Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Wątek: Nordic Walking

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01
    Wybitnie nie lubię przerostu formy nad treścią.
    Cytat Zamieszczone przez Tom01
    Nie jestem w stanie wygenerować w sobie pozytywnych myśli o ludziach którzy robią coś pod wpływem wmawiania sobie i innym rozdmuchanych filozofii.
    Powiedział człowiek który każdemu poleca monitory za minimum kilka tysięcy i nie dopuszcza do siebie myśli że nie wszyscy ich potrzebują tudzież mogą kupić

Sorry, ale nie wytrzymałem. Padło pytanie jaki konkretnie kupić prezent, a nie jak wytłumaczyć żonie że tego prezentu nie potrzebuje. Nie udzielałem się w tym wątku, bo na NW się nie znam (chociaż widuję uśmiechniętych ludzi, zwłaszcza starszych, maszerujących równo w parku, i mam przeczucie że gdyby nie te "głupie" kijki to pewnie by siedzieli na kanapach). Przeważnie milczę i nie off-topuję, ale jeszcze nigdy nie widziałem żeby ktoś aż tak się zacietrzewił na tak neutralny temat jakim jest np NW. Mam nadzieję że to tylko dzisiaj masz słabszy dzień.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Powiedział człowiek który każdemu poleca monitory za minimum kilka tysięcy i nie dopuszcza do siebie myśli że nie wszyscy ich potrzebują tudzież mogą kupić

(...) ale jeszcze nigdy nie widziałem żeby ktoś aż tak się zacietrzewił na tak neutralny temat jakim jest np NW.
    Odróżnimy zakup narzędzia od gadżetów do lansu. Przecież w boomie na chodzing, podobnie jak i innych podobnych gwiazdach sezonu chodzi wyłącznie o kasę. Jeśli coś mnie cietrzewi to właśnie to. Bujdy na resorach w celu stworzenia nowego trendu. Tak samo było na przykład było z rolkami. Było szaleństwo, w parkach masa rolkarzy. Już nie ma szaleństwa. Przeszło. Widywałem regularnie na osiedlu jakiś czas temu panią na rolkach, wyekwipowaną profesjonalnie. Do uprawiania tego "sportu" nakupiła pewnie akcesoriów za kilka tys zł, łącznie z elektroniką na rękach monitorującą ile kalorii spaliła i wysyłającą dane na fejsbuka. Jeździła regularnie. Ze dwa miesiące. Już nie jeździ. Zapał minął, moda się zmieniła. Pewnie teraz maszeruje z kijkami.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Odróżnimy zakup narzędzia od gadżetów do lansu. Przecież w boomie na chodzing, podobnie jak i innych podobnych gwiazdach sezonu chodzi wyłącznie o kasę. Jeśli coś mnie cietrzewi to właśnie to. Bujdy na resorach w celu stworzenia nowego trendu. Tak samo było na przykład było z rolkami. Było szaleństwo, w parkach masa rolkarzy. Już nie ma szaleństwa. Przeszło. Widywałem regularnie na osiedlu jakiś czas temu panią na rolkach, wyekwipowaną profesjonalnie. Do uprawiania tego "sportu" nakupiła pewnie akcesoriów za kilka tys zł, łącznie z elektroniką na rękach monitorującą ile kalorii spaliła i wysyłającą dane na fejsbuka. Jeździła regularnie. Ze dwa miesiące. Już nie jeździ. Zapał minął, moda się zmieniła. Pewnie teraz maszeruje z kijkami.
    Jeśli lubię grać w piłkę to gram w piłkę, jeśli w kosza, to gram w kosza. Tak samo mam z pływaniem, jazdą na rowerze, na rolkach, hulajnodze. Dzięki nowościom i trendom jest w czym wybierać dla siebie. Jedni lubią to, inni co innego. Z tego co piszesz to wszystkim na świecie wystarczyłby jeden sport na całe życie, bo przecież i tak wszystkie partie mięśni pracują.

Domyślnie

W tej chwili każdy sport to wielki biznes, i jeśli tylko chcesz to nawet do skakania na skakance możesz potrzebować sprzętu za grubą kasę. Nie ma tak na prawdę sportu, do którego nie potrzeba drobnych chociaż inwestycji. Obojętne czy to kolarstwo, bieganie, chodzenie z kijkami czy pływanie - i tak wydasz kasę. Kiedyś mi mówili, że bieganie to tani sport... ubaw po pachy! =)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Z tego co piszesz to wszystkim na świecie wystarczyłby jeden sport na całe życie, bo przecież i tak wszystkie partie mięśni pracują.
    Absolutnie nie miałem takiej intencji. Sposobów aktywności ruchowej jest masa i jest pełnia wyboru. Piszę o sztucznym tworzeniu mody na podstawie bajkopisarstwa i niestworzonych teorii sugerujących, że chodzing to ósmy cud świata. Pierwsza rozmowa z nordyckim chodziarzem na ichnich forach to taki zalew argumentów pro zdrowotnych, że aż dziwne że nie leczy łysiny. Nie dajmy się zwariować.

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta
    W tej chwili każdy sport to wielki biznes
    Zawodniczy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Jedna rzecz do przemyślenia:
    Nie zastanawia Was, że w ostatnich latach przybyło masę rowerzystów, więcej niż chodziarzy. Rekreacyjna jazda rowerem w przeciwieństwie do chodzingu w zasadzie wcale nie ma przeciwników. Ciekawe dlaczego?

Domyślnie

Absolutnie nie miałem takiej intencji. Sposobów aktywności ruchowej jest masa i jest pełnia wyboru. Piszę o sztucznym tworzeniu mody na podstawie bajkopisarstwa i niestworzonych teorii sugerujących, że chodzing to ósmy cud świata. Pierwsza rozmowa z nordyckim chodziarzem na ichnich forach to taki zalew argumentów pro zdrowotnych, że aż dziwne że nie leczy łysiny. Nie dajmy się zwariować.
    Tylko po co? Ktoś zapytał się jakie kijki kupić komuś kto chce sobie chodzić. Po co wszczynać dyskusje na temat mody chodzingu. Jeśli się znasz, to odpowiedz jakie, jeśli nie, to wracaj do wątków z monitorami :P (bez urazy). Po co wszczynać burzę.

Domyślnie

Jedna rzecz do przemyślenia:
    Nie zastanawia Was, że w ostatnich latach przybyło masę rowerzystów, więcej niż chodziarzy. Rekreacyjna jazda rowerem w przeciwieństwie do chodzingu w zasadzie wcale nie ma przeciwników. Ciekawe dlaczego?

Ty w ogóle nie rozumiesz na czym polega chodzenie z kijami, ale wydaje Ci się że wszystko perfekcyjnie już pojąłeś. Zerojedynkowe myślenie dobre jest w przedszkolu.. Żenada.
    D800

Domyślnie

Zawodniczy.
    Ależ właśnie dokładnie na odwrót! Myślisz, że czołowi zawodnicy płacą za sprzęt? To im się płaci za to, żeby go używali. Firmy nie zarabiają na zawodnikach z czołówki ale właśnie na Kowalskim, który obkupi się w tonę badziewia, żeby raz na miesiąc się trochę spocić.

Domyślnie

(...) Pierwsza rozmowa z nordyckim chodziarzem na ichnich forach to taki zalew argumentów pro zdrowotnych, że aż dziwne że nie leczy łysiny. Nie dajmy się zwariować.
    To proponuję eksperyment. Zamień w tym zdaniu chodzing i pochodne na Apple i pochodne, i rozważ swoje stanowisko w obydwu kwestiach. Naprawdę nie drażni Cię wściekły upór ludzi, którzy nigdy nie próbowali tego, czym tak okrutnie gardzą ?

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów