Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2712

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Jacku, ale ten czas jest bliższy niż sobie wyobrażasz. To może być kwestia miesięcy. Niedawno pisałem, że C+ ma 32 kanały, a wczoraj pojawiły się następne
    32 kanały, ale co z tego jest puszczane w HD ? Jak puszczają stare realizacje to jakość jest taka jak je zapisywano. Zwykła. Nie jest ważne, jaki kanał, ale jaki program jest emitowany tym kanałem. Ja czasem mam całkiem dobrą jakość z niektórych transmisji sportowych na zwykłym Eurosporcie (nie HD), a kiepską jakość starego filmu pokazywanego na TVN HD czy Polsat HD.
    Ja liczę na przejście na TV cyfrową. Mnóstwo ludzi zmienia TV mający dekoder cyfrowy, stacje TV powinny wpuszczać lepszy sygnał, bo chyba zwolni im się ciut miejsca. Nie będzie trzeba dawać 2 kanałów (np TVN HD i zwykły TVN)
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23-12-2011 o 12:28
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    32 kanały, ale co z tego jest puszczane w HD ?
    Pisałem o 32 kanałach w HD. Nawet jeżeli coś było nagrywane w czasach przed HD, to i tak jakość jest OK.
    Z kanałów nieHD oglądam już tylko kilka, reszta to HD. Na kanałach SD obraz jest w większości przypadków skalowany właściwie. Czasem to śmiesznie wygląda, ale jakościowo jest dobrze.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    .. Nawet jeżeli coś było nagrywane w czasach przed HD, to i tak jakość jest OK. .
    Nie zgodzę się z tym. Niestety. Bywają ciapy i posklejane piksele. Jak przy agresywnym odszumianiu na wysokim ISO Niby skąd ma się pojawić detal którego nie ma. Oglądane z bliska (albo na panelu 50 cali) to nie to.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie zgodzę się z tym. Niestety. Bywają ciapy i posklejane piksele. Jak przy agresywnym odszumianiu na wysokim ISO Niby skąd ma się pojawić detal którego nie ma. Oglądane z bliska (albo na panelu 50 cali) to nie to.
    Jeśli ktoś poświęci czas na porządne zeskanowanie taśmy, to efekty są naprawdę niezłe. Polecam Stawkę Większą Niż Życie w TVP HD - jakość jest naprawdę super.
    Ale jak puści się po prostu materiał SD przepuszczony przez upconverter, to to nie może dobrze wyglądać.

Cytat Zamieszczone przez eristoff Zobacz posta
    Odbieram kablówkę przez moduł CAM w slocie CI. Pytanie techniczne: Jak podzielić kabel , czy zastosować przełącznik jakiś żebym antenę podłączył dodatkowo DVB-T.
    Jakoś nie po polsku napisałem ale chyba wiadomo o co chodzi.
    telewizor to Panasonic TX-P42G30
    A co jest takiego w DVB-T, czego nie masz w kablówce? Bo jeśli spodziewasz się oszałamiającej różnicy w jakości, to wyprowadzę Cię z błędu - same shit, different name.
    A tak ogólnie, to potrzebowałbyś jakiegoś sumatora.
    Ostatnio edytowane przez costi ; 23-12-2011 o 18:13
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    A co jest takiego w DVB-T, czego nie masz w kablówce? Bo jeśli spodziewasz się oszałamiającej różnicy w jakości, to wyprowadzę Cię z błędu - same shit, different name.
    A tak ogólnie, to potrzebowałbyś jakiegoś sumatora.
    Przede wszystkim to czysta ciekawość, ale liczę też że szybciej u mnie w DVB-T będzie cokolwiek w HD niż z mojej kablówki.
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

TV już mam Jaki dekoder "na kartę" polecicie ? Abonamenty odpadają, sportu może być jak najmniej, albo wcale. Programy informacyjne, film (chętnie Polskie) i przyrodnicze; programy HD - wiadomo...
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Uprawnienia umieszczania postów