Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Pytanie o iv.pl

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Nieprawda, usuwają, i to dosyć szybko, max 3 miesiące. Dlatego od roku wrzucam na imageshacka i nic jeszcze nie zniknęło, niezależnie od tego czy jest oglądane czy nie.

Działa znowu. Az z ciekawości sprawdziłem to o czym piszesz. Pierwsza wrzucona fota na zarejestrowanym koncie 09-09-2010 nadal wisi. Nikt nie usuwał.

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Możliwe, ze coś zostało poprawione, stąd też nie widać przekłamań. Ale ja, od tamtego momentu przerzuciłem się na imageshack.us, założyłem tam konto i ... jest mi dobrze
    No i chyba trzeba będzie o alternatywie pomyśleć, choć ja na iv nie miałem do tej pory powodów do narzekań

Domyślnie

Czasami usuwamy wątki z działów zdjęciowych, bo pokazuje się logo iv i informacja o braku zdjęcia. Czyli znikają. Może tylko osób niezarejestrowanych - nie wnikam, nie wiem kto ma konto, kto nie. W kazdym razie takie wątki tu sa usuwane i może dlatego się nie natknęliście na puste ikonki po fotkach.

Ja nie mam konta na imageshack, a moje zdjęcie sprzed paru lat ciągle tam są. Polecam.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

"Nieprawda, usuwają, i to dosyć szybko, max 3 miesiące."

Niezupełnie (z tego, co zauważyłem). Znikają, ale nie wszystkie i nieregularnie.
    Prędzej nad serwerem nie panują, niż celowo usuwają.
    Nierejestrowane za to wsiąkają regularnie.
    Z logowaniem też od jakiegoś czasu nie jest najlepiej.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

We wszystkich moich wątkach z 2009 nie ma zdjęć. Ostatnie z nich zniknęły około marca 2010. Konto zarejestrowane. Może to po prostu ja mam takiego pecha
    Czy nie panują nad serwerem, czy usuwają celowo, to naprawdę nie ma dla mnie znaczenia, skoro zdjęć nie widać.

Domyślnie

Przeniosłem sie z żaby, bo było za dużo klikania, ale właśnie wróciłem (wczoraj).

"Może to po prostu ja mam takiego pecha"

Spokojnie, masz tylko większego od innych... (pecha).

"Czy nie panują nad serwerem, czy usuwają celowo, to naprawdę nie ma dla mnie znaczenia, skoro zdjęć nie widać."

A pewnie, tak tylko dodałem od siebie.
    seek & destroy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Przeniosłem sie z żaby, bo było za dużo klikania, ale właśnie wróciłem (wczoraj).
    .
    To czemu nie zainstalujesz sobie uploadera?
    Pursue happiness with diligence

m3
    Gość

Domyślnie

Ja polecam flickr'a jako alternatywę. Oprócz możliwości wklejania zdjęć na forum mamy też całkiem fajną galerie naszych zdjęć z możliwością segregowania zdjęć na kategorie. I też jest program ułatwiający upload zdjęć.

Choć Imageshack też można śmiało polecić.

Domyślnie

"To czemu nie zainstalujesz sobie uploadera?"

IV, gdyby dobrze działał, byłby całkiem fajny bez żadnych dodatków,
    a po drugie, na shacku nie miałem konta.
    seek & destroy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Jakoś nie zauważyłem coby usuwali. A z imageshackiem miałem swego czasu jakieś hocki klocki i dałem sobie na wstrzymanie.
    usuwają, usuwają, wielu korzystających z tego narzędzia nie ma w swoich wątkach zdjęć, nie da się już podlinkować takiego wątku zaczynającemu przygodę z fotografią bo nie ma fot, a szkoda bo wiele wartościowych wyleciało w powietrze, z imageshacka korzystam od początku bycia na tym portalu, trochę zdjęć tutaj wstawiłem przez te kilka lat i na palcach mogę policzyć sytuacje kiedy mnie zawiódł

ps. konta nie zakładałem, wrzucam fotę pobieram adres i wklejam do wątku

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Działa znowu. Az z ciekawości sprawdziłem to o czym piszesz. Pierwsza wrzucona fota na zarejestrowanym koncie 09-09-2010 nadal wisi. Nikt nie usuwał.

No i chyba trzeba będzie o alternatywie pomyśleć, choć ja na iv nie miałem do tej pory powodów do narzekań

No i jednak trzeba w image uderzyc. Dzisiaj zajrzalem na swoje konto i cale mnostwo zdjec pousuwane. Zeby bylo smieszniej nie jakies starocie ale sprzed niespelna miesiaca. A jestem zarejestrowany. Nie qmam.
    Czas na zmiany...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów