Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

Powierzchni studia też nie podałeś, nie wiemy czy tylko studio czy też plener... ech ;P

Z górnej półki powiadasz...
    W takim razie:
    2 x 1200 Ws
    2 x 600 Ws
    Do tego [duży] Oktagon, [duży] softbox, ze dwa stripy, strumienica, beautydish tyle z podstawowych modyfikatorów, oczywiście do tego cała reszta osprzętu, statywy, kable, wyzwalacze radiowe, blendy, tła i inne pierdółki

Przy takiej szczegółowości pytania, tak szczegółowa odpowiedź pewnie wystarczy?

Domyślnie

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...-oswietleniowy

Ciekawy opis rozbudowanego sprzętu na sesję plenerową, wraz z cenami.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

idź i wynajmij sobie ze 2-3 studia na 2godszinki i się pobaw. a skoro dopiero masz zamiar się zabrać za foty studyjne to chyba też dobra książka się przyda - inaczej się ciuchy fotografuje do których przyda Ci się zapas manekinów a inaczej jak ktoś wspomniał auta i biżuterię. Nie zapomnij o dobrym statywie i pytanie jakie szkło i jakie body masz bo to też może warto zmienić lub rozbudować (jednym szkłem nie obskoczysz wszystkiego)
    Generalnie po takich tematach to aż przykro się robi jak dobra kasa marnuje się na czyjeś chwilowe hobby

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem to za 40tys.zł na sprzęt z górnej półki to tylko może być słabiutko! Myślę tutaj o Broncolor, Brise, Profoto
    Ale na jeden generator Profoto Pro-B3 AirS, disha i jakiegoś stripa tobie starczy

Domyślnie

Nie wiem, czy to górna półka, ale powinno styknąć na sensowny zestaw elinchroma lub bowensa...
    Pytanie - co kolega chce osiągnąć. Fotografować samochody, meble, ludzi czy biżuterię...

Domyślnie

Kolejne pytanie z serii głupich, wybaczcie ale IMHO takie pytania sugerują klienta który nie ma pojęcia o fotografii a przynajmniej o fotografii studyjnej. Wątpię żeby ktoś takiej osobie chciał dać 40 tyś ale to tylko moje zdanie.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jatin Zobacz posta
    Kolejne pytanie z serii głupich, wybaczcie ale IMHO takie pytania sugerują klienta który nie ma pojęcia o fotografii a przynajmniej o fotografii studyjnej. Wątpię żeby ktoś takiej osobie chciał dać 40 tyś ale to tylko moje zdanie.
    czemu? jak sprzeda się dobry bajer lub zna odpowiednie osoby to dostanie się unijną dotację z eurokołchozu
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Erie ma racje
    Co nie zmienia faktu ze jak ktos chce urzadzac studio i zadaje takie pytania, to raczej jest to smieszne

Domyślnie

Za 40 tys. urządzisz sobie studio bez problemu.

Ceny w zaokrągleniu

3x600Ws to 3x1000zł
    1x1200Ws to 1700zł
    statywy do lamp to jakieś 500-600zł
    mocowanie teł różnie, od kilkuset zł do 1500zł
    tła to około 300zł za szt.
    okta 180cm to około 500zł
    inne sofboxy i duperele, parasolki itd. to jakieś 2000zł (na sporo starczy)
    inne akcesoria, których nie pamiętam 1500zł

No i to jest podstawa sprzętowa, a dalej to już opcje dodatkowe:

Ringflash to parę tys.
    stół bezcieniowy kilkaset zł, może tysiak
    ładne meble 6000-9999zł
    stanowisko do makijażu 600zł
    itd...

Reasumując, studio dobrej jakości możesz mieć już od 10-15tys.zł. Cztery dychy to lekka przesada jeśli zamierzasz fotografować. No bo jeśli chcesz szpanować to żadna suma nie jest za duża (Komputery iMac, plazmy na ścianach, designerskie mebelki, czerwone dywany w poczekalni, szklanki i talerzyki w stylu Versace itd...)

Domyślnie

O niesamowite! Dwie strony bicia piany i wreszcie rzeczowa odpowiedź! Nie jestem zainteresowany wątkiem ale szacun dla Michała
    NIKON forever

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów