ciekawezwlaszcza to niebieskie zdjecie (przedostatni post)
Szukaj
ciekawezwlaszcza to niebieskie zdjecie (przedostatni post)
ależ da się, wszystko się da zepsuć - czy to mac os, czy win, czy też solaris, czy cokolwiek innego - przy odrobinie samozapaercia da się zepsuć stalową kulę - chodzi o to, że te systemy są takimi samymi narzędzami i tyle - ktoś chce ma maca, ktoś chce ma windę - ja nie udowadniam wyższości windows nad macem bo nie jest mi potrzebne to do niczego - ja twierdzę, że są to porównywalne systemy zarówno dla użytkownika profesjonalnego jak i dla osoby, która jest laikiem - dla jednych wygodniejszy będzie jednakowoż mac, dla innych windows i tyle
cały ten watek to udowadnianie, że Cytryna jest lepsza od Renówki - obie jeżdżą i tak samo się psują, serwisować je trzeba, wlewać paliwo, czyścić czasem, opony zmieniać na zimę/ lato - ja uważam, że nie ma między nimi jakiejś większej różnicy, fanatycy czy to maca czy windows (lub przez analogię Renówki bądź Cytryny) wmawiają, że jest i traca czas i nerwy (swoje i innych) na to udowadnianie - no więc jaka jest? praktycznie nie ma
po prostu absurdalne jest usiłowanie wmówienia komuś, że dane rozwiązanie jest najlepsze dla wszystkich (tu znów ukłon dla matematyków), że jest jedyne i ostateczne - jakby tak było to by nie było już więcej rozwoju komputerów, samochodów czy czegokolwiek innego
jak już cos zarzucasz to przeczytaj jakiego systemu dotyczy problem- to taki przytyk maleńki - Derwisz napisał wyraźnie o XP, a nie o Win 7
ale jak juz napisałem każdy system da się zepsuć, więc taki obrazek (czy też podobny) można ujrzeć i na Win 7, a jak się podniesie częstotliwość taktowania procka/ pamięci odpowiednio to nawet nie trzeba żadnych aplikacji instalować, chodzić po dziwnych stronach i nie wiadomo co jeszcze aby takie efekty mieć![]()
Ostatnio edytowane przez Erie ; 14-11-2011 o 13:35
szkoda, że to już nie to samo forum...
Kurtz - nawe byś sie zdziwił. Moja ostatni naciskając 3 klawisze na lapku firmowym, odłączyła się od firmowej domeny. Musieli jest chłopaki od nowa system postawić.
Ostatnio edytowane przez Michal_C ; 14-11-2011 o 13:48
FUJI X-T3/18-55/35 1.4
Od razu po vcore mozna pojechaca jak się podniesie częstotliwość taktowania procka/ pamięci odpowiednio![]()
d70s + N18-70 + N55-200
Jak zawsze rozsadnie piszesz, ale jest pewne ale. Moj jedyny problem z firma Apple to ich marketing i polityka cenowa - kupujac komputer Apple przeplaca sie, poprostu. Wiec analogia Renowki i Cytryny mi pasuje, z tym ze one kosztuja podobnie. Gdyby Ranault nagle zdrozal o 50 czy 80% wtedy analogia pasowala by idealnie
ke ?
don't drink and drive (or use internet forums)![]()
Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 14-11-2011 o 13:42
Ja chyba jakoś promieniuję, bo Win 7 wywalił mi się nie więcej jak pół godziny po instalacji. Sam z siebie. Nie zachęcałem go w żaden sposób. U swoich klientów widuję padnięte Win 7 co jakiś czas. Nie jakoś dramatycznie, bo automat naprawczy poprawił i działa dalej ale super duper stabilne to nie jest.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
No właśnie, ale da się zaobserwować zjawisko, że wśród osób korzystających z Apple jest więcej fanatyków twierdzących o wyższości MAC'a (oraz Os X) niż wśród osób korzystających z Windows (na PC) o wyższości Windows. Ja osobiście nie znam żadnych fanatyków Windows'a chociaż większość z moich znajomych z niego korzysta. Nawet w tym wątku nie zauważyłem fanatyków Windy.
Zaczyna? Już dawno trwa w najlepsze. Napisz mi proszę jak obejdziesz softowo EFI, aby zbootować się z SU czy z płyty, bez używania śrubokręta tudzież nożyć do przecięcia drutu zabezpieczenia.
Hyhyhy, se wszedłem na stronę Dell i zrobiłem konfiga T7500 w miarę zbliżonego do MP. Ma dłuższą gwarancję, jakiś badziewny monitorek, z którego nie da się zrezygnować, kontroler SAS niskich lotów na płycie i Quadro zamiast Radka (użyteczność dyskusyjna w naszych zastosowaniach, ale niech będzie). Tanio nawet wyszło, $3,769, już po rabacie z $4,993 (???). A ten pieruńsko przepłacony Mac Pro wyniósł szokujące $3,024. Kto byc chciał o aż tyle "więcej" płacić za ogryzka?
BuhahahahahaA kto mi i paru innym makjuzerom wmawia przez ostatnie 200 stron tego wątku, że jesteśmy tępymi łosiami, co dali się nabrać na kłamliwy marketing spod znaku ogryzka i jeszcze mamy czelność publicznie twierdzić, że nam z tym dobrze – jeśli to nie jest fanatyzm, to przyznam szczerze, ktoś mnie musiał okłamać w kwestii definicji tego słowa.
Ostatnio edytowane przez de Fresz ; 14-11-2011 o 13:52
I'm one of those bad things that happen to good people
szkoda, że to już nie to samo forum...
Nie znam się na systemach OS X, ale może ktoś się odnieść do tego? Zostało już to naprawione?
"W najnowszym systemie firmy Apple — OS X Lion — występuje poważna luka, która może być wykorzystana do zmiany hasła administratora.Wykryta właśnie dziura umożliwia z poziomu zwykłego konta — na przykład gościa — zmienić hasła innych osób korzystających z systemu. Wystarczy wprowadzić odpowiednią komendę w Terminalu (dscl localhost -passwd /Search/Users/NazwaUżytkownika). Po jej wykonaniu pojawi się informacja o błędzie, jednak dowolny użytkownik może podać nowe hasło, które od tej pory będzie obowiązywać. Co gorsza, możemy w ten sposób zmienić także hasło administratora systemu. Błąd korzysta z wadliwej metody przechowywania poufnych danych w OS X Lion.
Dotychczas hasła przechowywane były w spotykanych w systemach uniksowych shadow files, do których dostęp miał jedynie administrator systemu. W OS X Lion uległo to zmianie, Apple najprawdopodobniej zmienił bowiem procedurę uwierzytelniania, w której pojawiła się omawiana dziura. Na skutek błędu pozwala ona dowolnemu użytkownikowi odczytać skróty (hashe) haseł za pośrednictwem usług katalogowych. Na szczęście, aby skorzystać z dziury, trzeba po pierwsze mieć dostęp do wybranego komputera, ponadto atakujący musi mieć możliwość uruchomienia Terminala. Ten zaś często jest blokowany w ustawieniach dla gości logujących się do systemu."
Skontaktuj się z nami