Close

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 80

Wątek: Nordic Walking

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotereks Zobacz posta
    Autor wątku pytał o porady w sprawie kijków, a nie komentarzy na temat naciąganych filozofii.
    Ciężko się powstrzymać, jeśli ktoś pyta o coś, co jest z zasady głupie. Z programu treningowego dla zawodowców ktoś wymyślił nową modę dla lanserów. Ot i cały "chodzing".
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Po co od razu ta pogarda? Jeśli komuś do tego, żeby ruszyć tyłek sprzed telewizora potrzebna jest para kijków to co w tym złego? Na pewno nikomu to nie szkodzi, a starszym osobom zdecydowanie pomaga.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ciężko się powstrzymać, jeśli ktoś pyta o coś, co jest z zasady głupie. Z programu treningowego dla zawodowców ktoś wymyślił nową modę dla lanserów. Ot i cały "chodzing".
    Próbowałeś? Padłbyś po 10min. A moze i po 5. Tyle w temacie.

Tapatalk
    D800

Domyślnie

Hmm... głupie powiadasz... i co ty wiesz o...
    I sympatia, którą obdarzałem twoje komentarze przez parę lat poszła se z dymem.
    Z Toma01 wyszedł normalny komentator for internetowych.
    Da się przeżyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Hmm... głupie powiadasz... i co ty wiesz o...
    I sympatia, którą obdarzałem twoje komentarze przez parę lat poszła se z dymem.
    Z Toma01 wyszedł normalny komentator for internetowych.
    Podobno życie faceta dzieli się przed i po 40-tce. W moim przypadku zgred po prostu wychodzi.

A wracając do meritum, w młodszych latach miałem sporo styczności z aktywnością fizyczną i sądzę, że nie trzeba kończyć specjalnych kursów, aby wiedzieć jak działa "chodzing". Tym bardziej, że to wzięło wzór z narciarstwa biegowego. Zgadzam się tylko z jednym, że jest to rodzaj dopingu, aby wyjść z domu i poruszać się. Śmieję się tylko całej otoczki, tworzenia bajek i cudów na kiju. Dosłownie.

Wybitnie nie lubię przerostu formy nad treścią. Stoimy sobie w Sztynorcie. Po rekonesansie po porcie i okolicznych knajpach, siedzimy w kokpicie z zasłużoną po kilku godzinach walki na wodzie z puszką napoju na "K". Załoganci poszli do sklepu po więcej. Rękawice mokre schną na relingu. Obok nas wchodzi Tes32. Jacht 11-metrowy z kilkoma kajutami, prysznicami itd. Kilka lat temu takie coś było nie lada sensacją na mazurach bo to niemalże już jacht morski. Za duży na nasze płytkie jeziora, ale mniejsza z tym, i tak bym takim popływał, dla samych wygód. Chodzi jednak o coś innego. Wchodzi gość normalnie tyłem, bo tak wygodniej do zejściówki. 1,5 metra od kei włącza się parkomat (!) i skiper (jest sam w kokpicie) parkuje przy znanym z samochodów dźwięku piii-pii-pi.... Potem parę guziczków, dźwięk silniczków elektrycznych i jest klar na łodzi. Następnie "załoga" znika w kabinie i za 15 min wysiada 50-letni skiper z żoną i dwoje 20-latków, przebrani, kompletnie "wyszykowani" w ubrankach pod kolor malowania łódki. Popołudniowa bryza niesie silnie w naszą stronę stężony zapach perfum. Jak nazwać taki obrazek? To nie jest żeglarstwo, nie jest to nawet "yachting". To zwykłe lanserstwo.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-12-2011 o 00:12
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

...Zgadzam się tylko z jednym, że jest to rodzaj dopingu, aby wyjść z domu i poruszać się. Śmieję się tylko całej otoczki, tworzenia bajek i cudów na kiju. Dosłownie...
    Każdy ma swoje lata oraz swoje spojrzenie. Moje lata mi mówią, że chodzenie z kijkami porusza partie naszego ciałka nie ruszane na codzień.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Każdy ma swoje lata oraz swoje spojrzenie. Moje lata mi mówią, że chodzenie z kijkami porusza partie naszego ciałka nie ruszane na codzień.
    Każda aktywność inna niż to co się robi na codzień sprawia, że działają inne zestawy mięśni i stawów. Co w tym dziwnego?

Domyślnie

Każda aktywność inna niż to co się robi na codzień sprawia, że działają inne zestawy mięśni i stawów. Co w tym dziwnego?
    Nic. Po prostu się poruszają.

Naprawdę do tego potrzebne są akcesoria i cała trochę naciągana filozofia? Wydaje mi się, że ta nowa moda wynika stąd, że ludzie potrzebują powód, żeby uprawiać jakąkolwiek aktywność fizyczną.

Domyślnie

Podobno życie faceta dzieli się przed i po 40-tce. W moim przypadku zgred po prostu wychodzi.

A wracając do meritum, w młodszych latach miałem sporo styczności z aktywnością fizyczną i sądzę, że nie trzeba kończyć specjalnych kursów, aby wiedzieć jak działa "chodzing". Tym bardziej, że to wzięło wzór z narciarstwa biegowego. Zgadzam się tylko z jednym, że jest to rodzaj dopingu, aby wyjść z domu i poruszać się. Śmieję się tylko całej otoczki, tworzenia bajek i cudów na kiju. Dosłownie.
    Bladego pojecia nie masz. Jak wiekszosc babc z kijkami.

Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez maki ; 14-12-2011 o 00:46
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Bladego pojecia nie masz. Jak wiekszosc babc z kijkami.
    No właśnie to tych bajkach pisałem. Ale dajmy spokój. Powiedziałem co chciałem i już mi lżej.

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów