Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

To ja jeszcze podpowiem, że warto zainteresowac się firmą Hensel - naprawdę świetny sprzęt za rozsądne pieniądze.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    ...stanowisko do makijażu 600zł
    itd...
    Pozwolę sobie dołączyć się do tematu. Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat stanowiska do makijażu? Czy są dostępne jakieś sklepy internetowe gdzie można je kupić itd. Aktualnie poszukuje jakiegoś niedrogiego rozwiązania o dobrej relacji ceny do możliwości i niestety nic ciekawego nie udało mi się jak do tej pory znaleźć.

Przy okazji widzę iż jest to mój pierwszy post na tym forum (mimo iż czytam je od dłuższego czasu) a więc witam wszystkich serdecznie

Domyślnie

Dobre duże lustro biurko do którego można podjechać z krzesłem jakieś 2 szafki (wszystko do ogarnięcia w sklepach z zaopatrzeniem dla salonów fryzjerskich). Oświetlenie do tego jakaś duża umywalka i taki fryzjerski patent do mycia głowy w umywalce no i oczywiście dobra wizażystka.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

jezeli chcesz cos ruchomego to fajna jest taka lampka http://www.phottix.com/pl/studio-acc...dio-light.html mala lekka a swieci naprawde spoko
    F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jatin Zobacz posta
    Dobre duże lustro biurko do którego można podjechać z krzesłem jakieś 2 szafki (wszystko do ogarnięcia w sklepach z zaopatrzeniem dla salonów fryzjerskich). Oświetlenie do tego jakaś duża umywalka i taki fryzjerski patent do mycia głowy w umywalce no i oczywiście dobra wizażystka.
    Myślałem raczej o jakimś gotowym kompaktowym stanowisku z lustrem, oświetleniem i jakimiś półeczkami. Czy znacie jakiś sklep który sprzedawałby takowe? Jeśli nie uda mi się znaleźć gotowego produktu to rzeczywiście będę musiał samemu złożyć taki zestaw. I tu nasuwa się kolejne bardzo istotne pytanie. Jakie oświetlenie jest odpowiednie dla zapewnienia komfortowej i przewidywalnej pracy wizażystki? Z tego co wiem istnieją jakieś profesjonalne oświetlenia ale ich ceny nawet nie chcę znać. Chodzi mi raczej o coś prostego, co jednocześnie zapewni iż na zdjęciach makijaż będzie wyglądał tak jak w miejscu pracy makijażystki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jatin Zobacz posta
    LOL, chyba mało siedzisz w tematyce fryzjerskiej... Niestety cokolwiek dla fryzjerów jest takie jak cyfrowy średni format dla fotografa. Jakaś zwykła umywaleczka to od paru tysiaków do nawet 50 tysięcy euro, podobnie z fotelami itd...

Pod hasłem 'stanowisko do makijażu' miałem raczej na myśli coś bardziej konwencjonalnego, czyli porządny stół, jakieś krzesła na kółkach, lustro oraz jakieś 15 żarówek naokoło lustra. Akurat wyjdzie około 600zł przy kupnie podstawowych elementów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Jędrak Zobacz posta
    Za 40 tys. urządzisz sobie studio bez problemu.

Ceny w zaokrągleniu

3x600Ws to 3x1000zł
    1x1200Ws to 1700zł
    statywy do lamp to jakieś 500-600zł
    mocowanie teł różnie, od kilkuset zł do 1500zł
    tła to około 300zł za szt.
    okta 180cm to około 500zł
    inne sofboxy i duperele, parasolki itd. to jakieś 2000zł (na sporo starczy)
    inne akcesoria, których nie pamiętam 1500zł
    Te ceny to nie górna półka, a raczej popularna. Kwoty należy pomnożyć ze 2x na średnia klasę (Bowens, Enli). Brona i Profoto, bedących z klasy wyższej cen nie tropiłem... Ale pewnie za 2 generatory asymetryczne i 4..6 głowic z kilkoma modyfikatorami styknie te 40kzł. Może i styknie na statywy. Choć jakiś czas temu, nabywając parę autopoli, clampów, magic-armów i flex-armów z różnymi pierdółkami zostawiłem w sklepie 5kzł. Teraz byłoby pewnie jakieś 8k (jeżeli wersje z ojczyzny a nie celu podróży Marco Polo). Klasa normalna, manfrotto - podróbek wówczas nie było.

Domyślnie

nie wiem czy było klik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    nie wiem czy było klik
    Była mowa o 40, a nie 400 tys
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Była mowa o 40, a nie 400 tys
    ZA TO? dorzuć jeszcze jedno zero.
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów