Close

Strona 315 z 371 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325365 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 141 do 3 150 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Swoją drogą, jak poligon jest swtorzony pod konkretny czołg, to się nie dziwię, że go przejeżdża (to tak w kwstii mocnych argumentów).
    Ale teraz wymysliles... Mhmmm Wiesz w ogole co to jest poligon? W wojsku byles, czy juz sie nie zalapales? Poligon czolgowy to poligon czolgowy a nie przyfabryczny tor uzywany do testowania zawieszenia konkretnego rodzaju samochodu. Poligon czolgowy jest dla czolgow a nie konkretnych czolgow czy bulwarowek. Prosta sprawa czolg przejezdza a raczej wykonuje na nim okreslone zadania, a odpustowa bulwarowka grzeznie na samym starcie.
    Prosty przyklad: nie radziles sobie na Maku z hurtowym eksportem NEFow do JPGow. I nawet glupi ViewNX sie wykladal. Twoj wspanialy system nie radzil sobie z obsluga tabletu. I nadal chcesz sie smiac z mojej analogii o komputerze do pracy? Spowazniej.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig pozamiatał
    Ostatnio edytowane przez Calme ; 13-11-2011 o 12:03

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ale teraz wymysliles... Mhmmm Wiesz w ogole co to jest poligon? W wojsku byles, czy juz sie nie zalapales? Poligon czolgowy to poligon czolgowy a nie przyfabryczny tor uzywany do testowania zawieszenia konkretnego rodzaju samochodu. Poligon czolgowy jest dla czolgow a nie konkretnych czolgow czy bulwarowek. Prosta sprawa czolg przejezdza a raczej wykonuje na nim okreslone zadania, a odpustowa bulwarowka grzeznie na samym starcie.
    Prosty przyklad: nie radziles sobie na Maku z hurtowym eksportem NEFow do JPGow. I nawet glupi ViewNX sie wykladal. Twoj wspanialy system nie radzil sobie z obsluga tabletu. I nadal chcesz sie smiac z mojej analogii o komputerze do pracy? Spowazniej.
    oho, chyba wlasnie zostalo dokonane odkrycie roku !! Mamy pierwszego zywego fanboya Apple na nikonforum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Widzisz, bo calkiem niedawno w tym watku, oredownicy osxow twierdzili wrecz cos odwrotnego, ze to windows ma glupkowate podskakujace okienka, kolorowe wodotryski, cuda, bajery, pompki, rowery, nikomu niepotrzebne kolorowanki powodujace oczoplas, itp dziecinne, nikomu niepotrzebne a wrecz przeszkadzajace w klarownosci systemu, po*******ki. Nagle okazuje sie ze to wszystko jest fajne, ladne i nadaje trendy design
    Proszę posadzić kogokolwiek przez OSX i Win. Konia z rzędem jeśli pokaże OSX jako bardziej wybajerzony i z wodotryskami.

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    To tak samo jak wyciaganie przez Toma zwiechy przedpremierowego Win98 sprzed czternastu lat i wmawianie wszystkim ze to norma a jednoczesnie twierdzenie ze wady w Lionie to nic dziwnego bo to w koncu mlody system
    Manipuluje Pan moją wypowiedzią. Wady Windows są wrodzone, grube i nie do usunięcia. W Lionie jest ich zdecydowanie mniej. Głównie są to problemy użytkownika, wynikające z dość dużych, nietypowych jak na Apple zmian w interfejsie.

Niestworzone rzeczy? A niby co ogladalismy na tym video? Zadnych cieni, animacji zwijajacych i rozwijajacych sie okienek, powiekszajacych sie ikonek i innych wodotryskow? No prosze Cie -- nie klam nam w zywe oczy, ze wszystko jest ascetyczne, 2 kolorowe, itd., bo to juz nawet smieszne nie jest!
    Wiele z rzeczy pokazanych na filmiku nie jest standardowa, użytkownik musiał to sobie poustawiać. Jak na przykład powiększanie się ikon w docku. W ogóle mam silne wrażenie że to filmik wyreżyserowany.

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Próbujesz tu ludziom wytłumaczyć, że stacje dokujące są zbędne, bo to samo można uzyskać mniej wygodnie, lub po prostu kupić drugi komputer wydając na niego kilka tysięcy zamiast 300 zł na stację.
    Nie są zbędne. To ciekawe rozwiązanie jeśli ktoś chce mieć i laptopa i stacjonarny w jednym. Sęk tylko, że nigdy laptop stacjonarnego nie zastąpi. Poza tym stanowisko zajmuje miejsce tak jak stacjonarny i nie działa jeśli laptop jest "w terenie". Rozwiązanie ma swoje zalety, ale i wady. Nie dziwię się zatem, że masa notebooków, w tym Apple, w ogóle nie ma złącza do stacji. Komputer w dzisiejszych czasach to nie jest jakaś ekstrawagancja. Można mieć i stacjonarny i laptopa. Stać na to w zasadzie każdego.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-11-2011 o 13:00
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Wiem co to poligon czołgowy, natomiast nie bardzo pasuje tu porównanie do systemu operacyjnego, ale nie załapałeś. Zostawmy to.

Prosty przyklad: nie radziles sobie na Maku z hurtowym eksportem NEFow do JPGow
    To był kłopot z PS nie z systemem. Radzę sobie bardzo dobrze z hurtowym eksportem nef do jpg. Kwestia dopasowania sobie narzędzia. Jak to się ma do samego maka?

I nawet glupi ViewNX sie wykladal.
    Tak, był jakiś problem. Podkreślam był, bo go już nie ma. ViewNX działa elegancko. Ale Pewnie już nie pamiętasz. Swoją drogą na windowsie nigdy nikomu żaden soft się nie wykrzaczył. Prawda Stig?

Twoj wspanialy system nie radzil sobie z obsluga tabletu.
    Tak, nie radzi sobie ze starym wacomem. 1:0 dla Windowsa.

I nadal chcesz sie smiac z mojej analogii o komputerze do pracy? Spowazniej.
    Śmiać się nie śmieje, ale chętnie porozmawiam, szczególnie jak przestaniesz szydzić.

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Stig pozamiatał
    Wątpię.

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    oho, chyba wlasnie zostalo dokonane odkrycie roku !! Mamy pierwszego zywego fanboya Apple na nikonforum
    Po czym wnosisz?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Swoją drogą na windowsie nigdy nikomu żaden soft się nie wykrzaczył. Prawda Stig?
    Stigowi? W życiu!

A mi Windows z jakimś starszym digitizerem. To taki "tablet" do kreślenia. Czyli 1:1?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Proszę posadzić kogokolwiek przez OSX i Win. Konia z rzędem jeśli pokaże OSX jako bardziej wybajerzony i z wodotryskami.
    no to jesteś winny Stigowi konia z rzędem - on jest tym kimkolwiek (znów się kłaniają te cholerne kwantyfikatory )

Manipuluje Pan moją wypowiedzią. Wady Windows są wrodzone, grube i nie do usunięcia. W Lionie jest ich zdecydowanie mniej. Głównie są to problemy użytkownika, wynikające z dość dużych, nietypowych jak na Apple zmian w interfejsie.
    no to jak? błędy są w windzie, w applu ich nie ma, jeżeli są to znaczy, że to wina użytkownika

Wiele z rzeczy pokazanych na filmiku nie jest standardowa, użytkownik musiał to sobie poustawiać. Jak na przykład powiększanie się ikon w docku. W ogóle mam silne wrażenie że to filmik wyreżyserowany.
    spisek masonów i użytkowników windowsa , a poważnie to faktycznie filmik jest czepialstwem, ale pokazuje, że nie do końca jest to system idealny - ot taki sam jak każdy inny, w czymś lepszy, w czymś gorszy i tyle

Nie są zbędne. To ciekawe rozwiązanie jeśli ktoś chce mieć i laptopa i stacjonarny w jednym. Sęk tylko, że nigdy laptop stacjonarnego nie zastąpi. Poza tym stanowisko zajmuje miejsce tak jak stacjonarny i nie działa jeśli laptop jest "w terenie". Rozwiązanie ma swoje zalety, ale i wady. Nie dziwię się zatem, że masa notebooków, w tym Apple, w ogóle nie ma złącza do stacji. Komputer w dzisiejszych czasach to nie jest jakaś ekstrawagancja. Można mieć i stacjonarny i laptopa. Stać na to w zasadzie każdego.
    czyli tak, skoro samochód to nie jakaś ekstrawagancja w obecnych czasach to każdy powinien mieć ciężarówkę i samochód osobowy, bo kombi to bezsens - znów udowadniasz na siłę, że brak pewnej funkcjonalności jest zaletą albo co najamniej jest nieistotny?
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Wiem co to poligon czołgowy, natomiast nie bardzo pasuje tu porównanie do systemu operacyjnego, ale nie załapałeś.
    To Ty nie zalapales, bo nie porownywalismy poligonu tylko narzedzia do dzialania na nim. Czyli swiecaca bulwarowke i czolg (ktora to latke sam przeciez przypiales Windows).

To był kłopot z PS nie z systemem. Radzę sobie bardzo dobrze z hurtowym eksportem nef do jpg. Kwestia dopasowania sobie narzędzia. Jak to się ma do samego maka?
    Tak, ze jak sie czegos nie potrafi, to Mac tez nie jest panaceum. A jak sie potrafi, to sie pracuje tak samo na jednym, jak i drugim.

Tak, był jakiś problem. Podkreślam był, bo go już nie ma.
    No jakis to byl problem. Ze juz go nie ma, nie swiadczy o tym, ze go nie bylo. Fakt jest taki, ze na tym systemie, na ktorym rzekomo wszystko dziala bez zajakniecia i nic sie nie wyklada, wylatywal w kosmos program, ktory wsrod aplikacji Nikona jest najbardziej stabilny.

ViewNX działa elegancko. Ale Pewnie już nie pamiętasz. Swoją drogą na windowsie nigdy nikomu żaden soft się nie wykrzaczył. Prawda Stig?
    A pewnie, ze niektorym cos tam sie wykrzacza. Ale to Wy (uzytkownicy Apple w tym watku) twierdzicie, ze na Apple nic sie nigdy nie wiesza, a na PC ciagle. :P

Czlowieku! Volito 2 to stary tablet?? Wez sie nie osmieszaj! To normalne urzadzenie pod USB. Gdybys mial 15-letniego starocia na RS232, to moglbys napisac, ze to stary tablet!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    no to jesteś winny Stigowi konia z rzędem - on jest tym kimkolwiek (znów się kłaniają te cholerne kwantyfikatory )
    Czepia się Pan słów jak urzędnik.

no to jak? błędy są w windzie, w applu ich nie ma, jeżeli są to znaczy, że to wina użytkownika
    Już o tym mówiliśmy. Nie ma absolutów, ale waga niedoróbek Windows jest inna niż w OSX.

spisek masonów i użytkowników windowsa , a poważnie to faktycznie filmik jest czepialstwem, ale pokazuje, że nie do końca jest to system idealny
    Pokazuje dokładnie czepialstwo. Nic więcej.

czyli tak, skoro samochód to nie jakaś ekstrawagancja w obecnych czasach to każdy powinien mieć ciężarówkę i samochód osobowy, bo kombi to bezsens
    Skoro jesteśmy przy tym przykładzie, lepszą analogią do laptopa ze stacją jest osobówka z przyczepą.

Domyślnie

To Ty nie zalapales, bo nie porownywalismy poligonu tylko narzedzia do dzialania na nim. Czyli swiecaca bulwarowke i czolg (ktora to latke sam przeciez przypiales Windows).
    Ty porównałeś windowsa do czołgu

Tak, ze jak sie czegos nie potrafi, to Mac tez nie jest panaceum. A jak sie potrafi, to sie pracuje tak samo na jednym, jak i drugim.
    No więc właśnie, tak jak mówiłem. Nie ma to związku z apple w żadnym stopniu. Punkt dla mnie.

No jakis to byl problem. Ze juz go nie ma, nie swiadczy o tym, ze go nie bylo. Fakt jest taki, ze na tym systemie, na ktorym rzekomo wszystko dziala bez zajakniecia i nic sie nie wyklada, wylatywal w kosmos program, ktory wsrod aplikacji Nikona jest najbardziej stabilny.
    Świadczy o tym, że się wykrzaczył i o niczym więcej, być może też "nie umiałem". Odkąd go zainstalowałem ostatnio działa idealnie. Na windowsie pewnie bardziej idealnie, prawda?

A pewnie, ze niektorym cos tam sie wykrzacza. Ale to Wy (uzytkownicy Apple w tym watku) twierdzicie, ze na Apple nic sie nigdy nie wiesza, a na PC ciagle. :P
    Nie uogólniaj Ja w tym wątku też narzekałem na apple i próbowałem rozmawiać z kolegą Tom01 kiedy pisał takie pierdoły, że aż szczypało w d**ie. Póki co, to Tobie na windzie wszystko śmiga najlepiej na świecie, ale Tobie ma prawo, makowcom nie? Druga sprawa, jestem też użytkownikiem windowsa 7 i kilku innych systemów operacyjnych, więc proszę, nie wkładaj mnie do worka z napisem "ogryzek".

Czlowieku! Volito 2 to stary tablet?? Wez sie nie osmieszaj! To normalne urzadzenie pod USB. Gdybys mial 15-letniego starocia na RS232, to moglbys napisac, ze to stary tablet!
    6 lat to nie jest stary sprzęt? Ok niech Ci będzie. 6 letni tablet, wcale nie taki stary, nie działa na OS X Leopard. Zadowolony?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 315 z 371 PierwszyPierwszy ... 215265305313314315316317325365 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów