Close

Strona 32 z 272 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Jacku, ale ten czas jest bliższy niż sobie wyobrażasz. To może być kwestia miesięcy. Niedawno pisałem, że C+ ma 32 kanały, a wczoraj pojawiły się następne
    32 kanały, ale co z tego jest puszczane w HD ? Jak puszczają stare realizacje to jakość jest taka jak je zapisywano. Zwykła. Nie jest ważne, jaki kanał, ale jaki program jest emitowany tym kanałem. Ja czasem mam całkiem dobrą jakość z niektórych transmisji sportowych na zwykłym Eurosporcie (nie HD), a kiepską jakość starego filmu pokazywanego na TVN HD czy Polsat HD.
    Ja liczę na przejście na TV cyfrową. Mnóstwo ludzi zmienia TV mający dekoder cyfrowy, stacje TV powinny wpuszczać lepszy sygnał, bo chyba zwolni im się ciut miejsca. Nie będzie trzeba dawać 2 kanałów (np TVN HD i zwykły TVN)
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23-12-2011 o 12:28
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No, ale jak ogladalem lige mistrzow na TVN Sport HD to mi deko szczena spadla.....moja matka ma Nke i 47" TV, ale fakt, ze w pokoju 7x5m, jednak tak mi sie ten mecz Barcy podobal, ze siedzialem 2m od TV

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    32 kanały, ale co z tego jest puszczane w HD ?
    Pisałem o 32 kanałach w HD. Nawet jeżeli coś było nagrywane w czasach przed HD, to i tak jakość jest OK.
    Z kanałów nieHD oglądam już tylko kilka, reszta to HD. Na kanałach SD obraz jest w większości przypadków skalowany właściwie. Czasem to śmiesznie wygląda, ale jakościowo jest dobrze.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    .. Nawet jeżeli coś było nagrywane w czasach przed HD, to i tak jakość jest OK. .
    Nie zgodzę się z tym. Niestety. Bywają ciapy i posklejane piksele. Jak przy agresywnym odszumianiu na wysokim ISO Niby skąd ma się pojawić detal którego nie ma. Oglądane z bliska (albo na panelu 50 cali) to nie to.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek Konopka Zobacz posta
    jutro a właściwie to dziś mam zaplanowane jechać kupić TV , to mnie przerasta co kupić max do 4500 pomiędzy 40-46 cali , POMOCY
    przewyższyłem budżet troszkę kupiłem ue46d8000 wow
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek Konopka Zobacz posta
    przewyższyłem budżet troszkę kupiłem ue46d8000 wow
    Znaczy się dobry sprzedawca naciągnął Cię. , troszkę o 1k
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    A konkretniej, Panas P50G30E czy P46GT30?
    Bierz 50cali i dokup Adapter bezprzewodowej sieci LAN DY-WL10. Chyba ze nie jest dla Ciebie problemem ciagniecie kabla po domu...

Domyślnie

tak sobie poczytalem ten watek i kupilem ostatnio budzetowa plazme 42". musze stwierdzic, ze do filmow jest ok, ale jak ogladam jakis normalny program to dochodze do wniosku, ze jednak jest zbyt duzy :/ moglem sobie wziasc spokojnie 37" LED i tez by bylo ok...no coz trzeba bedzie sie przyzwyczaic do 42"...moze takiw wrazenie po przesiadce z 26"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    tak sobie poczytalem ten watek i kupilem ostatnio budzetowa plazme 42". musze stwierdzic, ze do filmow jest ok, ale jak ogladam jakis normalny program to dochodze do wniosku, ze jednak jest zbyt duzy :/ moglem sobie wziasc spokojnie 37" LED i tez by bylo ok...no coz trzeba bedzie sie przyzwyczaic do 42"...moze takiw wrazenie po przesiadce z 26"
    a masz tuner HD i kabel HDMI ?
    bo to naprawdę ma znaczenie przy duzym TV i piszę o sygnale SD teraz czyli normalnych programach.
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 23-12-2011 o 15:04
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    wziasc
    wziąć
    Łapiesz sygnał cyfrowy? Ja od wczoraj mam DVB-T i hula aż miło.

Strona 32 z 272 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów