A4 to chyba max format "albumowy". Wydaje mi się, że na jakoś druku w tym formacie większy wpływ ma obiektyw niż matryca, bo nawet zdjęcia z d2h i dobrego szkła wyglądają na a4 fantastycznie![]()
Szukaj
A4 to chyba max format "albumowy". Wydaje mi się, że na jakoś druku w tym formacie większy wpływ ma obiektyw niż matryca, bo nawet zdjęcia z d2h i dobrego szkła wyglądają na a4 fantastycznie![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Długi, a podczep to dobre szkło pod d700 i porównaj efekty![]()
Dzień dobry :]
Odświeżę kotleta...
Ponieważ jako że przesiadam się dopiero co na Nikona też mam dylemat odnośnie wyboru puszki :/
Nie interesuje mnie kwestia trzymania aparatu bo do tego można się przyzwyczaić, jeśli D7k będzie za mały kupię gripa.
Również nie ma znaczenia problem finansowy... jeśli mam dylemat odnośnie D7k a D300s to wiadomo, że stać mnie na to lub na to, na D400 jakoś nie bardzo mi się chce czekać, nie sądzę że wyjdzie jeszcze w tym roku, obym się mylił.
Przeczytałem już wiele wątków odnośnie tych dwóch aparatów, niestety jednak cały czas nie widzę prostej obiektywnej opinii... Ktoś kto dopiero co kupił D7k broni go jak "lew", to samo tyczy się "starych wyjadaczy D300s".
Nie interesują mnie filmy gdyż uważam że w cyfrówce jest to całkowicie zbędny gadżet, którego równie dobrze mogłoby nie być, a i sprzęt przy okazji był by bardziej dostępniejszy pewnie, wysokie iso też nie stanowi dla mnie problemu, z racji moich zainteresowań pewnie będzie rzadko używane.
Osobiście najchętniej przeczytałbym opinię kogoś kto posiada, do pracy, oba te body. wtedy też byłoby miło, żeby się tym z nami podzielił. Jeśli już gdzieś na forum pojawił się takowy wątek, proszę o wybaczenie. Ale studiowanie na temat tych dwóch sprzętów już mi szczerze powoli wychodzi bokiem i mogłem coś przeoczyć :] a jak dotąd nie znalazłem właśnie opinii kogoś kto pracuje dwoma takimi sprzętami.
Mam kilka pomysłów na ciekawe sesje, posiadam małe amatorskie studio, oraz ogólna fotografia hobbystyczna, waga nie stanowi dla mnie problemu - biegać po górach czy łapać kadry z perspektywy podłogi, to nie ma znaczenia.
Pieniądze, chcę ulokować w dobry sprzęt, powiem szczerze że wszystko wskazuje na D300s, niezawodność, jednak tak jak pisałem, najlepiej byłoby usłyszeć, tu dzież, przeczytać opinię kogoś kto posiada dwie te puchy.
Skontaktuj się z nami