Szukam dla ojca telewizora. Zainteresowal mnie Panasonic p42G30. Szukam czegos w kwocie do 2500zl. Mozecie cos polecic??
Szukaj
Szukam dla ojca telewizora. Zainteresowal mnie Panasonic p42G30. Szukam czegos w kwocie do 2500zl. Mozecie cos polecic??
panasonici na tak seria viera jest inetersujaca tylko LEDy, bron boze od plazmy
jak nawiecej Herzow
Niby dlaczego broń boże plazmy? Dokładnie taki jak chce login_87 kupiłem ja i Jarek76. Jesli mam uwagi, to nie do plazmy, tylko do sygnału SD nadawanego przez nasze stacje (pomijam HD - niestety mam tylko 5 takich kanałów)
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
a co to HTCP ? Korzystacie z netu przez TV ? Filmy oglądacie online czy ściągacie na pendriva ?
No i znaleziony.
Z dostępnych odmian, LCD podświetlany LED, bo nie ma czegoś takiego jak TV LED, to najgorsza możliwa wersja, choć najbardziej efektowna.
"Hertze" w LCD nie mają absolutnie żadnego znaczenia. To parametr określający pewne wielkości w CRT i plazmach, ale nie w LCD.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Najlepsze TV w klasie LED są poza zakresem finansowym tej dyskusjiBo podświetlenie krawędziowe to jest pic na wodę, jedyne, czemu to służy, to spłaszczeniu obudowy.
HTPCHome Theater PC, czyli po naszemu komputer do filmów
U mnie jest to mały komputerek na duecie Atom+ION (Acer Revo 3610), na którym stoi XBMC. Do obsługi wystarczy pilot.
Ależ mają, tylko jak ktoś słusznie zauważył, 100Hz załatwia sprawę. Inna rzecz, że poza bardzo specyficznymi sytuacjami trudno jest różnicę między 50 a 100Hz zauważyć."Hertze" w LCD nie mają absolutnie żadnego znaczenia. To parametr określający pewne wielkości w CRT i plazmach, ale nie w LCD.
Ostatnio edytowane przez costi ; 15-12-2011 o 17:07
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Są różne tematy o kinie domowym, został tylko chyba jeden element, nad którym jeszcze nie było flame'aMianowicie kable.
Otóż potrzebuję sobie kupić kable głośnikowe do tego kompletu: http://pl-pl.forum.ibood.com/8827-am...ywnym_subwoof/ (Onkyo TX-SR 309 + Canton Movie 70 jak się komuś klikać nie chce)
Ogólnie wiadomo, miedź OFC, bez żadnego aj-waj (zresztą, w audiovoodoo nie wierzę). Tylko jaki przekrój? Na full raczej słuchał nie będę, ale chcę kupić coś z "górką", żeby w razie wymiany kolumn na coś poważniejszego nie kłaść kabli od nowa.
Celuję w takie coś: http://allegro.pl/kabel-glosnikowy-b...940285350.html
Potrzebuję tak na oko jakieś 25m, plus jakiś kabel do suba.
I drugie pytanie, pośrednio związane z tematem - widział ktoś gdzieś krótkie kable HDMI, rzędu 50cm?
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Skontaktuj się z nami