Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Hurtowy eksport RAW -> JPG. Jak?

Hej,

mam kilkaset zdjęć do eksportu z RAW do JPG. Chciałbym zrobić to hurtowo - ustawić wb, ekspozycję itd. - identycznie dla wszystkich zdjęć - i wyeksportować to jakoś automagicznie do PS, w którym akcja zrobiłaby za mnie resztę (zmniejszenie, eksport do jpg, zapis, whatever).

Używam ACR i CS4, ale z tego co się orientuję ten tandem tak nie chce działać. Klikanie w każdego rawa po kolei, nawet przy automagicznym skopiowaniu .xmp dla każdego pliku to dla mnie hardkor i strata czasu - wolę iść z psem na spacer...

Jak to można ugryźć?

Mam Maka
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

przeciez w ACR jest taka opcja, otwierasz wszystkie w acr, robisz obrobke na jednym select all, synchronize, save images i zajmujesz sie czyms innym
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 19-07-2010 o 21:45

Domyślnie

Nie wiem czy rozwiązanie za 1200 PLN Ci pasuje ale w Lightroom zrobisz to tak jak mówisz - ustawiasz hurtowo co i jak, a potem eksport w dowolnym rozmiarze, z wyostrzaniem lub bez i można iść na spacer

Jeśli to jednorazowa akcja to może warto dać szansę trialowi, może się przekonasz i już z nim zostaniesz

Domyślnie

Dokładnie w ACR jest taka opcja , mimo , że nie posiadam PS ani LR to wiem , że da się obrobic jeden plik , a później klikasz synchronize ..
    Fx

Domyślnie

ja musialem sprawdzic bo teraz do takich operacji uzywam LR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    przeciez w ACR jest taka opcja, otwierasz wszystkie w acr, robisz obrobke na jednym select all, synchronize, save images i zajmujesz sie czyms innym
    O kurde, nie wiedziałem o tym!

Dzięki Wam wszystkim za pomoc. Odnośnie LR to wiem, że ma takie opcje, ale wysypać tyle kasy mi się teraz nie uśmiecha...

Tak czy siak - dzięki wielkie raz jeszcze

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Dzięki Wam wszystkim za pomoc. Odnośnie LR to wiem, że ma takie opcje, ale wysypać tyle kasy mi się teraz nie uśmiecha...

Tak czy siak - dzięki wielkie raz jeszcze
    30-dniowy trial tez to zalatwi.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzejms Zobacz posta
    30-dniowy trial tez to zalatwi.
    No tak, ale ja na 99,999% taką samą operację będę musiał wykonać za kolejne 30 dni i kolejne itd.

Uprawnienia umieszczania postów