Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Domyślnie

chodzi mi o stanowiska dla wizazystki (co by sie przydalo) nikt nie kaze od razu kupować sprzętu za miliony
    jak by mi coś strzeliło do głowy to chyba bym zaryzykował kasę z wątku na 2x600Ws + 1200Ws + softy + octy + BD + statywy + tła + mocowanie + blendy + gridy + dobre wyzwalanie radiowe + oczywiscie wynajem duzej hali
    to jest takie małe amatorskie studio gdybym miał pieniądze a nie był biednym studentem

Domyślnie

Wiecie co? A ja jak otwierałem studio 3 lata temu, to - w sumie przez przypadek, ale okazało się to dobrym rozwiązaniem - mimo tego, że posiadałem chyba z 7 lamp Elfo 500j, olałem je i kupiłem zestaw chyba w funsporcie (swoją droga miałem z nimi duuuzo przebojów) za jakieś 2,5k zł z 2x200Ws, 2x100Ws i jakimis modyfikatorami, do tego dokupiłem 2x600Ws Fomei. Jak do tej pory przy moim niemałym studio nie potrzebowałem większej mocy, niż 600Ws, tak na prawdę to zazwyczaj główne światło najczęściej oscyluje pomiędzy 150 a 240 Ws. 1200Ws to jest moim zdaniem o wiele za duzo i przy słabej regulacji mocy może się zdarzyć, że jej nigdy nie użyjecie. Taki prosty zestaw chiński który wiele osób wysmiewa, jest nie dość, że świetnym rozwiązaniem dla początkującego, to też nie zrujnuje mu kieszeni w przypadku niepowoedzenia. A na dodatek, jak po 3 latach padnie i rozleci się w pył, to nie będzie szkoda. Oczywiście na swiatło główne wyberam dobre lampy, z dokładną regulacją, o których napisałem wcześniej. Ale na te wszystkie 'wypełniacze tyłu', to nie oszukujmy się, chinole wystaczą. A w cenie jednej lampy firmowej o mocy 1200 Ws to dostaniecie spokojnie zestaw 4 lamp i do tego kilku modyfikatorów.
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Domyślnie

brzmi bardzo rozsądnie

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów