Close

Strona 31 z 272 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 2712
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Domyślnie

uchwyt ja mam taki:
    http://allegro.pl/firmowy-uchwyt-wie...887108062.html

nie ma powodów kupować droższego , trzeba tylko HDMI łamane kupić lub odsunąć na dołączonych dystansach telewizor od ściany
    ale jak chcesz powiesić to obowiązkowo maskownica, u mnie taka:

http://allegro.pl/maskownica-obudowa...923806516.html
    jak jutro będę pamiętał to pstryknę i pokaże jak wisi i wygląda.
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Domyślnie

No dobra cwaniaki...

Jakość obrazu, czy rozmiar? (przy założeniu że wyższa seria danego modelu oferuje lepszy obraz)

A konkretniej, Panas P50G30E czy P46GT30?
    ~400zł różnicy do przeżycia. Pytanie czy warto?
    Na 3D zupełnie mi nie zależy, sygnał będzie z jakiejś cyfrowej tv, choć częściej pewnie divX (a raczej mkv itp rip'y HD), a stopniowo chciałbym pewnie też rozszerzać bibliotekę Blu-Ray'a, w przyszłości niewykluczona konsola.
    Teoretycznie wg danych producenta, panele są dokładnie te same, seria GT kontrast ma Infinite Black Pro, cokolwiek to znaczy (G ma "tylko" Infinite Black, też niby 5mln:1) - widział ktoś może różnicę?

Pytanie na razie hipotetyczne, bo zakup tv za kilka m-cy dopiero w planach, ale sporo dyskusji i zakupów Panasoniców było, stąd moja ciekawość
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

Podobno Panasonic ma po nowym roku zmienic wyglad swoich TV na ciensze. Nie wiem ile w tym prawdy. Ot zaslyszana uwaga. Dla mnie dobrze bo zakup TV bedzie też za kilka miesiecy ale sledze rynek, czytam watek, czytam forum hdtv i czytam testy

Na chwile obecna nie wiedzialbym co kupic. Wyglad zewnetrzny i multimedialnosc przemawia za Samsungiem. Ale zawiedli mnie z jednym - maja obecnie tylko jeden model pomiedzy 40 a 46 cali. Golas bez Smart TV czy 3D. A wlasnie 42-43 cale mnie interesuja. Jak nie zmienia polityki to bedzie Sharp albo Panas. Choc te ostatnie sa brzydkie.

Jak to jest z tym 3D - pytam tych co maja a nie teoretykow. Jakie macie okulary? Jak z wrazeniami? Jak oczy ?
    Jaka jest roznica pomiedzy 3D w kinie i 3D w domowym TV. Pytam o sam obraz i o okulary

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Prawie nad morzem

Talking

Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    No dobra cwaniaki...

Jakość obrazu, czy rozmiar? (przy założeniu że wyższa seria danego modelu oferuje lepszy obraz)

A konkretniej, Panas P50G30E czy P46GT30?
    ~400zł różnicy do przeżycia. Pytanie czy warto?
    Na 3D zupełnie mi nie zależy, sygnał będzie z jakiejś cyfrowej tv, choć częściej pewnie divX (a raczej mkv itp rip'y HD), a stopniowo chciałbym pewnie też rozszerzać bibliotekę Blu-Ray'a, w przyszłości niewykluczona konsola.
    Teoretycznie wg danych producenta, panele są dokładnie te same, seria GT kontrast ma Infinite Black Pro, cokolwiek to znaczy (G ma "tylko" Infinite Black, też niby 5mln:1) - widział ktoś może różnicę?

Pytanie na razie hipotetyczne, bo zakup tv za kilka m-cy dopiero w planach, ale sporo dyskusji i zakupów Panasoniców było, stąd moja ciekawość

bierz 50" . Wbrew obiegowym opiniom rozmiar ma znaczenie . Na skąpcu różnica prawie 600 zł i za tą różnicę kupiłbym jakiegoś hdd playera albo zbierał na HTPC
    jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eristoff Zobacz posta
    bierz 50" . Wbrew obiegowym opiniom rozmiar ma znaczenie
    A czy to nie jest troche jak w "Samych swoich"?? U nas w Ameryce wszystko jest najwieksze
    Do duzego telewizora trzeba miec duze pomieszczenie, wlasnie w Polsce widywalem czesto 50" TV w pokoikach 4x3m.....dla mnie wyglada to pokracznie a przyjemnosc ogladania znikoma, ale jak widac rozmiar ma znaczenie....
    Maz mojej siostry kupil 48" do wielkiej chaty 120m2 w jednym pomieszczeniu z wydzielona tylko lazienka, po czym kupil mieszkanie 75m2 i trzy pokoje, teraz wyglada to komicznie z ta plazma w malym pokoiku
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 23-12-2011 o 09:50

Domyślnie

Poza tym dochodzi kwestia, ktoara poruszyl wczesniej Jacek. A mianowicie kto co oglada. Jak ogladasz tylko BR albo jego rip'y to owszem, wiekszy ekram ma sens. Ale jak ogladasz duzo TV gdzie wiekszosc jest w SD to im wiekszy kupisz TV tym bardziej bedzie widoczna slaba jakosc obrazu SD. I na to nie ma lekarstwa. To mniej wiecej tak jakby z 3mpx zdjecia chciec drukowac plakat na pol sciany (wiem wiem, zalezy jaka sciana ).

Domyślnie

Dokładnie. Jeśli ktoś chce używac telewizora jako telewizora i oglądac programy telewizyjne to duży rozmiar w małym pomieszczeniu - nie jest to dobry pomysł. Do czasu kiedy większość kanałów i większośc programów na tych kanałach nie będzie puszczana w HD.

Co do cienkości paneli i wieszania na ścianie. Popularny tu ostatnio Panas 42G30 ma miec odstępy ze względu na wentylacje - z tyłu 7 cm. Całkiem sporo wieszaków daje dystans w okolicach 4 cm (tak jak i ten niedawno tu podlinkowany). Nie wiem na ile sie tym przejmować. Kupować takie z większym dystansem (sa takie modele) - nie ma wtedy też kłopotu z "łamanymi" kablami, bo można mieć zwykłe.
    Ja jeszcze nie powiesiłem swojego, ale mam zamiar.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

U mnie od roku na scianie wisi LED samsunga, odleglosc od sciany 2cm, wszystkie wtyki sa na bokach Odleglosc minimalna 2cm

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Do czasu kiedy większość kanałów i większośc programów na tych kanałach nie będzie puszczana w HD.
    Jacku, ale ten czas jest bliższy niż sobie wyobrażasz. To może być kwestia miesięcy. Niedawno pisałem, że C+ ma 32 kanały, a wczoraj pojawiły się następne Po połączeniu z Nką pewnie pójdzie to jeszcze szybciej.
    Moja 46" stoi w pomieszczeniu 4,8/3,5. Wcale nie jest za duży do oglądania. Gdyby się zmieścił 50", to byłby 50, ale niestety nie wchodzi gabarytowo
    Co do kanałów SD, to sporą rolę odgrywa skalowanie. Jeżeli sygnał jest odpowiednio skalowany, a TV to czyta, tp jakość jest zupełnie przyzwoita (przynajmniej na moim LCD)
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Ja jestem za wiekszym TV
    może mam duży salon ale najdalszy punkt widowiskowy znaczy fotel jest w odległości lekko ponad 3,5 metra
    Kupiłem 47" i jak przytargałem pudełko do salonu to od razu chciałem zmieniać na mniejszy ( przejście z 25 " )
    jednak już po roku jak bym kupował to jeszcze większy czyli ok 55"
    oglądam filmy również w formacie Divx i przy upscalingu na kinie domowym czasem się zastanawiam czy to nie materiał w niskim HD jest tak dobra jakość
    ps.
    poza tym gdzies czytałem że HD można ocenić maksymalnie do 3,5 - 4 m potem oko i tak gubi za dużo szczegułów
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Strona 31 z 272 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów