Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Egipt

Domyślnie Egipt

Mam pytanie do osób, które były w styczniu: jaka pogoda i ogólnie warto ?

Domyślnie

Dla nich to zima i biegają w czapkach, dla nas idealna pora na zwiedzanie, ok 20 stopni. Na wypoczynek najlepiej Marsa Alam - najcieplej o tej porze. Nie wiem w jakim celu chcesz jechać i z kim ale po kilku dniach akomodacji do temperatury wieczorami już będzie Ci chłodno i też wskoczysz w polarek
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Ja lecę 28.01.2012 na 14 dni do Marsa Alam mam nadzieję że będzie ciepło

Domyślnie

Na ile wcześniej rezerwujecie bilety, możecie coś przybliżyć? No i czy ten rejon jest bezpieczny w związku z ostatnimi wydarzeniami?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez juggler Zobacz posta
    Ja lecę 28.01.2012 na 14 dni do Marsa Alam mam nadzieję że będzie ciepło
    no nie wiem na Marsie straszne wahania teperatury są... słyszałem że max to 22*C
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez credka Zobacz posta
    Na ile wcześniej rezerwujecie bilety, możecie coś przybliżyć? No i czy ten rejon jest bezpieczny w związku z ostatnimi wydarzeniami?
    Ja kupowałem we wrześniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez credka Zobacz posta
    Równie dobrze można byłoby spytać czy w Polsce jest bezpiecznie po ostatnich rozrubach w Warszawce. Czułem się tam bezpieczniej niż w Polsce. I to będąc w "trochę" mniej popularnych turystycznie miejscach, gdzie turysty pewnie od dawna nie widzieli
    Propaganda i psychoza strachu jaką karmią nas w mediach nie sprzyja podróżowaniu dalej niż za narożnik po bułki...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

http://www.holidaycheck.pl/climate-w...d-id_2316.html pogoda. Czyli maksymalnie do 25 stopni... Minimalnie 7...

Domyślnie

Egipt jest bezpieczny. Niestety ten kraj dużo stracił na turystyce przez te reformacje. Teraz to tylko "gowniarzeria" biega po ulicach a media chętnie to pokazują. Jak chcesz przebierać w hotelach w okresie ferii to jest to dobra pora. Nie ma przymrozków
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-11-2011 o 18:33 Powód: pis. (Kraj->kraj)
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek Urbanowski Zobacz posta
    Mam pytanie do osób, które były w styczniu: jaka pogoda i ogólnie warto ?
    byłem tam na "Sylwestra" w zeszłym roku ... w sumie do 8 stycznia - Makadi Bay (okolice Hurghady)
    było dosyć sympatycznie jak na zwiedzanie - temperatura powietrza ok. 22 stopni z tym, że dosyć mocno wiało więc temperatura odczuwalna tak z 4-5 stopni niższa. Temperatura wody w morzu ok. 24 stopni ... to powodowało, że nie chciało się z niej wychodzić
    mieliśmy też na terenie hotelu jeden basen z podgrzewaną wodą a to dosyć ważne bo do pozostałych nikt nie wchodził.

na pewno to bardzo dobry termin na zwiedzanie Luxoru i Doliny Królów - bo jak byłem tam w maju to temperatury dochodziły do 50 stopni (w słońcu ... a cienia tam nie znajdziesz ) - a teraz pewnie jest tam idealnie

co do bezpieczeństwa - miejscowości wypoczynkowe są bezpieczne bo tam wszyscy żyją głównie z turystyki
    jeśli już coś się dzieje to głównie w Kairze i Aleksandrii dlatego można sobie te miasta odpuścić
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów