Close

Strona 50 z 338 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 3379

Domyślnie

SandForce zdiagnozował problem i nowe firmware niby rozwiązuje flagowy problemy BSODów z dyskami ssd na kontrolerze SF więc jest szansa, że te dyski stały się już używalne.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Domyślnie

U mnie kwestia SSD jednak chwilowo odsunięta na dalszy plan także zobaczę jak się sytuacja będzie rozwijać

Domyślnie

moze mi ktos powiedziec, co stalo sie z cenami HDD? Przeciez nagle zrobila sie jakas masakra...
    W wiekszosci 100% wzrost cen...

Domyślnie

Fabryka WD zamknięta w Tajlandia no to się biznes nakręca sam
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    moze mi ktos powiedziec, co stalo sie z cenami HDD? Przeciez nagle zrobila sie jakas masakra...
    W wiekszosci 100% wzrost cen...
    Niedawno kupowałem Seagate ST2000DL003 za 265zł jakoś ... obecnie ten sam dysk stoi w Proline za 749 ... to wyraźnie większy wzrost niż o 100%

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Niedawno kupowałem Seagate ST2000DL003 za 265zł jakoś ... obecnie ten sam dysk stoi w Proline za 749 ... to wyraźnie większy wzrost niż o 100%
    Sie chlopaki utucza na tych zapasach magazynowych.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Poradźcie coś... Tak się kiwam, kiwam z tym SSD, a tu mogę mieć poligon doświadczalny... Otóż jest sobie laptop. Asus, cośtam, nieważe. Laptop robi bardziej za komputer stacjonarny, od wielkiego dzwonu jest przenoszony, a na baterii pracuje jeszcze rzadziej. W każdym razie jest mułowaty. Tam w nim siedzi jakiś Pentium Dual Core T3200 2.0 GHz, na chipsecie Intel GM45, 4 GB RAM, Windows Vista. I tak się zastanawiam, czy by w niego nie wsadzić SSD. A jeżeli tak, to jaki? To jest laptop z 17 calowym ekranem, więc jest miejsce na drugi dysk. I tak myślę, żeby kupić jakieś 64 GB na sam system, a ten dysk, który jest obecnie przeznaczyć na dane. Tylko jaki dysk kupić? Jest tego od groma, jedne się psują, drugie też się psują, a dla odmiany inne też się psują... Jakoś tak generalnie nie mam zaufania do tych dysków, ale bardzo chcę spróbować, bo a nuż się przekonam. Tylko czy w przypadku Visty będzie taki dysk jakoś sensownie obsługiwany? Bo 7 to ma chyba jakieś natywne mechanizmy. Jak to jest z Vistą?

EDIT:
    O, to taki laptop: http://www.asus.com/Notebooks/Multim...specifications

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

NIE, niestety Vista nie obsługuje trimowania SSD, ale można już podobno kupić modele, które mają tą funkcję zaimplementowaną w firmware, a nie tylko ją obsługują.

Na próbę właściwie każdy wybór będzie dobry, ale ze względów praktycznych nie przekraczałbym tu pojemności 60-64GB, bo w próby szkoda inwestować więcej, a na system Ci więcej nie potrzeba.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    ..., ale można już podobno kupić modele, które mają tą funkcję zaimplementowaną w firmware, a nie tylko ją obsługują.
    Możesz podpowiedzieć konkretnie, które modele?

Mój dylemat polega na tym, że mam na płycie 4 porty SATA3 (2 obsługiwane przez chipset Intel Z68 i 2 obsługiwane przez Marvell 88SE9172). Z racji tego, że Marvell nie radzi sobie z macierzami, podpiołem RAID1 do portów Intela. Teraz chciałbym podpiąć SSD do jednego z portów Marvella, ale ten nie obsługuje TRIM.
    Oczywiście mam jeszcze do dyspozycji porty SATAII obsługiwane przez chipset, ale przymierzam się do zakupu Intela 510. Macierzy też wolałbym na SATAII nie przepinać (dyski są na SATA3).

Strona 50 z 338 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów