Idź do RTV EURO AGD. Mają dobre z metra cięte kable Jamo. Na fronty wystarczy Ci max 2,5 mm2, ew. jak jest duża moc to 4 mm2. Na resztę wystarczy 1,5 mm2. Sub ma własny wzmacniacz, więc kable są niepotrzebne - poza sygnałowymi.
Szukaj
Idź do RTV EURO AGD. Mają dobre z metra cięte kable Jamo. Na fronty wystarczy Ci max 2,5 mm2, ew. jak jest duża moc to 4 mm2. Na resztę wystarczy 1,5 mm2. Sub ma własny wzmacniacz, więc kable są niepotrzebne - poza sygnałowymi.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Z subem masz oczywiście rację, nie zauważyłem.
A jeszcze tak się zapytam, bo chodzi mi pewna koncepcja po głowie - długi (3-5m, muszę zmierzyć) kabel HDMI, najlepiej płaski - może ktoś coś polecić?
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Fajny sprzęt i nie warto oszczędzać na kablach (oczywiście nie ma co też przeginać)
polecam Procab-y LS 25 lub LS40
np takie : http://mdbaudio.pl/pl/p/Procab-LS25/6
Bardzo dobre kabelki -stosowałem z różnymi kolumnami i sprawdziły się lepiej niż np sommery czy klotze
Kabel.... Obojetne w zasadzie. Na przod weź grubsze. Na tyl 1,5 wystarczy. 50cm HDMI nie widzialem ale też i nie szukalem.
Co do dlugiego HDMI to sa 2 szkoly - tak jak w normalnych kablach. Audiovoodu i bierz cokolwiek.![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Dobra teoria przy kablach HDMI do 10m. Przy dłuższych zaczyna się już jazda z zakłóceniami itd. Wiem bo potrzebowałem taki do projektora i trochę ich przetestowałem zanim znalazłem ten jeden jedyny. Najśmieszniejsze jest to, że stanęło na kablu no name za 50 zł
. Droższe odpowiedniki nie dały rady.
D200+słoiki
ja też mam 42G30E i z czystym sumieniem polecam, obraz z kablówki cyfrowej, moduł CAM siedzi w gnieździe CI - polecam takie rozwiązanie jak ktoś nie chce dodatkowego zbieracza kurzu na szafce RTV. Jedyna wada to gniazda HDMI i USB z tyłu . Jeżeli wieszać telewizor na ścianie to trzeba uwzględnić tą niedogodność. Ja do uchwytu dołączone miałem takie dystanse które pomogły odsunąć TV od ściany. Trochę słabo rozwiązana klawiszologia na pilocie. Nie wszystkie mkv i avi też obsługuje. Miłe zaskoczenie to to że czyta niektóre mkv 1080 z USB , a w instrukcji jest że czyta tylko do 720.
Ostatnio edytowane przez eristoff ; 15-12-2011 o 21:03
jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom
Dzięki wszystkim za pomockupiłem Tonsil AKTIV 250 , dziś przyszedł , jestem zadowolony spełnił on moje oczekiwania
poczułem się zdecydowanie lepiej oglądając film.
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Tak ostatnio wpadł mi do głowy pomysł zmiany starego kineskopowca na coś płaskiego, może ktoś doradzi jakiś sensowny model(e).
Czego chcę/potrzebuję:
– raczej plazma
– rozmiar 42-50", odległość oglądania 2-3 m
– bez nowomodnego badziewia pt. 3d (pardą fanów, taka osobista opinia)
– źródłem będzie głównie kablówka po złączu antenowym i DVD, czasem może siakieś divixy – nie jestem kinomaniakiem i myślę, że spokojnie styknie mi HDready.
– dobrych powłok odblaskowych – pokój ma okno od wschodu, sam raczej oglądam jak już wieczorami, ale czasem trzeba Pokrakowi z rańca jakąś bajkę zapuścić, więc fajnie jakby było coś widać w dzień przy świetle wpadającym przez okno z boku lub od przodu (nie wiem jeszcze jak tv stanie, w tym ustawieniu kineskop daje radę jakotako).
– no jakby tv potrafił coś łyknąć po ethernecie/wifi, to byłoby fajnie, choć i z USB mogę żyć (nie oglądam filmów z kompa codziennie, najczęściej nawet nie raz w tygodniu), dostęp do netu w telewizorze itp. bzdurki są mi kompletnie zbędne.
– oczywiście o super jakości obrazu nie muszę chyba wspominać?
– cena – w granicach rosądku (choć z tego co widzę HDready w tych rozmiarach spadło obecnie do pułapu low-endu, jakoś nie boli mnie to).
Ktoś coś?
I'm one of those bad things that happen to good people
Panasonic TX-P50X10* z dowolnej serii (ostatnia litera S/E/cośtam) lub pokrewny (z X a nie G w środku). Śmiesznie tanie teraz, ale głównie na rynku wtórnym trzeba szukać i wyprzedażach bo nikt już ich nie chce. "Neo" tera na topie. Wersje 768 linii 50" można ustrzelić poniżej 2 tys zł, a to naprawdę genialne telewizory jak do kabla czy SAT SD. Lepsze jeśli chodzi o ostrość niż fulhade.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Skontaktuj się z nami