Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Nissan PL.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Z naszego podwórka przypomina mi się sytuacja firmy Gerber sprzed paru lat, kiedy to w ich słoiczku z jedzeniem dla niemowlaków były kawałki potłuczonego szkła. Gerber nie wycofał produktów z rynku i nawet odmówił podania numeru partii towaru, w którym mogło pojawić się zagrożenie. Żadna instytucja ich nie ukarze, to klient ich może pocałować... W wielu innych krajach Gerber by się po takiej aferze chyba finansowo nie pozbierał.
    To rozdmuchane tematy nie mające najczęściej odbicia w żeczywistości
    Mam nadzór nad powiedzmy ich najwiekszym konkurentem w zakładzie produkcyjnym
    i owszem zdarzają się reklamacje rózne ale często są one winą samych użytkowników lub są bezzasadne
    w każdym razie nadzór nad takim zakładem ma sanepid oraz weterynaria i każda dokładnie każda reklamacja jest rozpatrywana i przeprowadza sie z tego powodu kontrolę
    dana partia jest od razu zatrzymywana i w razie konieczności wycofywana z rynku
    Tu nie ma wolnej amerykanki i możliwości żeby Firma nie reagowała... zresztą to nie oni reagują tylko nadzór
    firma natomiast płaci czasem za bardzo drogie badania

Co do polskich realiów natomiast sam miałem sytuację w czasie ostatniej powodzi
    zalane pywnice i pełne ubezpieczenie domu
    oraz decyzja firmy ubezpieczeniowej o nie wypłaceniu odszkodowania
    jedno pismo od prawnika i... zapłacili
    najpierw chcieli wypłacić połowę ale ostatecznie wypłacili całość
    tak więc działanie wydaje się być takie;
    trafi się na łosia... łoś będzie cicho...
    jak się nie uda to wtedy zapłacą... co szkodzi sprawdzić, niczym nie ryzykują....

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Ja z Nissanem mam inną ciekawą przygodę. W nowym Note nagle zapaliła się tylna lampa przeciwmgielna i nie dało się jej nijak wyłączyć. Odpiąłem kable i wysłałem żonę do serwisu. Diagnoza: wymiana komputera za 7tys zł. Sam komputer warty 4 tys, reszta robocizna. Zapłacił oczywiście Nissan, zarobiło ASO.
    a czemu... żonę wysłałeś do serwisu?
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 24-11-2011 o 12:12
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Bo żonę trzeba czasem zdiagnozować i nastawić na właściwe tory
    Jej samochód, jej małpy, ja bym jeździł z odłączonym kabelkiem.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

A który to Nissan?
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    A który to Nissan?
    Przecież napisał - Note.
    Nie uważałeś.
    Krzysztof Paszkiewicz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Przecież napisał - Note.
    Nie uważałeś.
    O Note pisze kolega TOP67, autor wątku nie podał modelu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Bo żonę trzeba czasem zdiagnozować i nastawić na właściwe tory
    Jej samochód, jej małpy, ja bym jeździł z odłączonym kabelkiem.
    Trochę dziwne podejście. Takie typowe, nasze, swojskie... Po to jest lampa przeciwmgłowa, żeby jej używać kiedy jest potrzebna. Gdybym to ja miał zapłacić za komputer, to może bym się zastanawiał, czy wymieniać, czy nie (i czy ewentualnie ryzykować wyjazd we mgle bez światła przeciwmgłowego, którego posiadanie jest wymogiem homologacyjnym, tak zupełnie przy okazji) . Ale jeżeli samochód jest na gwarancji, to z jakiej okazji mam się szczypać? I później sobie pluć w brodę, że mi ktoś w d... wjechał we mgle...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Trochę dziwne podejście. Takie typowe, nasze, swojskie... Po to jest lampa przeciwmgłowa, żeby jej używać kiedy jest potrzebna. Gdybym to ja miał zapłacić za komputer, to może bym się zastanawiał, czy wymieniać, czy nie (i czy ewentualnie ryzykować wyjazd we mgle bez światła przeciwmgłowego, którego posiadanie jest wymogiem homologacyjnym, tak zupełnie przy okazji) . Ale jeżeli samochód jest na gwarancji, to z jakiej okazji mam się szczypać? I później sobie pluć w brodę, że mi ktoś w d... wjechał we mgle...
    Akurat lampy przeciwmgłowej tylnej używa się tak rzadko, że... Jeżdżę autem prawie trzydzieści lat, a sytuacja, w której wg przepisów należy włączyć to tylne światło, zdarzyła mi się może dwa razy, a nie jeżdżę mało. Za to bardzo często ludzie włączają to światło niepotrzebnie, a to bardzo przeszkadza innym.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

OK, niedopisałem. Jeździłbym do kolejnego przeglądu w ASO lub pobytu w okolicy.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Za to bardzo często ludzie włączają to światło niepotrzebnie, a to bardzo przeszkadza innym.
    oooo tak... i takich, ktorzy tak robia powinno sie karac i to bardzo dotkliwie...
    podobnie jak asow, ktorzy zamiast tzw. swiatel do jazdy dziennej uzywaja halogenow...

Zeby nie bylo takiego calkowitego OT to dopisze, ze jakosc wykonania nowych nissanow (mowie na przykladzie qashqai'a) jest mocno srednia.
    Ostatnio edytowane przez sote ; 24-11-2011 o 16:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    .....ze jakosc wykonania nowych nissanow (mowie na przykladzie qashqai'a) jest mocno srednia.
    no to nie wiesz jakie są inne auta... QQ to według ADAC bardzo super auto, łapie sie w pierwszej dziesiatce, a to dość miarodajne dane. A że cos tam, gdzieś - ludzie biorą wypasione opcje, płaca po 120tys i płaczą że wydali tyle kasy, a tu luksusu nie ma - nie ma, bo zapominają, ze podstawowa cena QQ to 65tys i to jest klasa tego samochodu, reszta to kaprys nabywcy. Za 120 to można już jeździć naprawdę luksusowo, sam mam QQ ale ponad stówę to bym za to auto nigdy nie dał - poszukałem takiego, gdzie dał pierwszy właściciel .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów