Close

Strona 9 z 338 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 3379
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Zmieni Pan zdanie jak popracuje na kompie z SSD. Nie chodzi o czas odpalania PS'a, a o to, że WSZYSTKO wykonuje się w mgnieniu oka w porównaniu do HDD. Większość aplikacji jest odpalonych lub polecenia wykonane zanim zdążymy puścić klawisz myszy.
    Tomku, dokąd Ci tak spieszno?

Nie sądzisz, że zbytni pośpiech zapętla czas i w końcu możesz dogonić swój ogon?

Nie powiem, że mnie nie stać na kombinacje z SSD i insze głupoty, ale na Boga po jaką cholerę się tak spieszyć?

Wiadomo, rozwoju technologii zapisu i magazynowania danych nie zatrzymamy, ale przynajmniej nie dajmy się zwariować w tym ogólnym obłędzie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

z calym szacunkiem ale takie gadanie nic nie wnosi do tematu... ludzie pytaja o ssd to my, ktorzy uzywamy staramy sie opisac slowami na czym
    polegaja plusy z zastosowania takiego rozwiazania... filozoficzne rozprawy pt. po co sie spieszyc to moze na innym forum, ok ?

mamy juz teraz takie czasy, ze jak np. ktos teraz zmienia kompa i to rozsadna pojemnosc okazuje sie juz calkiem zjadliwa cenowo wiec czemu nie ?

tym bardziej ze komfort pracy na ssd-ku jest nieporownywalny z tradycyjnym dyskiem
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 16-02-2011 o 00:27

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    z calym szacunkiem ale takie gadanie nic nie wnosi do tematu... ludzie pytaja o ssd to my, ktorzy uzywamy staramy sie opisac slowami na czym
    polegaja plusy z zastosowania takiego rozwiazania... filozoficzne rozprawy pt. po co sie spieszyc to moze na innym forum, ok ?
    mamy juz teraz takie czasy, ze jak np. ktos teraz zmienia kompa i to rozsadna pojemnosc okazuje sie juz calkiem zjadliwa cenowo wiec czemu nie ?
    tym bardziej ze komfort pracy na ssd-ku jest nieporownywalny z tradycyjnym dyskiem
    Wybacz, ale zawsze są jakieś czasy, co nie usprawiedliwia szaleństwa i to w żadnej postaci.

Wbrew pozorom nie masz też racji, co do pośpiechu, bo fotografia, jeśli oczywiście potraktować ją tak poważnie, jak ona na to zasługuje, potrzebuje czasu na jej wykreowanie, począwszy od procesu rejestracyjnego, poprzez komputerowy retusz, a na wydrukach skończywszy.

Czasem więc całe godziny siedzi się nad jedna fotką, a Ty mi tu próbujesz wmówić, że jakieś kosmiczne prędkości dysków coś w tej dziedzinie zmienią.

Otóż nie zmienią i dlatego bardzo się dziwię, że tak wielu kolegów daje się wkręcać w ten obłęd.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

sory ale ciezko znosze to Twoje pitolenie od rzeczy Johanan. jak masz jakis obled to idz do specjalisty. tu jest watek na konkretny temat dla zainteresowanych osob. a Twoje posty jak juz wczesniej zasugerowalo Ci kilka osob nie wnosza NIC. kompletnie. nie chcesz ssd to nie kupuj. ale przestan gderac bo ile mozna. przy takim podejsciu jeszcze bysmy kola nie wynalezli. a ja jeszcze nie widzialem w tym dziale naprawde sensownego postu w Twoim wykonaniu. nie znasz sie, nie rozumiesz zagadnienia, nie masz doswiadczenia - zdarza sie.. ale srednio to jest zjadliwe dla ogolu.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Wybacz, ale zawsze są jakieś czasy, co nie usprawiedliwia szaleństwa i to w żadnej postaci.

Wbrew pozorom nie masz też racji, co do pośpiechu, bo fotografia, jeśli oczywiście potraktować ją tak poważnie, jak ona na to zasługuje, potrzebuje czasu na jej wykreowanie, począwszy od procesu rejestracyjnego, poprzez komputerowy retusz, a na wydrukach skończywszy.

Czasem więc całe godziny siedzi się nad jedna fotką, a Ty mi tu próbujesz wmówić, że jakieś kosmiczne prędkości dysków coś w tej dziedzinie zmienią.

Otóż nie zmienią i dlatego bardzo się dziwię, że tak wielu kolegów daje się wkręcać w ten obłęd.
    pierniczysz Waćpan kocopoły... jeśli już wchodzimy w tak filozoficzno-metafizyczne gadu-gadu i skoro piszesz, że fotografie potrzebuje czasu na wykreowanie, retusz itp. to się zgadzam... na retusz tak, ale na czekanie, żeby program do retuszu się załadował, to chyba nie koniecznie.
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    pierniczysz Waćpan kocopoły... jeśli już wchodzimy w tak filozoficzno-metafizyczne gadu-gadu i skoro piszesz, że fotografie potrzebuje czasu na wykreowanie, retusz itp. to się zgadzam... na retusz tak, ale na czekanie, żeby program do retuszu się załadował, to chyba nie koniecznie.
    Jeśli program do retuszu ładuje się np. 8-10 sekund z HDD, to nie jest to cała wieczność. To więcej czasu zaoszczędzisz zakładając pampersa i nie chodząc do kibla w czasie pracy na fotkami, niż na czasie ładowania programu z dysku SSD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Jeśli program do retuszu ładuje się np. 8-10 sekund z HDD, to nie jest to cała wieczność. To więcej czasu zaoszczędzisz zakładając pampersa i nie chodząc do kibla w czasie pracy na fotkami, niż na czasie ładowania programu z dysku SSD.
    oczywiście, że wieczność trwa troszkę dłużej, ale jeśli mogę ten czas skrócić np do 2 sek, to chyba fajnie, co? Poza tym w SSD nie chodzi tylko włączanie programu ale ogólnie o szybki odczyt/zapis i natychmiastowy czas dostępu, no chyba, że się mylę
    Mamiya + Sony

Domyślnie Wszystko o... SSD

To tylko jeden z elementow. Pozostale aspekty byly juz kilka razy wspominane, wiec nie ma sensu w kolko walkowac tematu. Wystarczy popracowac krotki czas na ssd i wiadomo o co chodzi.

Argument o tych sekundach jest mniej wiecej z typu po co szybki silnik af w 70-200 jak rownie dobrze moglby byc taki z 50tki wszak to tylko kilka sek dluzej w lapaniu ostrosci.

To chodzi o wynikajacy z braku opoznien i szybkosci ssdka szeroko rozumiany komfort pracy, a nie o licyrache ile kto gdzie sekund zaoszczedzil.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    sory ale ciezko znosze to Twoje pitolenie od rzeczy Johanan. jak masz jakis obled to idz do specjalisty. tu jest watek na konkretny temat dla zainteresowanych osob. a Twoje posty jak juz wczesniej zasugerowalo Ci kilka osob nie wnosza NIC. kompletnie. nie chcesz ssd to nie kupuj. ale przestan gderac bo ile mozna. przy takim podejsciu jeszcze bysmy kola nie wynalezli. a ja jeszcze nie widzialem w tym dziale naprawde sensownego postu w Twoim wykonaniu. nie znasz sie, nie rozumiesz zagadnienia, nie masz doswiadczenia - zdarza sie.. ale srednio to jest zjadliwe dla ogolu.
    Mówiąc wprost, wcale się nie dziwię, że mnie nie rozumiesz.

A co do zagadnień IT, to nie są mi one obce, ale jeśli jakaś technologia dopiero raczkuje, to nie podniecam się jak podrostek przy świerszczyku, tylko obserwuję z dystansu, jak się ona rozwinie.

Może jednak dobrze, że są tacy jak Ty entuzjaści, bo jako alfa testerzy pozwolą uniknąć brnięcia w głupotę rozsądniejszym graczom.

Zresztą próbowałem już w dwóch wątkach mówić szanownemu koledze, że pod koniec ubiegłego roku ogłoszono standardy JEDEC odnośnie dysków SSD, więc jak na razie żaden z ich producentów nie miał najmniejszych szans, by im sprostać i trzeba zwyczajnie zaczekać, aż ta technologia znajdzie w świecie standardów swoje poczesne miejsce, które jej się zresztą słusznie należy, ale nie wcześniej, niż ona do nich dojrzeje.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

SSD fajna rzecz ... tylko taka normalna pojemność typu 500GB trochę droga (~5 tys.)

Strona 9 z 338 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów