Close

Strona 131 z 272 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181231 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 301 do 1 310 z 2712
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    Przez papkę marketingowa i wyprane mózgi konsumentów, którym sprzedawcy wciskają non stop, że najlepsze są tv ledowe przez co plazmy sprzedają się słabo.
    A nie przez ekologie, że nie ekonomiczne i dużo prądu żrą ? Jakieś normy eco czy cuś ?
    U mnie chyba z plazmy nici bo jak przyuważyłem wnikliwiej to tv będzie w miejscu dość konkretnie oświetlonym, dziś tam CRT nie idzie oglądać w dzień. TV grać będzie wiele godzi na dobę. Pozostaje mi chyba szukanie jakiegoś przyzwoitego LCD 50 cali ewentualnie minimum 47. Podniosę budżet zakupowy , dociułam trochę. Może jakieś Sony , LG czy inny bardziej dobry. Taki żeby był 50 cali.
    Taki soniacz mi się podoba KDL 47 W805 ale kurna to 47 cali więc z 4-4,5 metra oglądać .....
    http://www.sony.pl/product/tv-119-47...techniczne#tab
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 07-01-2014 o 19:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Mam pytanie za 102 punkty. Dlaczego i po co Panasonic zamierz zarzucić produkcję tv plazmowych. przecież takie dobre i wcale nie nie tak dużo droższe od LCD.
    Przyczyn jest kilka ale główne to myślę to, że Panas robi drogie plazmy, a teraz wszystko sprzedaje się "ceną" dopiero na samym końcu jest kwestia dobre/złe w związku z tym sprzedaż jest kiepska. Panasonic ma kolosalne straty i szukają oszczędności, tną więc w pierwszej kolejności to co nie jest rentowne.
    No i jeszcze dochodzi kwestia patrzenia w przód, a marketingowo plazmy są słabe. Technologia ta nie rokuje dobrze jeśli chodzi o 4K, a na horyzoncie jest OLED który ma wszystkie zalety plazm bez jej wad, Do tego daje szanse na bardzo tanią produkcję (drukowanie).
    Myślę że to decyzja ze wszech miar racjonalna.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo1978 Zobacz posta
    Posiadam nc+ od dawna - jeszcze jak była to cyfra +.
    Nie są tani, ale uważam że to najlepsza oferta na rynku. Posiadam dekoder mediabox - który z porównaniem z Pvr philips po prosu wymiata.
    Wymiata jakością generowanego obrazu, czy szybkością działania?

Jest vod, jest możliwość połączenia z netem (ja nie korzystam). Szybki jak błyskawica
    Co z jakością tych VoD? Bliżej im do dobrego HD, czy VHS ?

Co do konsol polecam PS3 bo na pS4 jak na razie jest mało tytułów i drogawe.
    Jeżeli byś chciał pograć w gry ruszając się przed tv to w tym parametrze kinect z xboxa jest dużo lepszy niż jego odpowiednik PS3 "movem".
    Nie mam wyrobionego zdania co lepsze Z tego co widziałem, sprawność kinecta nie powala (mova też nie). Do poważnego giercowania i tak pad jest niezbędny.
    Wiem, że pomiędzy posiadaczami poszczególnych konsol są wojny jak pomiędzy posiadaczami Canona i Nikona

Co do PS3 - szkoda się pakować w "spadziową" technologię Na PS4 nowych gier jeszcze nie ma, ale to kwestia czasu. Póki co, można grać na tych z PS3 - o ile dobrze kojarzę. Nowy Xcoś tam, ponoć nie zapewnia zgodności w dół

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No i jeszcze dochodzi kwestia patrzenia w przód, a marketingowo plazmy są słabe. Technologia ta nie rokuje dobrze jeśli chodzi o 4K, a na horyzoncie jest OLED który ma wszystkie zalety plazm bez jej wad, Do tego daje szanse na bardzo tanią produkcję (drukowanie).
    Jeśli miałbym obstawiać, to obecny rozwój raczej pójdzie w stronę 4K. Z OLED-ami niekoniecznie. Ostatnio Sony i Panasonic rozwiązali współpracę w tym temacie - raczej nie przełamali barier technologicznych rokujących na rychłe zastosowania masowe, czyli za rozsądne pieniądze. Ale to tylko takie moje gdybanie. Fakty są takie, że ostatnie odtwarzacze Panasonica Blu Ray mają skalowanie do 4K niejako w standardzie. Pewnie wytwórnie też już ostro pracują nad krążkami z materiałem 4K.

W sumie to rozważam również opcję, aby spróbować jeszcze pociągnąć na CRT z rok/dwa i przejść na 4K w "rozsądnej" cenie. Póki co, wrzuciłbym do sypialni małą plazmę i wskakiwał szybciej do łóżeczka Biorąc pod uwagę, że obecnie mam 32'' i nie HD, a plazmy zaczynają się od 42'' i za "grosze" można kupić w "biedronce", więc i tak miałbym radochę
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

na horyzoncie jest OLED który ma wszystkie zalety plazm bez jej wad,
    Oj nie ma...
    Raczej należy to ująć tak, że nie ma całkiem jednej z wad LCD, lekko lepiej z inną wadą, ale wszystkie pozostałe są. OLED ma jednak ciut mniejsze ograniczenia niż LCD, więc telewizory powinny być lepsze, ale z plazmą prawdopodobnie nigdy się nie zrównają.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    W sumie to rozważam również opcję, aby spróbować jeszcze pociągnąć na CRT z rok/dwa i przejść na 4K w "rozsądnej" cenie. Póki co, wrzuciłbym do sypialni małą plazmę i wskakiwał szybciej do łóżeczka Biorąc pod uwagę, że obecnie mam 32'' i nie HD, a plazmy zaczynają się od 42'' i za "grosze" można kupić w "biedronce", więc i tak miałbym radochę
    ]]
    Oj rozumiem rozumiem sam mam wypasionego CRT od Panasonicka 29 cali telewizor jak aja kosztowł chyba 5-6 kzł dawno temu, a teraz co działa i dział i zepsuć się nie chce a tu by się chciało panoramicznego jakiegś nowszego do ściany powieszenia z 50 cali po pprostu chciwosć i ceikawość

Domyślnie

Na CES 2014 Panasonic, Sony, Samsung i inni pochwalili się nowościami. Ciekawe ile będą potrafić i za jak bardzo astronomiczne kwoty

http://ces.cnet.com/8301-35303_1-576...le-excitement/
    http://ces.cnet.com/8301-35303_1-576...ng-down-on-4k/
    Ostatnio edytowane przez pinio ; 08-01-2014 o 11:49
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Pytanie za sto punktów. Kupiłem sobie odtwarzacz multimedialny. Czyta wszystko ze wszystkiego, także obrazy BR, podobnie jest z nagrywaniem,ma nawet zatokę SATA na HDD. Jednak w opcjach wyjścia sygnału HDMI jedną z mozliwości jest 1080p. Ale są dwie opcje, 50 i 60 Hz. Szczerze mówiąc już zdurniałem która powinna być? Po mojemu 50 Hz, bo ekran odświeża się z częstotliwością 100Hz, więc nie będzie kombinowania z międzyklatkami. Dobrze kombinuję?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Oj nie ma...
    Raczej należy to ująć tak, że nie ma całkiem jednej z wad LCD, lekko lepiej z inną wadą, ale wszystkie pozostałe są. OLED ma jednak ciut mniejsze ograniczenia niż LCD, więc telewizory powinny być lepsze, ale z plazmą prawdopodobnie nigdy się nie zrównają.
    Znaczy się konkretnie - możesz wyjawić ?

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta

Jeśli miałbym obstawiać, to obecny rozwój raczej pójdzie w stronę 4K. Z OLED-ami niekoniecznie. Ostatnio Sony i Panasonic rozwiązali współpracę w tym temacie - raczej nie przełamali barier technologicznych rokujących na rychłe zastosowania masowe, czyli za rozsądne pieniądze. Ale to tylko takie moje gdybanie. Fakty są takie, że ostatnie odtwarzacze Panasonica Blu Ray mają skalowanie do 4K niejako w standardzie. Pewnie wytwórnie też już ostro pracują nad krążkami z materiałem 4K.

Powiem Ci że dla mnie kinomaniaka każdy dzień oglądania filmu na pyrtku CRT byłby dniem straconym .
    Co do 4K tu niestety możesz mieć rację. Nie ma sensownego nośnika, nie ma programów i treści 4K ale producenci będą to forsować no bo interes ostatnio się krótko mówiąc nie kręci.
    Szczególnie że to wymaga znacznie mniejszych nakładów niż OLED. A "cyferkowo" do ludzi przemówi znacznie łatwiej.

@rsz - a jest widoczna różnica? Jeśli TV w miarę nowy to łyknie praktycznie wszystko.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-01-2014 o 13:52
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

dla kinomaniaka każdy dzien oglądania filmu na jakimkolwiek TV może być straconym Film to kino

Domyślnie

Znaczy się konkretnie - możesz wyjawić ?
    Naprodukowałem się na ten temat już dużo. W najbardziej zwięzłej formie opisałem tu: http://mva.pl/viewtopic.php?f=17&t=1022#p8975

OLED w porównaniu do LCD ma w końcu czerń oraz mniejszy wpływ polaryzatorów na kąt widzenia. Pozostałe wady wymienione w cytowanym poście są tak jak były.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 131 z 272 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181231 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów