Mam pytanie do osób, które były w styczniu: jaka pogoda i ogólnie warto ?
Szukaj
Mam pytanie do osób, które były w styczniu: jaka pogoda i ogólnie warto ?
Dla nich to zima i biegają w czapkach, dla nas idealna pora na zwiedzanie, ok 20 stopni. Na wypoczynek najlepiej Marsa Alam - najcieplej o tej porze. Nie wiem w jakim celu chcesz jechać i z kim ale po kilku dniach akomodacji do temperatury wieczorami już będzie Ci chłodno i też wskoczysz w polarek![]()
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Ja lecę 28.01.2012 na 14 dni do Marsa Alam mam nadzieję że będzie ciepło![]()
Na ile wcześniej rezerwujecie bilety, możecie coś przybliżyć? No i czy ten rejon jest bezpieczny w związku z ostatnimi wydarzeniami?
Równie dobrze można byłoby spytać czy w Polsce jest bezpiecznie po ostatnich rozrubach w Warszawce. Czułem się tam bezpieczniej niż w Polsce. I to będąc w "trochę" mniej popularnych turystycznie miejscach, gdzie turysty pewnie od dawna nie widzieli
Propaganda i psychoza strachu jaką karmią nas w mediach nie sprzyja podróżowaniu dalej niż za narożnik po bułki...
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
http://www.holidaycheck.pl/climate-w...d-id_2316.html pogoda. Czyli maksymalnie do 25 stopni... Minimalnie 7...
Egipt jest bezpieczny. Niestety ten kraj dużo stracił na turystyce przez te reformacje. Teraz to tylko "gowniarzeria" biega po ulicach a media chętnie to pokazują. Jak chcesz przebierać w hotelach w okresie ferii to jest to dobra pora. Nie ma przymrozków![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-11-2011 o 18:33 Powód: pis. (Kraj->kraj)
red light, dark room...
byłem tam na "Sylwestra" w zeszłym roku ... w sumie do 8 stycznia - Makadi Bay (okolice Hurghady)
było dosyć sympatycznie jak na zwiedzanie - temperatura powietrza ok. 22 stopni z tym, że dosyć mocno wiało więc temperatura odczuwalna tak z 4-5 stopni niższa. Temperatura wody w morzu ok. 24 stopni ... to powodowało, że nie chciało się z niej wychodzić![]()
mieliśmy też na terenie hotelu jeden basen z podgrzewaną wodą a to dosyć ważne bo do pozostałych nikt nie wchodził.
na pewno to bardzo dobry termin na zwiedzanie Luxoru i Doliny Królów - bo jak byłem tam w maju to temperatury dochodziły do 50 stopni (w słońcu ... a cienia tam nie znajdziesz) - a teraz pewnie jest tam idealnie
co do bezpieczeństwa - miejscowości wypoczynkowe są bezpieczne bo tam wszyscy żyją głównie z turystyki
jeśli już coś się dzieje to głównie w Kairze i Aleksandrii dlatego można sobie te miasta odpuścić
Skontaktuj się z nami