała instalacja systemu od podstaw.
Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki
To ja bede Ci kibicowal i bede popieral
Zrobi mi tak na dobra spraw roznice czy bede mial Ultimate czy Home? Roznice czytalem ale mam wrazenie ze przy codziennym uzytkowaniu nie maja one wiekszego znaczenia.
w objętości raczej nie ma różnic żadnych, a jeśli są to minimalne.
na pewno nie są zauważalne różnice objętościowe między Pro (mam w domku), a Ultimate (mam w pracy).
Tak samo niezauważalne są różnice między Pro i Home Premium... Te systemy różnią się funkcjonalnością jedynie. Home jest nieco okrojona np co do ilości wykorzystywanych fizycznych procesorów, czy maksymalnej ilości pamięci, ma za to jakieś multimedialne i rozrywkowe duperele. Nie ma obsługi sieci domenowych i zdalnych pulpitów. Pro ma to, czego nie ma Home i nie ma tego, co ma Home. Ultimate jest wszystkomająca.
Od dłuższego czasu używam w domu wersji Home Premium (kiedyś Visty, teraz 7) i nigdy mi to ością nie stanęło. W firmie mam Pro, bo mam domeny i inne takie... Aaa... Ultimate ma chyba tez wirtualnego XPeka w sobie.
No to jak, gdzie tu logika?
Jezeli Home ma to czego nie ma Pro a Pro ma to czego nie ma Home.....znowu Ultimate ma wszystko.....no to jak, Ultimate musi byc wiekszy i zajmowac wiecej przestrzeni dyskowej, roznice sa male, ale jednak sa, tak ze 2-4GB
XP mialem Pro, Viste mialem Ultimate dzieki czemu bylo latwiej sprzedac napalencom, W7 mialem Ultimate a teraz mam Home i teraz juz wiem, ze Ultimate mnie byl niepotrzebny![]()
Nikon http://greg77.com/
podejrzewam, że to robią jak samochody.
wszystkie moduły są zainstalowane, a wyłączone tylko programowo.
Może tak być. Chyba Vistę instalować można było z jednej płyty każdą, natomiast podanie numeru licencji determinowało wersję. A tak poza tym to jakie różnice mogą być w zajmowanym miejscu na dysku? 2? 5 GB? To i tak niewielki procent przy całym systemie. Moja firmowa 2,5 letnia napasiona aktualizacjami 7-ka Pro waży teraz 53 GB.
U mnie katalog Windows ma dokładnie 20,5GB A całą reszta 60GB ... ło matko
Zagadka teraz - folder Użytkownicy- Rafał po klinknięciu prawy i właściwości pokazuje 41 GB. Wchodzę, sprawdzam wszystkie katalogi i w sumie jest 5.6 GB. Ktoś mi powie gdzie jest jakieś 34GB ??
Ostatnio edytowane przez Strus ; 03-01-2012 o 23:06
Skontaktuj się z nami