Close

Strona 339 z 371 PierwszyPierwszy ... 239289329337338339340341349 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 381 do 3 390 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    ]Moj jedyny problem z firma Apple to ich marketing i polityka cenowa - kupujac komputer Apple przeplaca sie, poprostu.
    Na rynku są miliony produktów, które są droższe z uwagi na rozpoznawalną markę i dobre wzornictwo. Dlaczego nikt nie ma problemu z faktem, że markowe gacie kosztują 1000% więcej niż niemarkowe, a 20-30% wyższe ceny produktów Apple traktowane są w kategoriach osobistej zniewagi?

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Zaczyna? Już dawno trwa w najlepsze. Napisz mi proszę jak obejdziesz softowo EFI, aby zbootować się z SU czy z płyty, bez używania śrubokręta tudzież nożyć do przecięcia drutu zabezpieczenia.
    Bardzo prosto, wypowiedzial bym zaklecie gondora i wezwal krakena z morz abenegaru aby mi pomogl

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Hyhyhy, se wszedłem na stronę Dell i zrobiłem konfiga T7500 w miarę zbliżonego do MP. Ma dłuższą gwarancję, jakiś badziewny monitorek, z którego nie da się zrezygnować, kontroler SAS niskich lotów na płycie i Quadro zamiast Radka (użyteczność dyskusyjna w naszych zastosowaniach, ale niech będzie). Tanio nawet wyszło, $3,769, już po rabacie z $4,993 (???). A ten pieruńsko przepłacony Mac Pro wyniósł szokujące $3,024. Kto byc chciał tyle o aż tyle więcej za ogryzka?
    Ten glupi argument byl juz przytaczany przez Toma01. Nie wiem czy wiesz, ale poza Apple niemalze kazdy komputer da sie KUPIC TANIEJ niz jest to pokazanym na stronie producenta. W USA zwie sie to MSRP (Manufacturer Sugested Retail Price) i dziala od pasty do zebow az po samochody. Producent sugeruje ze cos powinno kosztowac 1000 i za tyle mozna to u niego kupic, natomiast w sklepach kosztuje to 800 a u dystrybutorow mozna nabyc nawet za 600. Np. moja honda Accord na stronie producenta kosztuje 130,000zl a da sie nabyc legalnie, nowa i z gwarancja za 115,000zl a jak sie poszpera nawet taniej. Ja moja kupowalem w stanach, na stronie Hondy kosztowala $21,000 a po godzinie targowania i grozbie udania sie do innego dilera kupilem ja za $16,500. Tak samo jak i z komputerami DELLa - na stronie kosztuje $4000 a na Ebayu u autoryzowanego dystrybutora znajdziesz za $3000 a jak poszukasz dobrze to i taniej, tak jak ja swego nabylem np. Nowe, z gwarancja, legalnie.

Pokaz mi gdzie Apple mozna tak nabyc ? Apple ma bardzo sztywna polityke cenowa, wszedzie praktycznie kosztuje tyle samo, niczym dyktatura Tom01 pisal ze On nabyl Swego tez za pol ceny, ale zdradzic juz nie chcial jak to sie robi

Masz, ceny dystrybutora, porownaj Sobie sam z Mac Pro cenami:

Tak wiec najprostrza dostepna:

Processor: Intel Quad Core Xeon Processor X5687 (3.60GHz,12M L3, 6.4GT/s)
    Genuine Windows 7 Ultimate
    Precision Workstation T7500 Tower
    1 TB SATA II Hard Drive (7200RPM)
    24 GB DDR3 ECC SDRAM Memory (6X4GB) 1333MHz
    16X DVD ROM Drive
    2 GB AMD FirePro V5900,3 Monitor 2DP and 1DVI

CENA: $3200

Wyczesana:

Processor: Dual Quad Core Intel Xeon Processor X5560 2.8GHz, 8M L3, 6.4GT/s, turbo
    Genuine Windows 7 Professional
    1.5 TB SATA II Hard Drive (7200RPM)
    1.5 TB SATA II Hard Drive (7200RPM) 2nd Drive
    48 GB DDR3 ECC RDIMM 1066MHz Dual Ranked (12 DIMMs)
    16X DVD +/- RW Optical Drive
    256MB ATI FirePro V3750, DUAL MON, 2 DP & 1 DVI

CENA: $4300

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Na rynku są miliony produktów, które są droższe z uwagi na rozpoznawalną markę i dobre wzornictwo. Dlaczego nikt nie ma problemu z faktem, że markowe gacie kosztują 1000% więcej niż niemarkowe, a 20-30% wyższe ceny produktów Apple traktowane są w kategoriach osobistej zniewagi?
    Ja mam z tym problem, z waleniem biednego konsumenta po rogach, pod kazda postacia. Ktory oglupialy reklamami, moda/trendami czy bajdurzeniem fanboyow przeplaca za rzeczy wielokrotnie, robiac to jeszcze z usmiechem na twarzy. Staram sie pietnowac takie zachowania kiedy tylko moge, a ze to jest watek o Apple, to pietnuje Apple. I nie jest to 20-30% a nieco wiecej, a w przypadku Mac Pro o wiele wiecej.
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 14-11-2011 o 14:04

Domyślnie

Tom01 pisal ze On nabyl Swego tez za pol ceny, ale zdradzic juz nie chcial jak to sie robi
    Niech Pan już uczciwie przytacza cytaty w pierwotnej wersji. Ani DELL ani Apple nie sprzeda towaru taniej niż ma w cenniku. Różne firmy jednak robią różne dziwne rzeczy że się da upolować taniej. Da się tak znaleźć DELL-e, da się i Mac Pro. Ten drugi rzadziej bo jest ich mnie niż DELL-i. Swojego kupiłem od kogoś kto upolował wyprzedaż starszego modelu w jakimś sklepie w Irlandii.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ja mam z tym problem, z waleniem biednego konsumenta po rogach, pod kazda postacia. Ktory oglupialy reklamami, moda/trendami czy bajdurzeniem fanboyow przeplaca za rzeczy wielokrotnie, robiac to jeszcze z usmiechem na twarzy. Staram sie pietnowac takie zachowania kiedy tylko moge, a ze to jest watek o Apple, to pietnuje Apple. I nie jest to 20-30% a nieco wiecej, a w przypadku Mac Pro o wiele wiecej.
    to moze napisz to tez tam zegarek - czyli co masz dziś na ręku... tam "warjaci przeplacaja za czasomierze".
    D4,D700+grip,N14-24&24-70&70-200/2.8,50/1.4g,85/1.4g,sb-900

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Niech Pan już uczciwie przytacza cytaty w pierwotnej wersji. Ani DELL ani Apple nie sprzeda towaru taniej niż ma w cenniku. Różne firmy jednak robią różne dziwne rzeczy że się da upolować taniej. Da się tak znaleźć DELL-e, da się i Mac Pro. Ten drugi rzadziej bo jest ich mnie niż DELL-i. Swojego kupiłem od kogoś kto upolował wyprzedaż starszego modelu w jakimś sklepie w Irlandii.
    Nie interesuje mnie co firmy robia, nawet jak wlasciciel owej zostawia matke w niewole producentowi, czy tesciowa lub corke. Kazdy DELL ma numer, tzw Service Tag po ktorym na stronie producenta mozna sprawdzic oryginalna konfiguracje i stan gwarancji. Tag ten jest wpisany na stale do plyty glownej i mozna sobie sprawdzic na necie czy zakupiony komp odpowiada temu co DELL wyprodukowal. Wiec naprawde nie dbam o to jaka ma polityke cenowa DELL i jego dystrybutorzy. Ja kupuje nowy, legalny i wpelni wartosciowy komputer za sporo mniej niz to co pokazane jest na stronie DELLa, koniec tematu.

A co do tanszych Apple - moge Ci w tej chwili skopiowac kilkaset pozycji komputerow DELLa w roznych modelach i konfiguracjach ktore sa gotowe do nabycia taniej. Mozesz to samo zrobic z Apple ? Chetnie nabede Maka Pro w jakiejs dosc dobrej konfiguracji za 70% tego co apple.com oferuje.
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 14-11-2011 o 14:13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Nie znam się na systemach OS X, ale może ktoś się odnieść do tego? Zostało już to naprawione?

"W najnowszym systemie firmy Apple — OS X Lion — występuje poważna luka, która może być wykorzystana do zmiany hasła administratora.Wykryta właśnie dziura umożliwia z poziomu zwykłego konta — na przykład gościa — zmienić hasła innych osób korzystających z systemu. Wystarczy wprowadzić odpowiednią komendę w Terminalu (dscl localhost -passwd /Search/Users/NazwaUżytkownika). Po jej wykonaniu pojawi się informacja o błędzie, jednak dowolny użytkownik może podać nowe hasło, które od tej pory będzie obowiązywać. Co gorsza, możemy w ten sposób zmienić także hasło administratora systemu. Błąd korzysta z wadliwej metody przechowywania poufnych danych w OS X Lion.
    Dotychczas hasła przechowywane były w spotykanych w systemach uniksowych shadow files, do których dostęp miał jedynie administrator systemu. W OS X Lion uległo to zmianie, Apple najprawdopodobniej zmienił bowiem procedurę uwierzytelniania, w której pojawiła się omawiana dziura. Na skutek błędu pozwala ona dowolnemu użytkownikowi odczytać skróty (hashe) haseł za pośrednictwem usług katalogowych. Na szczęście, aby skorzystać z dziury, trzeba po pierwsze mieć dostęp do wybranego komputera, ponadto atakujący musi mieć możliwość uruchomienia Terminala. Ten zaś często jest blokowany w ustawieniach dla gości logujących się do systemu."
    Zostało to dosyć szybko załatane. Apple zresztą działa sprawnie w takich sytuacjach, czego nie można powiedzieć o małym miętkim (Microsoft).
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Tak wiec najprostrza dostepna:

Processor: Intel Quad Core Xeon Processor X5687 (3.60GHz,12M L3, 6.4GT/s)
    Genuine Windows 7 Ultimate
    24 GB DDR3 ECC SDRAM Memory (6X4GB) 1333MHz
    16X DVD ROM Drive
    2 GB AMD FirePro V5900,3 Monitor 2DP and 1DVI

CENA: $3200

Wyczesana:

Processor: Dual Quad Core Intel Xeon Processor X5560 2.8GHz, 8M L3, 6.4GT/s, turbo
    Genuine Windows 7 Professional
    1.5 TB SATA II Hard Drive (7200RPM)
    1.5 TB SATA II Hard Drive (7200RPM) 2nd Drive
    48 GB DDR3 ECC RDIMM 1066MHz Dual Ranked (12 DIMMs)
    16X DVD +/- RW Optical Drive
    256MB ATI FirePro V3750, DUAL MON, 2 DP & 1 DVI

CENA: $4300

ze strony www.apple.com

srednio wyczesana specyfikacja Mac Pro:
    Two 2.4GHz Quad-Core Intel Xeon “Westmere” (8 cores)
    12GB (6X2GB)
    1TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s hard drive
    Two ATI Radeon HD 5770 1GB
    One 18x SuperDrive
    Apple Magic Mouse
    Apple Keyboard with Numeric Keypad (English) & User's Guide

$4.499.00

i wyczesana wersja

Two 2.93GHz 6-Core Intel Xeon “Westmere” (12 cores)
    64GB (8x8GB)
    512GB solid-state drive
    2TB 7200-rpm Serial ATA 3Gb/s hard drive
    Two ATI Radeon HD 5770 1GB
    Two 18x SuperDrives
    Apple LED Cinema Display (27" flat panel)
    Apple LED Cinema Display (27" flat panel)
    Apple Magic Mouse + Magic Trackpad
    Apple Keyboard with Numeric Keypad (English) & User's Guide

$14,316.00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_C Zobacz posta
    Kurtz - nawe byś sie zdziwił. Moja ostatni naciskając 3 klawisze na lapku firmowym, odłączyła się od firmowej domeny. Musieli jest chłopaki od nowa system postawić.
    Khyhy... To powiedz żonie, żeby zasugerowała szefostwu firmy zmianę specjalistów ds. IT. NIE DA się odłączyć komputera od domeny jakimkolwiek skrótem klawiaturowym. Ta operacja wymaga podania hasła administratora. Już nie wspomnę, że powtórne podłączenie komputera do domeny to 3 kliknięcia, 2 minuty i 17 sekund roboty.

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Kupująć bezpośrednio u Della, kupujemy po ich cenach katalogowych. Natomiast kupując u partnerów Della, kupujemy z potężnymi upustami. Sam się zdziwiłem, jak duże te upusty mogą być... Także cenami ze strony i konfiguratora zupełnie nie ma co się sugerować.

EDIT:
    Żeby nie być gołosłownym, stacja Dell Precision T3500 wg konfiguratora - 13 000 PLN, natomiast identyczna konfiguracja w ofercie partnera, nieco ponad 8 000 (ceny netto). I to jest bardzo konkretny przykład, oferta, którą niedawno otrzymałem w odpowiedzi na moje zapytanie.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 14-11-2011 o 14:33

Domyślnie

Apple zresztą działa sprawnie w takich sytuacjach, czego nie można powiedzieć o małym miętkim (Microsoft).
    Nie jest tak zle z poprawkami. Krytyczne dziury sa zazwyczaj latane dosc szybko.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Zostało to dosyć szybko załatane. Apple zresztą działa sprawnie w takich sytuacjach, czego nie można powiedzieć o małym miętkim (Microsoft).
    Dziękuję za odp. Ale czemu przytaczasz od razu coś o MS To nie ma znaczenia jak działa MS a jak Apple Nie atakowałem apple'a tylko zapytałem o informację. Czemu do razu ktoś odpisując na coś takiego mówi coś w stylu: "A Microsoft to to". Mnie MS nie interesował.

Strona 339 z 371 PierwszyPierwszy ... 239289329337338339340341349 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów