Close

Strona 1227 z 1948 PierwszyPierwszy ... 227727112711771217122512261227122812291237127713271727 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12 261 do 12 270 z 19477

Wątek: Humor

Domyślnie

Heh, widzę, że usunięto link do evil devil...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eagis Zobacz posta
    Heh, widzę, że usunięto link do evil devil...
    Nic to, do zakładek dodany...
    Nie to, żeby tam były same dobre dowcipy ale nie lubię tematów tabu więc będę sobie tam zaglądał.
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Jak wcześniej ten link nie wzbudził we mnie większego zainteresowania tak cenzura zachęciła do zwrócenia jednak uwagi Klasyczny mechanizm. Szkoda, że obecny nawet tu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta

To dla Kasandry
    Najśmieszniejszy w tłumaczeniu "z polskiego na czeski" jest wysiłek wkładany przez autorów "tłumaczeń", aby zabłysnąć dowcipem. Fakt, że za niektóre "zwroty czeskie" w Polsce można zarobić w čenichu np. za dívka. W banku za przebłyski geniuszu mám nápad można trafić do basy i to niekoniecznie takiej co ma fajne poprsí.
    Większość "tłumaczeń" na poziomie dowcipów z podstawówki, tak, żeby było śmiesznie: krzesło (židle)- dupowy podperac, zając (zajíc) - polny poperdalaiac !?.
    Zupełnie fajowne i pokazujące wyższość polskiej nacji - a może tylko tłumacza nad całym czeskim narodem jest sztandarowe „tłumaczenie“ słowa flaga (vlajka) jako "szmaticzka na paticzku" - i jest śmiesznie, prawie jak w scenie ze skórką od banana i kopaniem kogoś w prdel.
    Nie rozumiem zaś zupełnie wyższości polskiej nazwy Monachium dla niemieckiego München nad czeskim Mnichov.

Grunt, żeby pokazać, że Czesi to taki śmieszny i głupi naród, a my POLACY, to dopiero wielcy i mądrzy jesteśmy.

Istnieje, też oczywiście taka możliwość, że wywracanie się na skórce od banana, kopanie po zadku i stwierdzenie Burta Reynoldsa, że hymn Polski, Mazurek Dąbrowskiego, wykonuje się za pomocą odbytnicy tylko mnie nie śmieszą.
    Marek

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    fb, music, portrait

Domyślnie

Ale musisz przyznać, że tytuł znanego serialu "Dempsey a sierżantka Mejkpisowa" brzmi całkiem zabawnie

PS

No i moja ulubiona kwestia ze Star Wars:

Luk!.. Ja sem twój tatinek!

No i jak tu się nie usmiechąć?
    Ostatnio edytowane przez woytec60 ; 28-12-2011 o 19:49
    pozdrawiam, Wojtek

Domyślnie

Mnie na OHP w Czechosłowacji powalił serial "nula sedum chlaste se"
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woytec60 Zobacz posta
    Ale musisz przyznać, że tytuł znanego serialu "Dempsey a sierżantka Mejkpisowa" brzmi całkiem zabawnie

PS

No i moja ulubiona kwestia ze Star Wars:

Luk!.. Ja sem twój tatinek!

No i jak tu się nie usmiechąć?
    Jak nie, jak tak, uśmiech gości na gębie, nawet przy czeskiej wersji Obcego 8 pasażera Nostromo ciężko było się nie śmiać. Ale nie cierpię idiotyzmów.
    W temacie czeski a sprawa polska: http://lapolaquita.blox.pl/2007/03/L...im-jezyku.html
    Marek

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    fb, music, portrait

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grunia99 Zobacz posta
    Najśmieszniejszy w tłumaczeniu "z polskiego na czeski" jest wysiłek wkładany przez autorów "tłumaczeń", aby zabłysnąć dowcipem. Fakt, że za niektóre "zwroty czeskie" w Polsce można zarobić w čenichu np. za dívka. W banku za przebłyski geniuszu mám nápad można trafić do basy i to niekoniecznie takiej co ma fajne poprsí.
    Większość "tłumaczeń" na poziomie dowcipów z podstawówki, tak, żeby było śmiesznie: krzesło (židle)- dupowy podperac, zając (zajíc) - polny poperdalaiac !?.
    Zupełnie fajowne i pokazujące wyższość polskiej nacji - a może tylko tłumacza nad całym czeskim narodem jest sztandarowe „tłumaczenie“ słowa flaga (vlajka) jako "szmaticzka na paticzku" - i jest śmiesznie, prawie jak w scenie ze skórką od banana i kopaniem kogoś w prdel.
    Nie rozumiem zaś zupełnie wyższości polskiej nazwy Monachium dla niemieckiego München nad czeskim Mnichov.

Grunt, żeby pokazać, że Czesi to taki śmieszny i głupi naród, a my POLACY, to dopiero wielcy i mądrzy jesteśmy.

Istnieje, też oczywiście taka możliwość, że wywracanie się na skórce od banana, kopanie po zadku i stwierdzenie Burta Reynoldsa, że hymn Polski, Mazurek Dąbrowskiego, wykonuje się za pomocą odbytnicy tylko mnie nie śmieszą.
    Jestem pewien, że Czesi mają swój własny zestaw "tłumaczeń" na polski
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Jestem pewien, że Czesi mają swój własny zestaw "tłumaczeń" na polski
    Ktoś kiedyś mi powiedział, że dla Czechów z kolei nasza wymowa brzmi śmiesznie, wszystko przez polskie ą oraz ę na końcu wyrazów. Nie wiem jednak czy to prawda
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    Ktoś kiedyś mi powiedział, że dla Czechów z kolei nasza wymowa brzmi śmiesznie, wszystko przez polskie ą oraz ę na końcu wyrazów. Nie wiem jednak czy to prawda
    Nie tak bardzo jak dla nas śmieszny jest język czeski. Inna sprawa, że Czesi łatwiej (i chętniej!!) uczą się polskiego niż Polacy czeskiego.
    Pursue happiness with diligence

Strona 1227 z 1948 PierwszyPierwszy ... 227727112711771217122512261227122812291237127713271727 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów