Szukaj
Kolego... Nie chodzi tu "i tyle w temacie - ten jest lepszy!" tylko aby zachęcić autora do przemyśleń! O D5100 i D90 było już sporo napisane na forum, tutaj autor dostał tabelkę która coś tam mówi, zalety D90 jak i D5100 zna więc... Tyle w tym temacie! Nad czym się jeszcze rozwodzić?
Na koniec poradzę jeszcze jeśli mogę - iść do sklepu i przymierzyć obie puszki do ręki.
Dyskusja jak każda inna. Jedni bronią aparatów typu D5100 inni D90. Każdy woli coś innego, jeden patrzy tylko na obrazek drugi na cały szereg innych rzeczy. Każdy z nas musi sam pomacać, wybrać. Jednemu D5100 będzie pasowało innemu nie. Każdy aparat ma swój "target" - nie lubię tego słowaPamiętajcie że aparaty typu E-5 zdobywają nagrody, a ich matryce doskonałe nie są. Ja twierdzę że aparat to całość a nie tylko matryca, inaczej niedługo wszyscy wyrzucimy lustrzanki i przesiądziemy się na nex'y które mają obrazowanie takie same jak D5100 i D7000. Myślę że dziś jest tak duża ilość dostępnego sprzętu ,że my amatorzy za bardzo się na nim skupiamy niż na samym zdjęciu, a ludzie co maja D70 super fotki robią.
zgadzam się w99% aten jeden .... tym d70 w każdych warunkach jednak nie zrobisz d5100 też ale w cięższych![]()
D5100//// 18-105VR
bierz D90 to lustrzanka połamatorska a D5100 to plastikowa zabawka , mając do czynienia z obydwoma wybrałem D90.
Polecam. nie kieruj się ruchomym wyświetlaczem którego i tak rzadko się używa
"lustrzanka półamatorska" ciekawe...![]()
Skontaktuj się z nami