Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Wątek: Nordic Walking

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    No właśnie to tych bajkach pisałem. Ale dajmy spokój. Powiedziałem co chciałem i już mi lżej.
    No to gites, bardzo się przydałeś w temacie.

Tapatalk
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    No to gites, bardzo się przydałeś w temacie.
    A nie? Potrzebny jest ktoś kto nazwie rzecz po imieniu, bo inni się wstydzą, boją krytyki, posądzenia o różne rzeczy nie będące trendi.

Śmiejemy się z "fotoamatorów" kupujących wypasioną lustrzankę bo jest modna i robi wszystko na programie zielonym. Tak samo każdy kto ma jakieś pojęcie o sporcie i zdrowy rozsądek śmieje się z chodzingu. No chyba że ma kontrakt z jakaś firmą. Renata Mauer też zachwala chińskie wiatrówki.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-12-2011 o 01:30
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Tyle ze Ty właśnie masz ewidentnie zerowe pojecie o NW.
    Ale grunt to dobre samopoczucie.

Tapatalk
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Tyle ze Ty właśnie masz ewidentnie zerowe pojecie o NW.
    Ale grunt to dobre samopoczucie.
    - Ty.
    - A nie, bo Ty.
    - A wcale bo nie...
    - Maaamooo!!
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Są różne rodzaje NW. W skrócie: rekreacyjnie, fitness i wyczynowy. Większość tych, których widać w parkach i na ulicach po prostu chodzi z kijkami, ale to niewiele ma wspólnego z NW. Tak jak na nartach biegowych kluczowa jest technika i praca całego ciała a nie po prostu spacer z kijkami w łapach. Również jestem zdania, że każdemu kto się za to bierze przydałoby się przynajmniej liznąć podstawy i dać się obejrzeć komuś obeznanemu czy wykonuje to prawidłowo.

Wybierz się Tomie na jakieś wyczynowe zawody NW. Czołówka szybciej chodzi niż większość ludzi biega.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    Wybierz się Tomie na jakieś wyczynowe zawody NW.
    A po ki grzyb? Poczekam na śnieg i pojeżdżę na prawdziwych nartach.

Domyślnie

Żebyś nie odnosił się do tej formy aktywności z taką pogardą

Sam nie chodzę z kijami, ale uważam, że akurat ta moda przynosi społeczeństwu wiele korzyści. Jeśli starsze osoby dzięki temu ruszają się regularnie i zachowują dłużej sprawność unikając sztucznych bioder to tylko się cieszyć. A jeśli przy tym seniorzy potrafią zasuwać szybciej niż młodzież to już gratulacje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    Żebyś nie odnosił się do tej formy aktywności z taką pogardą
    Dlaczego? Przecież to tylko moda i sposób jak sprzedać dwa patyki za 200 zł. Nie jestem w stanie wygenerować w sobie pozytywnych myśli o ludziach którzy robią coś pod wpływem wmawiania sobie i innym rozdmuchanych filozofii.

Założę się że i o takiej formie aktywności ktoś gdzieś napisał całą litanię cudownych zalet:

Tylko patrzeć jak pojawią się oferty całego wyposażenia, łącznie z opaskami na czoło, firmy szkoleniowe i gromada artykułów nafaszerowanych liczbami ileż to mięśni teraz pracuje, jak tętno wzrasta itd.

Jak pisałem, zgadzam się tylko z jednym. Każdy ruch jest dobry. Głupie jest tylko to, że niektórzy potrzebują całej otoczki i dziwacznych akcesoriów aby wykrzesać z siebie zapał. Słomiany często...

Domyślnie

Ale jakby tak Apple robił iKijki to co innego...

Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Ale jakby tak Apple robił iKijki to co innego...

O właśnie. To by zmieniało postać rzeczy.

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów