Close

Strona 59 z 338 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 3379

Domyślnie

e nie
    fakt faktem wszystkie pliku użytkownika są przeniesione na inny dysk, tak samo poczta.

tak naprawdę na systemowej partycji jest tylko windows i programy.

gry i inne pierdołki także poinstalowane są na innym dysku

p.s.
    też podobny system (konfigurowany przeze mnie w bardzo podobny sposób) u znajomego, gdzie z kompa korzysta cała rodzina i mimo przeniesienia większości rzeczy na inne partycje, to na systemowej partycji 150GB często brakuje miejsca
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Mój 7 ma obecnie prawie 80GB z zainstalowanymi programami..... Przy nowej instalacji zaczne od rezygnacji z Ultimate

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Wiem, ze walkowalismy na forum temat pliku hibernacji, ale mozna go bylo wylaczyc tylko i wtedy zyskiwalo sie kilka GB.....
    powercfg -h off

ale jeśli się ma miejsce i często włącza stan wstrzymania, to nie ma potrzeby wyłączać hibernacji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Psychotrop Zobacz posta
    p.s.
    też podobny system (konfigurowany przeze mnie w bardzo podobny sposób) u znajomego, gdzie z kompa korzysta cała rodzina i mimo przeniesienia większości rzeczy na inne partycje, to na systemowej partycji 150GB często brakuje miejsca
    i pewnie 90% tych śmieci jest na pulpicie
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Wylaczenie a przeniesienie to dwie rozne rzeczy. Wylaczenie = plik ma 0 bajtow, ale jest. Przeniesienie = brak pliku, a tego nie mozna zrobic (patrz wyzej)

Domyślnie

wyłączenie hibernacji = brak pliku
    ale mniejsza z tym.

ważne jest to, że będąc świadomym użytkownikiem, 60GB dysk SSD w zupełności wystarczy na system, programy + jakiś katalog na tempy obróbkowe i jeszcze zostaje sporo miejsca.
    więc póki co, pchanie się w większe dyski kosztem np nowszego interfejsu SATA, moim skromnym zdaniem trochu mija się z celem

jak sprawy wyglądają z innymi systemami, tego nie wiem.

Domyślnie

ważne jest to, że będąc świadomym użytkownikiem, 60GB dysk SSD w zupełności wystarczy na system, programy + jakiś katalog na tempy obróbkowe i jeszcze zostaje sporo miejsca

Kurna, dla mnie to nieralne jest. Na laptopie zainstalowam kilka dni temu 7ke w wersji bodajze Home i zajmuje 12GB. Na pececie mam Ulitmate i programami zajmuje 78GB (pulpit odliczomy). Ktos wie jaka jest roznica w wielkosci po zainstalowanuiu pomiedzy Home a ultimate?

Czy jesli nie bede zmienial nic poza dyskiem to moge GHostem dolaczonym do SSD przeniesc system na SSD czy jednak lepiej postawic wsio od podstaw?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Kurna, dla mnie to nieralne jest. Na laptopie zainstalowam kilka dni temu 7ke w wersji bodajze Home i zajmuje 12GB. Na pececie mam Ulitmate i programami zajmuje 78GB (pulpit odliczomy). Ktos wie jaka jest roznica w wielkosci po zainstalowanuiu pomiedzy Home a ultimate?
    Sadze, ze pamiec wirtualna na twoim PC jest wieksza ze wzgledu na wieksza ilosc RAM, to znaczy winda sobie zarezerwowala wiecej, dodatkowo sam Ultimate bez programow wazyl u mnie na PC z 4 GB RAM ok 20GB, temp i hibernacja....moze tyle byc, smieci jednakk troche masz
    Razem z SSD kupilem box Home Premium i faktycznie goly system to 16GB przy 8GB RAM

Czy jesli nie bede zmienial nic poza dyskiem to moge GHostem dolaczonym do SSD przeniesc system na SSD czy jednak lepiej postawic wsio od podstaw?
    Tutaj sa rozne szkoly, jedni twierdza, ze nie trzeba instalowac nowego systemu inni znowu twierdza, ze trzeba.
    Pod SSD sa troche inne ustawienia systemu, przy instalacji W7 od nowa te ustawienia juz sa a nie wiem czy tak do konca bedzie po zaladowaniu kopii systemu, zreszta nie ma gwarancji, ze to przejdzie......zwlaszcza, ze masz macierz RAID0

Domyślnie

Struśku
    weź wszystkie foldery tymczasowe i użytkownika przenieś na inną partycję.
    sprawdź ile zajmuje twój profil.
    często programy aktualizując się, wrzucają pliki instalacyjne i tempy do swoich katalogów w danych aplikacji.
    u mnie znalazłem chyba z 25-30GB śmieci w C:\Users\%user%\AppData

a tego nie wyczyścisz żadnymi programami, bo tam nie ma żadnych zmiennych środowiskowych.
    trzeba ręcznie przeglądnąć.

Domyślnie

Struśku
    weź wszystkie foldery tymczasowe i użytkownika przenieś na inną partycję.
    sprawdź ile zajmuje twój profil.
    często programy aktualizując się, wrzucają pliki instalacyjne i tempy do swoich katalogów w danych aplikacji.
    u mnie znalazłem chyba z 25-30GB śmieci w C:\Users\%user%\AppData
    Dlatego zaraz po instalacji folder Users najlepiej przenieść na inny dysk a SSD pozostawić na najważniejsze rzeczy.

Najgorszym pożeraczem przestrzeni dyskowej zostanie winsxs, no ale z tym dziadostwem nie da się już nic zrobić i musi leżeć w windzianym.

Strona 59 z 338 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów